Разлика между google schema “Често задавани въпроси” и “Въпроси и отговори” FAQ vs Q&A

  0
  Разлика между google schema “Често задавани въпроси” и “Въпроси и отговори” FAQ vs Q&A
  Схема за Въпроси и отговори Questions and Answers - QandA
  Всеки фрагмент от схемата за структурираните данни за Често задавани въпроси се използва за различни цели и има различни приложения. Преглеждах известията в моя акаунт в Quora и открих, че някой има този въпрос. Той искаше да разбере разликата между често задавани въпроси и схема за въпроси и отговори. Хареса ми въпросът и точно след като отговорих в Quora реших, че е добре да споделям същата информация с хора, които посещават блога ми за съвети и трикове за SEO . Така че днес ще научите разликата между често задавани въпроси и схема за въпроси и отговори и някои предимства за SEO от използването на тези типове схеми на вашия уебсайт или блог. Но преди да навлезем в предимствата и SEO резултатите, нека разберем какво представляват тези схеми и как работят.

  Схема на ЧЗВ ( Често задавани въпроси )

  Според името си този тип схема представлява тип Често задавани въпроси. Той съдържа списък или набор от въпроси и отговори, които са свързани с вашия бизнес или продукти и услуги. Можете да отговорите на всички основни въпроси и да ги поставите на страницата си за връзка с нас, за да обслужвате клиентите си по-добре. Ако маркирате въпроси и отговори правилно, това ще се покаже в разширени резултати (SERP). Нека да разгледаме дадения по-долу пример.

  Микроданни за схема за въпроси и отговори ( questions and answers - qanda )
  Микроданни за схема за въпроси и отговори ( questions and answers – qanda )

  Тази функция за богати фрагменти е достъпна в почти всяка страна, където хората използват търсачката на Google. Тази функция е достъпна както на устройствата, т.е. настолни компютри, така и мобилни устройства. За да тествате или създадете схема с често задавани въпроси, можете да посетите платформата на Google Developers и да изберете между JSON-LD или Microdata. По-долу е даден пример за микроданни за схема на ЧЗВ.

  “Как да” или “HowTo” схема за google

  Микроданни за схема на ЧЗВ ( Често задавани въпроси )

  Всеки фрагмент от схемата за структурираните данни за често задавани въпроси се използва за различни цели и има различни приложения. Преглеждах известията в моя акаунт в quora и открих, че някой има този въпрос.  той искаше да разбере разликата между често задавани въпроси и схема за въпроси и отговори.  хареса ми въпросът и точно след като отговорих в quora реших, че е добре да споделям същата информация с хора, които посещават блога ми за съвети и трикове за seo .  така че днес ще научите разликата между често задавани въпроси и схема за въпроси и отговори и някои предимства за seo от използването на тези типове схеми на вашия уебсайт или блог.  но преди да навлезем в предимствата и seo резултатите, нека разберем какво представляват тези схеми и как работят.
  Всеки фрагмент от схемата за структурираните данни за често задавани въпроси се използва за различни цели и има различни приложения.  

  Както можете да видите на горното изображение, дефинирах схемата според въпросите. Освен заглавието и заглавията, има три раздела, които трябва да редактирате, за да коригирате маркирането.

  1. Тип артикул

  2. Itemprop

  3. Itemsope

  Както можете да видите на горното изображение, коригирах елементите според моите нужди. Докато редактирате, можете да използвате основни функции на HTML, за да изглежда по-привлекателно, както е показано в примера. Отговорът може да съдържа HTML съдържание като връзки и списъци. Валидните HTML тагове включват: <h1> до <h6>, <br>, <ol>, <ul>, <li>, <a>, <p>, <div>, <b>, <strong>, < i> и <em>.

  Указания за съдържанието

  Трябва стриктно да следвате указанията, за да получите положителни резултати. Използвайте тази функция разумно в съдържанието на уебсайта си. Използвайте схема с ЧЗВ, където имате набор от въпроси и отговори. Не го използвайте, ако страницата ви има един въпрос. Трябва да се използва, когато въпросът има един възможен отговор или потребителите не могат да изпратят друг отговор на въпроса. Например, ако отговаряте на въпрос, свързан с продукт на вашия уебсайт, тогава не трябва да има алтернативен отговор.

  • Не трябва да изглежда като страница на форум, където потребителите могат да посетят и да изпращат своите отговори. Освен това има още няколко неща, които трябва да имате предвид, докато използвате схемата за често задавани въпроси.
  • Никога не го използвайте за маркетингови цели.
  • Уверете се, че сте написали пълен въпрос или въпрос, който съдържа пълен текст и отговорите, трябва да има пълен текст на отговора в секцията с отговори.
  • Всички отговори трябва да са видими за потребителите.

  Сега нека да преминем към типа на схемата за въпроси и отговори.

  Схема за Въпроси и отговори ( Questions and Answers – QandA )

  Страниците с въпроси и отговори са онези уеб страници, които съдържат въпроси и отговори, свързани с конкретен въпрос. При този тип един въпрос може да има няколко отговора. Например, нека вземем пример за това как да добавите проследяване на Google Анализ към уебсайт . Има няколко начина да активирате проследяването на Google Analytics на уебсайт. Основно чрез добавяне на JSON проследяващ код към уебсайта, използване на Meta и качване на Google HTML файл на сървъра. Така че страницата с въпроси и отговори ще позволи на потребителите да пишат възможни отговори на въпрос.

  Например:

  Схема за въпроси и отговори ( questions and answers - qanda )
  Схема за въпроси и отговори ( questions and answers – qanda )

  Както можете да видите на изображението, ако страниците са маркирани правилно, той показва Q&A Snippet в SERP. Например, когато някой напише как да получи прием в B.tech, той получава опции за въпроси, зададени от потребители, които могат да имат множество отговори. Всеки колеж има свои собствени критерии за прием, така че според най-добрите отговори; Google ще ви покаже резултатите и фрагмент от свързани въпроси и отговори. Освен това маркирането на страницата с въпроси и отговори на вашия уебсайт помага на търсачките (Google) да генерират по-добър обогатен фрагмент за вашата страница с въпроси и отговори.

  Нека да разгледаме микроданните за Q&A Schema

  Микроданни за схема за Въпроси и отговори ( Questions and Answers – QandA )

  Микроданни за схема за въпроси и отговори ( questions and answers - qanda )
  Микроданни за схема за въпроси и отговори ( questions and answers – qanda )

  Маркирах областта, в която редактирах информацията според въпроса. Можете да видите в резултатите, че редактираната информация е взета и отразява резултатите от дясната страна.

  Можете да следвате указанията за това маркиране и да го използвате разумно на вашия уебсайт или блог.

  Надяваме се, че сега разбирате разликата между ЧЗВ и Q&A Schema. Ако имате допълнителни въпроси, уведомете ме. Можете също така да споделите ценните си отзиви за тази информация с мен. Коментирайте под вашите предложения и ми помогнете да предоставя качествена информация за читателите.

  Продължете да изследвате TheSEOGuy за още невероятни съвети и трикове за дигитален маркетинг.

  ************** НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР ПОД СТАТИЯТА **************

  Юстиция - журналистически разследвания, анализи, най-важното и най-новото, съдържание и новини от българия и света, фронтално, видео,

  Разгледайте нашия ОНЛАЙН МАГАЗИН като НАТИСНЕТЕ ТУК.

  За внос от целия Свят на СТОКИ НА ЕДРО, свържете се с нашата АГЕНЦИЯ ЗА ВНОС НА СТОКИ (Buying Import Office IUSTITIA) като НАТИСНЕТЕ ТУК
  Изберете нашите специалисти за висококачествени софтуерни услуги :
  Можете да поръчате от ЮСТИЦИЯ онлайн изработка и поддръжка на уеб сайтове и онлайн магазини, DEV и ИТ (IT) поддръжка, SEO оптимизация за високо класиране в Google и дигитален маркетинг като НАТИСНЕТЕ ТУК

  НИЕ МОЖЕМ ДА БЪДЕМ ВАШИЯТ ПАРТНЬОР ЗА ОНЛАЙН УСПЕХ

  Вижте нашите треньори като НАТИСНЕТЕ ТУК. Изработване на персонални хранителни и тренировъчни режими, хранителни добавки, витамини и суплементи за добри резултати за професионални спортисти, както и за любителите на добра фигура и тонус.

  Разгледайте обявите и офертите ЗА ПРОДАЖБА и ПОД НАЕМ на нашата АГЕНЦИЯ ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ.

  При нас можеш и да РЕЗЕРВИРАШ ОНЛАЙН Хотели и Ваканционни жилища в България и чужбина

  Редакцията на "ЮСТИЦИЯ" се извинява за евентуално допуснати неточности в разследванията на ЮСТИЦИЯ.БГ.

  Засегнатите лица имат право на отговор.

  Последвайте ЮСТИЦИЯ в Google Новини

  Най-интересните РАЗСЛЕДВАНИЯ слушайте в подкаста на ЮСТИЦИЯ в SpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

  Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

  Следвайте ни и в Инстаграм

  Коментирайте