Начало За Нас

За Нас

ЮСТИЦИЯ.БГ (Iustitia.bg) е информационна агенция за разследваща журналистика и юридически справочник.

Юстиция е привнесен от римляните събирателен образ на древногръцките богини Дике (на правото, справедливостта и истината) и Темида (на правосъдието).
Според легендата баща на Юстиция е Юпитер, а според някои митове Сатурн. Римляните описват и изобразяват Юстиция като почтена жена със завързани очи, която в дясната си ръка държи меч, а в лявата – везните на Темида. Везните символизират отмерването на истинността на твърденията на двете страни за намиране на вината; завързаните очи са израз на убеждението, че справедливостта е безпристрастна; мечът е символ на авторитет и показва, че възмездието може да настъпи бързо и окончателно.
Ние се водим единствено от истината и сме истински независима медия- на самоиздръжка. Въпреки това, обаче ви обещаваме. На вас. На нашите читатели, че при нас ще намирате различните новини. Темите, за които никой не говори и нещата, за които не се говори по темите.
Кои сме ние ли? Ние сме екип от събрани журналисти с идеята да променим унизителното положение на България в класацията по свобода на словото.
Но няма какво повече да говорим.
Разгледайте ни и ще се уверите сами.
Четете ни !
Започваме !
Думите отлитат, написаното остава
Verba Volant, Scripta manent.
На сайта на медията, WWW.IUSTITIA.BG можете да откриете актуализираните нормативни актове, връзка със централния интерфейс за търсене на нормативни актове и публикувани съдебните решения по дела с изключителен интерес.
ЮСТИЦИЯ
От екипа на IUSTITIA.Bg