Начало Съдебна Система Адвокати Замесени ли са адвокат Йордан Давчев и шефа на полицията в Пловдив...

Замесени ли са адвокат Йордан Давчев и шефа на полицията в Пловдив в кражба на парична гаранция по наказателно дело ?

960
0
Замесени ли са адвокат Йордан Давчев и шефа на полицията в Пловдив в кражба на парична гаранция по наказателно дело ?
Замесени ли са адвокат Йордан Давчев и шефа на полицията в Пловдив в кражба на парична гаранция по наказателно дело ?

ЮСТИЦИЯ получи сигнал за вероятна схема за кражба на парични гранции по наказателни дела с участието на адвокат Йордан Давчев и шефа на полицията в Пловдив – Ст.комисар Васил Костадинов . Адвокат Йордан Давчев е бившия шеф на Следствието в Пловдив е част от фамилията Давчеви, които са известни адвокати под тепетата. и под сурдинка се говори, че са големи връзки…

Става въпрос за обвиняем, който е бил задържан под стража още през далечната 2017 година с адвокат Йордан Давчев .

Адвокат йордан давчев замесени ли са адвокат йордан давчев и шефа на полицията в пловдив в кражба на парична гаранция по наказателно дело?
Адвокат йордан давчев

През септември 2017 -та му е отменена мярката “задържане под стража” в парична гаранция в размер на 2000 лева.

В последствие след като делото приключва към 2018 година, съдът се разпорежда да бъде освободена гаранцията на подсъдимия.

Резолюцията да се освободи гаранцията адвокат йордан давчев, който трябвало да плати първо на адвоката си йордан давчев, който да внесе лично сумата в сметката с вносна бележка.
Резолюцията да се освободи гаранцията

Тогава той влиза в омагьосан кръг, който навежда до мисълта, че може би гаранцията му е изтеглена и усвоена.

Само в Пловдивския съдебен окръг нормалните правила от Наказателно-процесуалният кодекс не важат и точно вероятно точно за да се получи вакуум, където да се намърда схема за кражбата на парични гаранции по наказателни дела.

Сега ще ви разкажем как мислим, че работи тази схема в този конкретен случай.

Обвиняемият, чието име за сега не споменаваме, е трябвало да преведе сумата от 2000 лева като парична гаранция по наказателното дело, по което е бил обвиняем не пряко в сметката на ОДМВР – Пловдив, защото е нямало да бъде приета за платена, а е трябвало да плати първо на адвоката си Йордан Давчев, който да внесе лично сумата в сметката с вносна бележка.

Платежното към адвокат йордан давчев, който трябвало да плати първо на адвоката си йордан давчев, който да внесе лично сумата в сметката с вносна бележка.
Платежното към адвокат йордан давчев

Странно, нали? Навсякъде другаде, освен в Пловдив гаранциите се превеждат пряко в сметката на местното ОДМВР. Щяхме да отминем този факт, ако не бяха последващите събития, които довеждат логично до мисълта, че става въпрос за схема за кражба на парични гаранции по наказателни дела.

След като съдът се произнася и пише изрична резолюция “да се освободи гаранцията”, нашият герой прави няколко опита да си възстанови парите, които съдът му е върнал.

Директорът на полицията в Пловдив върна изпращането в лагери за чарлстони и Хулиганската акция “Мълния” от 1958 година

Подава искане до адвокат Йордан Давчев да изтегли паричната гаранция и да му я преведе.

Подава искане до адвокат йордан давчев да изтегли паричната гаранция и да му я преведе.

Искане , за които маститият и известен адвокат от Пловдив остава глух и ням.

Подава искане до директора на шефа на полицията в Пловдив – Ст.комисар Васил Костадинов с искане да му бъде възстановена гаранцията, прилагайки оригиналната вносна бележка с печат и подпис на съда на гърба ѝ и резолюция “да се освободи гаранцията” , включително и платежното нареждане до сметката на адвокат Йордан Давчев за същата сума с основание “парична гаранция за …. по дело 550”.

Шефът на полицията в Пловдив – Ст.комисар Васил Костадинов остава безмълвен, заради което се стига до дело в Бургаския административен съд, заведено от нашият герой, което завършва с установяване на незаконосъобразността на действията на директора на полицията в Пловдив – Ст.комисар Васил Костадинов отмяна на мълчливия отказ на Ст.комисар Васил Костадинов. Дадени са задължителни указания да се произнесе в 14-дневен срок.

Решението можете да прочетете тук.

През всичкото това време адвокат Йордан Давчев остава безмълвен и неоткриваем.

След като съдът се произнесъл, очевидно вече не би трябвало да има никаква пречка пред това да бъде върната паричната гаранция на нашия герой, но не и в Пловдив…

В последния ден на срока, даден от съда, директорът на полицията в Пловдив – Ст.комисар Васил Костадинов се произнася като отказва да изпълни съдебното решение, както и резолюцията на съда, направена още през 2018 година.

Два казуса с усещане за корупция в Бургаска окръжна прокуратура на Петър Вълчев Камъка и убиеца Пламен Русев

Решението на директора на одмвр - пловдив в последния ден на срока, даден от съда, директорът на полицията в пловдив – ст. Комисар васил костадинов се произнася като отказва да изпълни съдебното решение, както и резолюцията на съда, направена още през 2018 година.
Решението на директора на одмвр – пловдив

В решението на директора на полицията в Пловдив – Ст.комисар Васил Костадинов се казва, че само вносителят, т.е. адвокат Йордан Давчев може да изтегли паричната гаранция, а той както стана ясно по-горе не отговаря на имейли и телефона си.

Стига се дотам друг адвокат от Бургас да се свърже даже със сина му Константин Давчев за да успее да направи връзка с баща му за едни 2000 лева… Но без успех.

Това кара нашият герой да намери частен съдебен изпълнител да му връчи нотариална покана, но всички ЧСИ от Пловдив му отказват.

Въпреки това, той не се отказва и наема ЧСИ от София, което вече 2 седмици се лута и не може да връчи нотариалната покана на един известен адвокат, който би трябвало да има кантора и рабоптно време.

Крие ли се, ние не знаем, но всичко това навежда на мисълта, че в Пловдив има система за кражба на паричните гаранции по наказателни дела, защото съдът не приема банкови преводи, а само внасяне на каса в банката.

Т.е. , ако не си от Пловдив, трябва първо да преведеш парите на адвоката си от Пловдив, той да ги внесе лично и чак тогава можеш да бъдеш освободен.

В позицията на арестуван, всеки би бързал да плати по начина, по който искат от съда, но дали си дава сметка как ще си получи обратно гаранцията.

И ако тук говори за 2000 лева за някакво смешно дело за лека телесна поведа, представете си колко инкасират, ако тази схема работи, както си мислим ние, за хилядите парични гаранции на стойност на 10-20 хил.лева.

Това са няколко десетки милиона на година!

В тази връзка ЮСТИЦИЯ подаде сигнал до МИНИСТЪРА НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ Иван Демерджиев, който е бивш колега на адвокат Йордан Давчев и бивш председател на пловдивската Адвокатска колегия, да бъде направена проверка и ревизия в ОДМВР – Пловдив за движението на парите по сметката на ОДМВР – Пловдив за паричните гаранции по наказателни дела. Както и да бъде направена проверка дали лицата подписали получаването на гаранциите са положили те самите подписите на разписките.

Подадохме и сигнал до Пловдивската адвокатската колегия да бъде разследван този казус на адвокат Йордан Давчев.

И сега разбрахте ли защо парите се внасят по каса и се връщат на ръка само в Пловдив?

Защото платежното нареждане от сметка в сметка може да бъде проверено с движенията по сметката и титулярите, а за получаването на парите на ръка или с вносна бележка, може да се фалшифицира подписа на разписката или вносната бележка.

Дали е така, проверката по нашия сигнал ще установи!

Преди ден , по заповед на директора на полицията в Пловдив – Ст.комисар Васил Костадинов в пловдивско нощно заведение пловдивските полициаи си позволиха да заключат и обискират на голо около 400 случайни посетители за това. През 1958 г. Хулиганската акция “Мълния” на БКП препълва концлагера в Ловеч от младежи, които просто мислят различно.

Превъплъщението на мероприятие “Мълния” от 1958 г. в 2023 г., което направи полицията в Пловдив вчера на връх Гергьовден в Пловдив се случва точно докато нашите разследващи журналисти от ЮСТИЦИЯ приключваме разследване на директора на полицията в Пловдив – Ст. комисар Васил Костадинов и известни пловдивски мастити адвокати относно схема за кражба на паричните гаранции по наказателни дела.

Това се случва докато разследваме директора на полицията в пловдив - ст. Комисар васил костадинов и известни пловдивски мастити адвокати в схема за кражба на паричните гаранции по наказателни дела.
Директора на полицията в пловдив – ст. Комисар васил костадинов

Проверяваните преди ден 400 случайни клиенти и служители твърдят, че са прекарали нощта на опашка и са събличани голи, за да бъдат обискирани.

“Съблякох си панталона, накараха ме да клекна и ми издадоха протокол. Това се случи с всички останали. Не ми е приятно, не се чувствам окей”, сподели клиент.

Безпрецедентен обиск на клиенти в нощно заведение в Пловдив под ръководството на директора на полицията в Пловдив – Ст.комисар Васил Костадинов . Полицията затвори за пет часа нощно заведение. Клиентите се оплакаха, че са били унижени, като са съблечени чисто голи, преди да бъдат пуснати от органите на реда да си тръгнат.

На 21 януари 1958 г. по инициатива на Тодор Живков Политбюро на ЦК на БКП решава МВР да въдвори на принудителен труд „отявлените и вредните за обществения ред и спокойствие хулигани, крадци-рецидивисти и други разложени елементи”.

Хайките за лагерите Белене и Ловеч - Хулиганската акция 1958 г.

Можете да гледате във видеото!

Във видеото ще видите за хайките за лагерите Белене и Ловеч, част от Хулиганската акция 1958 г.
Операцията е ръководена от тогавашния колега на директора на полицията в Пловдив е Ст.комисар Васил Костадинов – заместник-министъра на вътрешните работи Мирчо Спасов на БКП.

Спасяването на българските евреи и ролята на Цар Борис III

И тогава е мобилизиран, по подобие на кухата акция от преди ден на директора на полицията в Пловдив е Ст.комисар Васил Костадинов в пловдивското заведение Bushido, пак целият състав на МВР. Основната част от арестите са извършени на 26 януари 1958 г. Те се провеждат по списъци, а подвижни бригади арестуват на улицата лица в неприлично облекло.Общият резултат от Хулиганската акция с арестите през януари, февруари и март е 1700 въдворени и броят на лагеристите в ТВО Белене нараства на 2800.

Само няколко месеца след Хулиганската акция Седмият конгрес на БКП оповестява, че социализмът в България е победил, социалистическият сектор е завоювал всички позиции в стопанството, капиталистическата класа е ликвидирана и българската нация се превръща в социалистическа нация. Приключила е епохата на класовата борба и всяко противопоставяне на режима вече не може да бъде друго освен социално или психическо отклонение.

И днес от полицията в Пловдив и подчинените на Ст.комисар Васил Костадинов говорят за успешна акция срещу нарко-разпространението и три досъдебни производства… Но за какво ? За един грам трева, три производства…

Докато си точно полицията в Пловдив протектира големите дилъри в Столипиново с килограмите хероин, при които даже са на заплата някои служители от състава на директора на полицията в Пловдив Ст.комисар Васил Костадинов. 

 

Редакцията на “ЮСТИЦИЯ” се извинява за евентуално допуснати неточности. Засегнатите лица имат право на отговор.

Юстиция - журналистически разследвания, анализи, най-важното и най-новото, съдържание и новини от българия и света, фронтално, видео,

Последвайте ЮСТИЦИЯ в Google Новини

Най-интересните РАЗСЛЕДВАНИЯ слушайте в подкаста на ЮСТИЦИЯ в SpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Следвайте ни и в Инстаграм

адвокат Йордан Давчев, шефа на полицията в Пловдив , Васил Костадинов, адвокат Йордан Давчев, шефа на полицията в Пловдив , Васил Костадинов, адвокат Йордан Давчев, шефа на полицията в Пловдив , Васил Костадинов, адвокат Йордан Давчев, шефа на полицията в Пловдив , Васил Костадинов, адвокат Йордан Давчев, шефа на полицията в Пловдив , Васил Костадинов, адвокат Йордан Давчев, шефа на полицията в Пловдив , Васил Костадинов, адвокат Йордан Давчев, шефа на полицията в Пловдив , Васил Костадинов,

 

************** НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР ПОД СТАТИЯТА **************

Юстиция - журналистически разследвания, анализи, най-важното и най-новото, съдържание и новини от българия и света, фронтално, видео,

Разгледайте нашия ОНЛАЙН МАГАЗИН като НАТИСНЕТЕ ТУК.

За внос от целия Свят на СТОКИ НА ЕДРО, свържете се с нашата АГЕНЦИЯ ЗА ВНОС НА СТОКИ (Buying Import Office IUSTITIA) като НАТИСНЕТЕ ТУК
Изберете нашите специалисти за висококачествени софтуерни услуги :
Можете да поръчате от ЮСТИЦИЯ онлайн изработка и поддръжка на уеб сайтове и онлайн магазини, DEV и ИТ (IT) поддръжка, SEO оптимизация за високо класиране в Google и дигитален маркетинг като НАТИСНЕТЕ ТУК

НИЕ МОЖЕМ ДА БЪДЕМ ВАШИЯТ ПАРТНЬОР ЗА ОНЛАЙН УСПЕХ

Вижте нашите треньори като НАТИСНЕТЕ ТУК. Изработване на персонални хранителни и тренировъчни режими, хранителни добавки, витамини и суплементи за добри резултати за професионални спортисти, както и за любителите на добра фигура и тонус.

Разгледайте обявите и офертите ЗА ПРОДАЖБА и ПОД НАЕМ на нашата АГЕНЦИЯ ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ.

При нас можеш и да РЕЗЕРВИРАШ ОНЛАЙН Хотели и Ваканционни жилища в България и чужбина

Редакцията на "ЮСТИЦИЯ" се извинява за евентуално допуснати неточности в разследванията на ЮСТИЦИЯ.БГ.

Засегнатите лица имат право на отговор.

Последвайте ЮСТИЦИЯ в Google Новини

Най-интересните РАЗСЛЕДВАНИЯ слушайте в подкаста на ЮСТИЦИЯ в SpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Следвайте ни и в Инстаграм

Коментирайте