Home Без категория Генотропин Хормон на Растежа HGH – Genotropin (Pfizer) – 36IU, 12мг Соматропин

Генотропин Хормон на Растежа HGH – Genotropin (Pfizer) – 36IU, 12мг Соматропин

300.00 лв.

Генотропин Хормон на Растежа HGH – Genotropin (Pfizer) – 36IU, 12мг

Соматропин или Somatropin, растежен хормон – 12mg (32 единици) прах и разтворител за инжекционен разтвор за подкожно приложение.

За да ни изпратите съобщение във ВАЙБЪР НАТИСНЕТЕ ТУК

За да ни изпратите съобщение в WhatsApp НАТИСНЕТЕ ТУК

За да се свържете с нас по ел. поща НАТИСНЕТЕ ТУК

emails: [email protected]

[email protected]

Можете да прочетете листовката на Genotropin (Pfizer) – 36IU, 12мг можете да прочетете като натиснете ТУК. 

Кратка характеристика на Genotropin (Pfizer) – 36IU, 12мг можете да прочетете като натиснете ТУК. 

Описание

Генотропин Хормон на Растежа HGH – Genotropin (Pfizer) – 36IU, 12мг

Соматропин или Somatropin, растежен хормон – 12mg (32 единици) прах и разтворител за инжекционен разтвор за подкожно приложение.

Можете да прочетете листовката на Genotropin (Pfizer) – 36IU, 12мг можете да прочетете като натиснете ТУК. 

Кратка характеристика на Genotropin (Pfizer) – 36IU, 12мг можете да прочетете като натиснете ТУК. 

Сред културистите хормонът на растежа е смятан за най-мощният анаболен агент, който може да бъде закупен, но това най-вероятно се дължи на самото му име ” растежен хормон ” и високата му цена. В момента повечето хора могат да се съгласят, че употребата на рекомбинантен хормон на растежа стимулира мускулния растеж и увеличава спортните постижения, но неговите ефекти са като цяло по-леки в сравнение с анаболните андрогенните стероиди. За един много напреднал атлет обаче Somatropin (Соматропин) може да помогне за прескачане на предела на своята физическа производителност отколкото само с употребата на стероиди.

Как се смесва/миксира патрона Genotropin - Mixing Genotropin 12 mg cartridge

Можете да гледате във видеото!

В бодибилдинга и културизма приложението на Genotropin (Генотропин) набира все по-голяма популярност. Друго име на този продукт е Чичо Генчо (Genotropin Pfizer).

 • Genotropin 12mg (Pfizer) се прилага или сутрин веднага след събуждане от сън, или вечер преди лягане.
 • Задължително е да не се приема абсолютно никаква храна един час преди или след подкожната инжекция.
 • Комбинира се с Тестостерон пропионат и Т3 (Трийодтиронин).

Onyx “Green Pak” – Зелени Ониксови плочи

Genotropin hgh human growth hormone генотропин хормон на растежа hgh - genotropin (pfizer) - 36iu, 12мг соматропин или somatropin, растежен хормон - 12mg (32 единици) прах и разтворител за инжекционен разтвор за подкожно приложение.
Генотропин хормон на растежа hgh – genotropin (pfizer) – 36iu, 12мг
соматропин или somatropin, растежен хормон – 12mg (32 единици) прах и разтворител за инжекционен разтвор за подкожно приложение. Genotropin hgh human growth hormone

Тестостеронът се слага два или три пъти седмично по 100 мг (мъже) или 2 пъти по 50 мг за жени. Т3 (Трийодтиронин) се приема по една таблетка от 25 микрограма вечер преди сън.

ГЕНОТРОПИН прах и разтворител за инжекционен разтвор 12 мг 36 IU
Листовка: Информация за потребителяГенотропин 12 mg прах и разтворител за инжекционен разтвор
соматропин (somatropin)

Прочетете внимателно цялата листовка, включваща по-долу инструкциите за употреба за GoQuick, преди да започнете да използвате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
Ако получите някакви нежелани реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Вижте точка 4.
Какво съдържа тази листовка
1. Какво представлява Генотропин и за какво се използва
2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Генотропин
3. Как да използвате Генотропин
4. Възможни нежелани реакции
5. Как да съхранявате Генотропин
6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

 1. Какво представлява Генотропин и за какво се използва
  Генотропин е рекомбинантен човешки растежен хормон (наричан още соматропин). Той има същата структура като естествения човешки растежен хормон, който е нужен за растежа на костите и мускулите. Той помага също на мастната и мускулната тъкан да се развиват в правилни количества.
  Това че е рекомбинантен означава, че той не е направен от тъкан от човешки или животински произход.

При деца Генотропин се използва за лечение на следните нарушения в растежа:

ако Вашият растеж не протича правилно и Вашият организъм не произвежда достатъчно собствен растежен хормон;
ако имате синдром на Търнър. Синдромът на Търнър е хромозомна аномалия при момичета, която може да засегне растежа – Вашият лекар би трябвало да Ви е казал, ако имате този синдром;
ако имате хронична бъбречна недостатъчност. Когато бъбреците губят своята способност да функционират нормално това може да засегне растежа;
ако страдате от синдром на Прадер-Вили (хромозомно заболяване). Растежният хормон ще Ви помогне да увеличите ръста си, ако все още продължавате да растете и ще подобри телесната Ви структура. Излишното количество мастна тъкан ще намалее, а намалената Ви мускулна маса ще нарасне;
ако сте били родени малки или с твърде ниско тегло. Растежният хормон може да Ви помогне да достигнете по-висок ръст, ако не сте успели да наваксате ръст или да поддържате нормален растеж до четвъртата си година или след това.
При възрастни Генотропин се използва за лечение на хора с изявен дефицит на растежен хормон. Той може да се е появил в зряла възраст или да продължава от детството.

Блок от Син Мрамор

Ако сте лекувани с Генотропин за дефицит на растежен хормон по време на детството, състоянието на Вашия растежен хормон ще бъде проверено отново след завършването на растежа. Вашият лекар ще предложи продължаване на лечението с Генотропин, ако се потвърди тежък дефицит на растежен хормон.

Това лекарство трябва да се дава само от лекар, който има опит с лечението с растежен хормон и който е потвърдил Вашата диагноза.

 1. Какво трябва да знаете, преди да използвате Генотропин
  Не използвайте Генотропин и съобщете на Вашия лекар, ако
  сте алергични (свръхчувствителни) към соматропин или към някоя от останалите съставки на Генотропин.
  имате активен тумор (рак). Туморите трябва да са неактивни и Вие трябва да сте завършили Вашето противотуморно лечение, преди да започнете лечение с Генотропин.
  сте сериозно болни (например имате усложнения след операция на отворено сърце, операция на корема, остра дихателна недостатъчност, травма от злополука или подобно състояние). Ако Ви предстои или сте били подложени на голяма операция или по някаква причина постъпите в болница, съобщете това на Вашия лекар и напомнете на другите лекари, който посещавате, че провеждате лечение с растежен хормон.
  Генотропин е бил предписан, за да стимулира растежа, но Вие вече сте спрели да растете (затворени епифизи).
  Обърнете специално внимание при употребата на Генотропин и съобщете на Вашия лекар, ако някое от следните твърдения се отнася за Вас
  ако съществува риск да развиете диабет, Вашият лекар ще иска да наблюдава нивото на Вашата кръвната захар по време на лечението с Генотропин
  ако имате диабет, трябва внимателно да проследявате нивата на Вашата кръвна захар по време на лечението с Генотропин и да консултирате резултатите с Вашия лекар, за да се прецени дали е необходима промяна в дозата на Вашите лекарства за лечение на диабет
  след като започнат лечение с Генотропин, някои пациенти може да имат нужда да започнат тиреоидна заместителна терапия. Ако сте на лечение с тиреоидни хормони, може да се наложи промяна на дозата на тиреоидните хормони.
  ако накуцвате или започнете да накуцвате, поради болка в бедрото по време на Вашето лечение с растежен хормон, уведомете Вашия лекар
  ако имате повишено вътречерепно налягане (това предизвиква симптоми като силно главоболие, зрителни нарушения или повръщане) трябва да уведомите Вашия лекар за това
  ако Вашият лекар потвърди, че сте получили възпаление на мускулите близо до мястото на инжектиране, поради наличието на консерванта метакрезол, Вие трябва да използвате лекарство без метакрезол
  ако се лекувате с Генотропин за дефицит на растежен хормон след предшестващ тумор (рак), Вие трябва да бъдете редовно изследвани за рецидив на тумора или на всякакъв друг рак
  ако изпитвате влошаване на коремна болка, трябва да уведомите Вашия лекар
  Опитът при пациенти над 80 години е ограничен. Хора в старческа възраст може да са по-чувствителни към ефекта на Генотропин, поради което може да са по-склонни към развитие на нежелани реакции.
  Деца с хронична бъбречна недостатъчност
  Вашият лекар трябва да провери бъбречната Ви функция и степента Ви на растеж, преди да започне Генотропин. Медикаментозното лечение на Вашето бъбречно заболяване трябва да продължи. Лечението с Генотропин трябва да се спре при бъбречна трансплантация.
  Деца със синдром на Прадер-Вили
  Вашият лекар ще Ви назначи ограничения в диетата, за да се контролира теглото Ви; Вашият лекар ще Ви прегледа за признаци на обструкция на горните дихателни пътища, апнея по време на сън (когато дишането Ви прекъсва по време на сън) или дихателна инфекция, преди да започнете лечение с Генотропин;
  Ако по време на лечението проявите признаци за обструкция на горните дихателни пътища (включително при поява на хъркане или влошаване на хъркането), ще се наложи Вашият лекар да Ви прегледа и може да прекрати Вашето лечение с Генотропин;
  По време на лечението Вашият лекар ще Ви проверява за белези на сколиоза – тип гръбначно изкривяване;
  Ако по време на лечението развиете инфекция на белия дроб, кажете на Вашия лекар, така че той да може да лекува инфекцията.
  Деца, родени малки или с твърде ниско тегло
  Ако сте били родени малки или с твърде ниско тегло и сте между 9 и 12 години, попитайте Вашия лекар за конкретен съвет по отношение на пубертета и лечението с този продукт;
  Вашият лекар ще провери кръвната Ви захар и нивата на инсулин преди началото на лечението и всяка година по време на лечението;
  Лечението трябва да продължи докато не спрете растежа си.
  Други лекарства и Генотропин
  Трябва да кажете на Вашия лекар или фармацевт, ако използвате, наскоро сте използвали или планирате да използвате други лекарства.

Ако получавате заместително лечение с глюкокортикоиди, трябва да се консултирате редовно с Вашия лекар, тъй като може да се наложи корекция на Вашата доза глюкокортикоиди.

COSCO SHIPPING Lines and THREE STARS LTD racketeering exporters in Europe

Кажете на Вашия лекар, ако използвате:

лекарства за лечение на диабет;
тиреоидни хормони;
синтетични хормони на надбъбречната жлеза (кортикостероиди);
естроген, приеман през устата, или други полови хормони.
циклоспорин (лекарство, което цели отслабване на имунната система след трансплантация)
лекарства за контрол на епилепсия (противогърчови лекарства).
Може да се наложи Вашият лекар да коригира дозата на тези лекарства или дозата на Генотропин

Бременност и кърмене
Не трябва да използвате Генотропин, ако сте бременна, смятате, че може да сте бременна или се опитвате да забременеете.

Посъветвайте се с Вашия лекар преди употребата на това лекарство, ако кърмите.

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.

Важна информация относно някоя от съставките на Генотропин
Това лекарство съдържа по-малко от 1 mmol натрий (23 mg) на доза, т.е. може да се каже, че практически не съдържа натрий.

 1. Как да използвате Генотропин
  Препоръчителна дозировка
  Дозата зависи от ръста Ви, заболяването, за което Ви лекуват и колко добре действа растежният хормон при Вас. Всеки пациент е различен от остаnалите. Вашият лекар ще определи Вашата индивидуална доза Генотропин в милиграми (mg) според Вашето телесно тегло в килограми (kg) или според Вашата телесна повърхност, изчислена според Вашата височина и тегло, в квадратни метри (т2), както и ще уточни Вашата схема на лечение. Не променяйте дозировката и схемата на лечение без предварително да сте се консултирали с Вашия лекар.

Деца с дефицит на растежен хормон
0,025-0,035 mg/kg телесно тегло на ден или 0,7-1,0 mg/m2 телесна повърхност на ден. Може да се използват и по-високи дози. Когато дефицитът на растежен хормон продължава и в юношеска възраст, Генотропин трябва да бъде продължен до приключване на физическото развитие.

Деца със синдром на Търнър
0,045-0,050 mg/kg телесно тегло на ден или 1,4 mg/m2 телесна повърхност на ден.

Деца с хронична бъбречна недостатъчност
0,045-0,050 mg/kg телесно тегло на ден или 1,4 mg/m2 телесна повърхност на ден. Може да са необходими по-високи дози, ако темпът на растеж е твърде бавен. Коригиране на дозата може да е необходимо след 6 месеца лечение.

Деца със синдрома на Прадер-Вили
0,035 mg/kg телесно тегло на ден или 1,0 mg/m2 телесна повърхност на ден. Дневната доза не трябва да надвишава 2,7 mg. Лечението не трябва да се прилага при деца, при които растежът е почти спрял след пубертета.

Деца, родени по-малки или с по-ниско тегло, отколкото се очаква и с нарушения в растежа
0,035 mg/kg телесно тегло на ден или 1,0 mg/m2 телесна повърхност на ден. Важно е лечението да продължи до достигане на окончателния ръст. Лечението трябва да бъде спряно след първата година при липса на ефект или ако сте достигнали окончателния си ръст и сте спрели да растете.

Възрастни c дефицит на растежен хормон
Ако продължавате да използвате Генотропин след лечение в детска възраст трябва да започнете с 0,2-0,5 mg на ден. Тази доза трябва да бъде увеличавана или намалявана постепенно в зависимост от резултатите от кръвните тестове, както и от клиничния отговор и нежеланите реакции. Ако дефицитът на растежен хормон е започнал в зряла възраст трябва да започнете с 0,15-0,3 mg на ден. Тази доза трябва да бъде увеличавана или намалявана постепенно в зависимост от резултатите от кръвните тестове, както и от клиничния отговор и нежеланите реакции. Поддържащата дневна доза рядко надхвърля 1,0 mg на ден. При жени може да е необходимо прилагане на по-високи дози, отколкото при мъжете. Дозата трябва да се контролира на всеки 6 месеца. Лица над 60 години трябва да започват с доза от 0,1-0,2 mg на ден, която трябва да се увеличава бавно според индивидуалните нужди. Трябва да се използва минималната ефективна доза. Поддържащата дневна доза рядко надхвърля 0,5 mg на ден. Следвайте указанията на Вашия лекар.

Инжектиране на Генотропин
Генотропин е предназначен за подкожно приложение. Това означава, че той се инжектира през къса игла в мастната тъкан точно под кожата. Вашият лекар вече трябва да Ви е показал как да използвате Генотропин. Винаги прилагайте Генотропин, точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни, помолете Вашият лекар или фармацевт да Ви покаже.

Прочетете внимателно инструкциите за употреба за предварително напълнената писалка GoQuick, включени в настоящата листовка. Трябва да използвате писалката, както е описано в инструкциите за употреба.

Инструкциите за употреба на Генотропин е инжекционната система Генотропин Пен (Genotropin Pen) се предоставят е медицинското изделие (писалка). Вижте инструкциите за употреба, преди да използвате Генотропин.

Иглата трябва да е поставена на писалката GoQuick преди разтварянето. Използвайте нова игла преди всяка инжекция. Иглите не трябва да се използват повторно.

Приготвяне на инжекцията
Препоръчва се да извадите Генотропин от хладилника половин час преди поставянето на инжекцията. Това позволява той да се затопли леко, което прави инжекциите по-комфортни.

Двукамерният патрон съдържа както растежния хормон, така и разтворителя, и е поместен в писалката GoQuick. Растежният хормон и разтворителят се смесват заедно чрез завъртане на държача на патрона (вж. подробно описаните стъпки в инструкциите за употреба). Не е необходима допълнителна инжекционна система за приложението. Разтворете праха, като внимателно накланяте напред – назад писалката Генотропин GoQuick около 5-10 пъти, докато прахът се разтвори.

Двукамерният патрон съдържа както растежния хормон, така и разтворителя, и е предназначен за приложение със специално инжекционно устройство (писалка) – Генотропин Пен (Genotropin Pen). Растежният хормон и разтворителят в двукамерния патрон могат да бъдат смесени заедно като се използва медицинското изделие Генотропин Пен (Genotropin Pen). Разтворете праха, като внимателно накланяте напред – назад Генотропин Пен (Genotropin Pen) около 5-10 пъти, докато прахът се разтвори.

При смесване на Генотропин, НЕ РАЗКЛАЩАЙТЕ силно писалката. Смесете го внимателно. Силното разклащане на разтвора може да доведе до образуване на пяна и да увреди активното вещество. Проверете разтвора и не го използвайте, ако е мътен или има частици в него.

Не забравяйте да измиете ръцете си и да почистите кожата на мястото на инжектиране преди манипулацията.

Инжектирайте си растежния хормон приблизително по едно и също време всеки ден. Моментът преди лягане е подходящ, тъй като е лесен за запомняне. Нормално е също така да имате по-високи нива на растежен хормон през нощта.

Повечето хора правят инжекцията си в бедрото или седалищните части. Правете инжекцията си на мястото, посочено от Вашия лекуващ лекар. Мастната тъкан на кожата може да се свие на мястото на приложението. За да избегнете това, всеки път използвайте малко по-различно място за инжектиране. Това осигурява на Вашата кожа и подкожна тъкан време да се възстановят от предишната инжекция, преди да бъде поставена друга инжекция на същото място.

Не забравяйте да върнете Генотропин обратно в хладилника веднага след поставянето на инжекцията.

Ако сте използвали повече от необходимата доза Генотропин
Ако инжектирате много по-голямо от необходимото количество, трябва да съобщите незабавно това на Вашия лекар или фармацевт. Вашата кръвна захар може да спадне до прекалено ниски стойности, а по-късно да стане твърде висока. Възможно е да получите треперене, изпотяване, сънливост или да се почувствате “не на себе си” и да припаднете.

Ако сте пропуснали да използвате Генотропин
Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.
Най-добре е да прилагате редовно вашия растежен хормон. Ако пропуснете доза поставете следващата инжекция по обичайното време на следващия ден. Записвайте си всяка пропусната инжекция и съобщете за нея на Вашия лекуващ лекар при следващия контролен преглед.

Ако сте спрели употребата на Генотропин
Попитайте Вашия лекар, преди да спрете употребата на Генотропин.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

 1. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, Генотропин може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Много честите и честите нежелани реакции при възрастни могат да се проявят през първите месеци от лечението и могат да изчезнат спонтанно или при намаляване на дозата Ви.

Много чести нежелани реакции (може да засегнат повече от 1 на 10 души) включват:
При възрастни:
болка в ставите
задръжка на вода (което се изявява като подпухване на пръстите или подуване на глезените). Чести нежелани реакции (може да засегнат до 1 на 10 души) включват:
При деца:
болки в ставите
временно зачервяване, сърбеж или болка на мястото на поставяне на инжекциите
При възрастни:
вкочаняване/изтръпване
болка или чувство на изгаряне в ръцете или предмишниците (известно като синдром на карпалния канал)
скованост на ръцете и краката, мускулна болка
Нечести нежелани реакции (може да засегнат до 1 на 100 души) включват:
При деца:
левкемия (Тази реакция се съобщава при малък брой пациенти с дефицит на растежен хормон, някои от които лекувани със соматропин. Въпреки това, няма доказателства, че честотата на левкемия се повишава при лица, получаващи растежен хормон, без предразполагащи фактори.)
повишено вътречерепно налягане (което причинява симптоми като силно главоболие, зрителни нарушения или повръщане)
вкочаняване/изтръпване
обрив
сърбеж
издигнати, сърбящи участъци по кожата
мускулни болки
увеличаване на млечната жлеза при мъже (гинекомастия)
задръжка на течности (което се проявява като подуване на пръстите или оттичане на глезените за кратко след започване не лечението).
При възрастни:
увеличаване на млечната жлеза при мъже (гинекомастия)
С неизвестна честота: от наличните данни не може да бъде направена оценка:
захарен диабет тип 2
подуване на лицето
по-ниски нива на хормона кортизол в кръвта Ви.
При деца:
скованост на ръцете и краката
При възрастни:
повишено вътречерепно налягане (което причинява симптоми като силно главоболие, зрителни нарушения или повръщане)
обрив
сърбеж
издигнати, сърбящи участъци по кожата
зачервяване, сърбеж или болка на мястото на поставяне на инжекциите.
Образуване на антитела към инжектирания растежен хормон, но те изглежда не пречат на действието на растежния хормон.

Кожата около мястото на инжектиране може да стане грапава или на бучки, но това няма да се случи, ако всеки път инжектирате на различно място.

Много рядка нежелана реакция, която може да се появи поради наличието на консерванта метакрезол, е възпаление на мускулите около мястото на инжектиране. Ако Вашият лекар потвърди, че сте получили такава реакция, трябва да използвате продукт без метакрезол.

Има редки случаи на внезапна смърт при пациенти със синдром на Прадер-Вили. Не е установена, обаче, връзка между тези случаи и лечението с Генотропин.

Епифизарно приплъзване на главичката на бедрената кост и болест на Пертес трябва да се имат предвид от Вашия лекар, ако изпитате дискомфорт или болка в бедрото или коляното, докато се лекувате с Генотропин.

Други нежелани реакции, свързани с Вашето лечение с растежен хормон, могат да включват: Вие (или Вашето дете) може да имате високи нива на кръвна захар или по-ниски стойности на хормона на щитовидната жлеза. Това може да бъде проверено от Вашия лекар и ако е необходимо, той ще Ви предпише адекватно лечение. Рядко се съобщава за възпаление на панкреаса при пациенти, лекувани с растежен хормон.

Съобщаване на нежелани реакции
Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез Изпълнителна агенция по лекарствата, ул. “Дамян Груев’ № 8, 1303 София, тел. +359 2 8903 417, уебсайт: www.bda.bg. Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

 1. Как да съхранявате Генотропин
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

Преди разтваряне

Да се съхранява в хладилник (2°С до 8°С).
Да се съхранява в картонената опаковка, за да се предпази от светлина.

Преди употреба продуктът може да бъде изваден от хладилника, без да се връща обратно, за период от максимум 1 месец при температура не повече от 25°С, но след този срок трябва да се изхвърли.

След разтваряне

Да се съхранява в хладилник (2°С до 8°С) до 4 седмици.
Да не се замразява. Да се съхранява в картонената опаковка, за да се предпази от светлина.

Ако използвате иглопредпазителя, съхранявайте Вашата писалка с иглопредпазителя и поставена черна капачка. Ако не използвате иглопредпазителя, съхранявайте Вашата писалка с поставена бяла капачка. Вижте инструкциите за употреба.

Не използвайте това лекарство, ако забележите частици или ако разтворът не е бистър.

Не замразявайте и не излагайте Генотропин на студ. Не го използвайте, ако замръзне.

Никога не изхвърляйте иглите с битовите отпадъци. След като сте използвали една игла, трябва да я изхвърлите внимателно така, че никой да не може да я употреби или да се набоде на нея. Можете да вземете специален контейнер за остри предмети от болницата или специализираната клиника.

Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

 1. Съдържание на опаковката и допълнителна информации
  Какво съдържа Генотропин
  Активно вещество: рекомбинантен соматропин*. Патронът в писалката съдържа 12 mg соматропин. След смесване на праха и разтворителя се получава 1 ml инжекционен разтвор.
  Други съставки в праха: глицин (Е640), манитол (Е421), безводен натриев дихидроген фосфат (Е339) и безводен динатриев фосфат (Е339).
  Съставки в разтворителя: вода за инжекции, манитол (E42I) и метакрезол.
 • произведен от клетки Escherichia coli чрез рекомбинантна ДНК технология

Как изглежда Генотропин и какво съдържа опаковката
Генотропин съдържа прах и разтворител за инжекционен разтвор в двукамерен патрон, който е поместен в предварително напълнена писалка, наречена GoQuick. Едната част на патрона съдържа праха за инжекционния разтвор, а другата съдържа разтворителя за инжекционния разтвор. Прахът е бял, а разтворът е бистър.

Генотропин 12 mg прах и разтворител за инжекционен разтвор в предварително напълнена писалка GoQuick® се предлага в опаковки по 1 предварително напълнена писалка GoQuick.

В предната част на патрона се съдържа растежният хормон заедно с помощни вещества под формата на бял прах, а в задната част се намира разтворителят, който е бистър.

Патронът Генотропин е кодиран по цвят и трябва да се използва с инжекционната система Генотропин Пен, кодирана в същия цвят, за получаване на правилната доза. Генотропин 12 mg е с лилав надпис и трябва да се използва с инжекционна система Генотропин Пен 12 също с лилав надпис.

Указанията за употреба на инжекционната система (писалка) Генотропин Пен са приложени в опаковката й. Ако нямате писалка, трябва да помолите Вашия лекар за нея.

Не всички опаковки могат да бъдат пуснати в на пазара.

Притежател на разрешението за употреба и производител
Притежател на разрешението за употреба:
PFIZER EUROPE МА EEIG, Белгия

Производител:
Pfizer Manufacturing Belgium Ν. V., Белгия

Генотропин 12 mg прах и разтворител за инжекционен разтвор GOQUICK®
Инструкции за употреба
Важна информация
Моля, прочетете изцяло настоящите инструкции, преди да използвате GoQuick.
Ако имате някакви въпроси относно Вашите доза или лечение с Генотропин, свържете се с Вашите лекар или медицинска сестра.

За GoQuick
GoQuick (ГоуКуик) е предварително напълнена, многодозова инжекционна писалка за еднократна употреба, която съдържа 12 mg соматропин. Генотропин в писалката се смесва само веднъж, когато започнете употребата на нова писалка. Една писалка може да се използва до 28 дни след смесване. Никога не трябва да сменяте патроните. Когато Вашата писалка е празна, просто започнете да използвате нова такава.

Писалката има дозова памет. Дозата се настройва еднократно на нова писалка. След това писалката осигурява една и съща доза при всяко инжектиране. Може да използвате писалката с или без незадължителния иглопредпазител.

Преди да започнете да използвате GoQuick
Получете обучение от Вашите лекар или медицинска сестра.
Научете Вашата доза. Научете частите на писалката.
Уверете се, че разполагате с писалка със лилав инжекционен бутон.
Измийте ръцете си.

Настройване и използване на нов GoQuick
Стъпка 1. Поставете иглата
а. Издърпайте бялата капачка на писалката.
б. Отпечатайте една нова игла.
в. Хванете стабилно държача на патрона, (фигура I)
г. Поставете иглата на върха на държача на патрона.
д. Завъртете внимателно иглата на писалката. Не затягайте прекалено.
е. Оставате и двете капачки на иглата върху нея.

Стъпка 2. Смесете Генотропин
а. Дръжте писалката с края на иглата, сочещ нагоре и А с лице към Вас. (фигура 2)
б. Завъртете стабилно държача на патрона върху писалката, докато В щракне в зъба.

Внимателно наклонете писалката от една страна на друга. Не разклащайте писалката. Разклащането може да повреди хормона на растежа.
в. Проверете дали течността в патрона е бистра. Целият прах трябва да с разтворен.

Ако не е, наклонете леко писалката от една страна на друга още няколко пъти.
г. Проверете течността отново. Уверете се, че е бистра.

Ако течността е бистра, преминете към стъпка 3.
Ако течността е все още мътна или виждате прах, използвайте нова писалка.

Стъпка 3. Отстранете въздуха
а. Свалете външната капачка на иглата. Запазете я, за да покриете иглата отново, (фигура 3 а)

б. Оставете вътрешната капачка на иглата отгоре.
в. Дръжте писалката с края на иглата, сочещ нагоре, (фигура 36)
г. Почукайте леко държача на патрона, за да спомогнете останалия въздух да се придвижи нагоре.
д. Завъртете стабилно държача на патрона върху писалката, докато С щракне в зъба.

Може да се появи известно количество течност около вътрешната капачка на иглата.

Стъпка 4. Поставете иглопредпазителя (по избор)
а. Издърпайте черната капачка на иглопредпазителя. (фигура 4а)

Ако предпазния пръстен се изплъзва, поставете го обратно на иглопредпазителя, докато не щракне на мястото си.

б. Хванете писалката с една ръка под лилавото лого. С другата ръка хванете иглопредпазителя под предпазния пръстен, (фигура 46)
в. Поставете на една линия черното лого на иглопредпазителя с лилавото лого на писалката. Внимателно притиснете иглопредпазителя към писалката, докато щракне на мястото си.
Стъпка 5. Заредете писалката
а. Свалете вътрешната капачка на иглата. Изхвърлете я. (фигура 5а)

б. Проверете в прозореца на паметта дали е нас троен 0,3 mg.
в. Завъртете сивия набирач по посока на стрелката, докато спре да прещраква. (фигура 5б)

г. Дръжте писалката с края на иглата, сочещ нагоре, (фигура 5в с и без иглопредпазител)

д. Натиснете лилавия инжекционен бутон, докато се появи течност.

е. Ако не се появи течност на стъпка “д”, повторете стъпки б-д в тази точка до още два пъти.

ж. Ако все още не се появява течност, не използвайте писалката.

За повече информация, вж. точка „Въпроси и отговори” по-долу.
з. Ако използвате иглопредпазителя, натиснете черния бутон, за да освободите предпазния пръстен, (фигура 5г)

Стъпка 6. Настройте дозата
Използвайте черния пръстен, за да настроите дозата. Внимавайте да не въртите сивия набирач, докато настройвате дозата.
а. Хванете черния пръстен, както е показано на фигура 6.
б. Завъртете черния пръстен, докато Вашата доза застане на една линия с белия показалец. Вашият лекар или медицинска сестра са Ви казали каква е Вашата доза.
в. Ако завъртите така, че Вашата доза прескочи белия показалец, просто върнете черния пръстен обратно до настройване на правилната доза.
г. Щом веднъж настроите Вашата доза, не я променяйте, докато Вашият лекар или медицинска сестра не Ви кажат. Забележка: Ако не може да завъртите черния пръстен, натиснете синия инжекционен бутон, докато не спре да щрака. Тогава продължете с настройването на Вашата доза, използвайки черния пръстен (за повече информация, вж. също точка „Въпроси и отговори” по-долу).

Стъпка 7. Набиране на доза
а. Завъртете сивия набирач по посока на стрелката, докато не спре да щрака, (фигура 7а)

б. Вашата доза, посочена на черното бутало, трябва да бъде на една линия с белия показалец.

в. Проверете дали дозата, която сте набрали на черното бутало, е същата като дозата, която сте настроили, изобразена в прозореца на паметта, фигура 76 изобразява пример.
г. Ако дозите не съответстват, се уверете, че сте завъртели сивия набирач по посока на стрелката, докато не спре да щраква.

Стъпка 8. Поставяне на инжекцията
а. Подгответе мястото на инжектиране, както са Ви казали Вашите лекар или медицинска сестра.
б. Задръжте писалката над мястото на инжектиране.
в. Натиснете писалката надолу, за да вкарате иглата в кожата.
г. Използвайки палеца си, натиснете лилавия инжекционен бутон, докато не спре да щрака, (фигура 8)

Отбройте 5 секунди преди да извадите иглата от кожата. Окажете лек натиск на бутона с палец си, докато отброявате.
д. Издърпайте писалката от кожата изправена.

Стъпка 9. Отстранете иглата; Затворете и приберете Вашата писалка
Стъпка 9а: С иглопредпазител
а. Поставете външната капачка на иглата върху предпазния пръстен. (фигура 9а)
б. Използвайте капачката на иглата, за да приберете предпазния пръстен, докато не застане на мястото си.
в. Използвайте капачката на иглата, за да развиете иглата и я поставете в контейнер, пригоден за използвани игли.
г. Оставете иглопредпазителя върху писалката.
д. Поставете черната капачка върху иглопредпазителя. Съхранявайте Вашата писалка в хладилник.

Стъпка 9б: Без иглопредпазител
а. Не докосвайте иглата.
б. Внимателно покрийте иглата с външната капачка на иглата, (фигура 96)
в. Използвайте капачката на иглата, за да развиете иглата и я поставете в контейнер, пригоден за използвани игли.
г. Поставете бялата капачка върху писалката. Съхранявайте Вашата писалка в хладилник.

Рутинна употреба на GoQuick
1. Издърпайте черната капачка от иглопредпазителя или бялата капачка от писалката.
2. Поставете нова игла.
С иглопредпазител:
Ако предпазният пръстен е освободен, върнете го обратно на мястото му.
Поставете нова игла на върха на държача на патрона.

Без иглопредпазител:
Поставете нова игла на върха на държача на патрона.

 1. Свалете и двете капачки на иглата. Запазете външната капачка на иглата.

 2. Ако използвате иглопредпразител, натиснете черния освобождаващ бутон, за да удължите предпазния пръстен.

 3. За да наберете дозата, завъртете сивия набирач, докато спре да щрака.

 4. Проверете дали дозата, която сте набрали е същата като дозата, която сте настроили, изобразена в прозореца на паметта.
  Ако дозата, която сте набрали е по-ниска, писалката не съдържа цяла доза Генотропин.
  Следвайте инструкциите на Вашите лекар или медицинска сестра за случаи, когато писалката не съдържа цяла доза.

 5. Подгответе мястото на инжектиране, както са Ви казали Вашите лекар или медицинска сестра.

 6. Поставяне на инжекцията.

Натиснете писалката надолу, за да вкарате иглата в кожата.
Натиснете лилавия инжекционен бутон, докато не спре да щрака.
Отбройте 5 секунди преди да извадите иглата от кожата. Окажете лек натиск на бутона с палеца си, докато отброявате.
Издърпайте писалката от кожата изправена.

 1. Отстранете иглата.
  С иглопредпазител
  Използвайте външната капачка на иглата, за да приберете предпазния пръстен, докато не застане на мястото си.
  Без иглопредпазител
  Внимателно покрийте иглата с външната капачка на иглата.
  Използвайте външната капачка на иглата, за да развиете иглата. Изхвърлете иглата в контейнер, пригоден за използвани игли.

 2. Затворете иглопредпазителя или писалката и я съхранявайте в хладилник.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Съхранение
Вижте външната страна на тази листовка, за да видите как да съхранявате Вашия GoQuick.
След 4 седмици, изхвърлете писалката, дори ако има останало известно количество лекарство.
Не замразявайте и не излагайте GoQuick на студ.
Не използвайте Вашия GoQuick след изтичане срока му на годност.
Следвайте местните закони, свързани със здравето и безопасността при изхвърляне на Вашата писалка. Консултирайте се с Вашите лекар или медицинска сестра, ако не сте сигурни какво да направите.
Боравене
Не смесвайте праха и течността в GoQuick, ако иглата не е поставена на писалката.
Не съхранявайте Вашия GoQuick, заедно с поставената игла. Генотропин може да изтече от писалката, а в патрона могат да се образуват въздушни мехурчета. Винаги отстранявайте иглата и поставяйте капачката на писалката или капачката на иглопредпазителя преди оставяне за съхранение.
Внимавайте да не изпускате Вашия GoQuick.
Ако изпуснете писалката трябва да изпълните още веднъж действията, описани в Стъпка 5 (Настройване и използване на нов GoQuick). Ако обаче някоя част от Вашия GoQuick изглежда счупена или повредена, не използвайте писалката. Свържете се с Вашите лекар или медицинска сестра.
Почистете писалката и иглопредпазителя с влажна кърпа. Не поставяйте писалката във водата.
Игли
Винаги използвайте нова игла за всяка инжекция.
Поставяйте използваните игли в контейнер, предназначен за остри предмети. За изхвърлянето на иглите, следвайте местните закони, свързани със здравето и безопасността. Ако не сте сигурни какво да правите, попитайте Вашия лекар или медицинска сестра.
Не преотстъпвайте Вашата писалка или игли.
Общи
Номерата и линиите на държача на патрона могат да Ви спомогнат да изчислите приблизително колко Генотропин е останал в писалката.
Ако по принцип използвате стъпка 6 и писалката не съдържа пълна доза Генотропин, скалата на черното бутало посочва количеството лекарство, оставащо в писалката.
Пациенти, които са слепи или не виждат добре трябва да използват GoQuick с помощта на някой обучен да използва писалката.
Следвайте указанията на Вашия лекар или медицинска сестра за почистване на ръцете и кожата, когато приготвяте и поставяте инжекция.
Не изхвърляйте иглопредпазителя; за да го отстраните от писалката само го развъртете. Запазете го за употреба с всяка следваща писалка.
Ако имате въпроси относно употребата на GoQuick, попитайте Вашия лекар или медицинска сестра.
ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
Какво трябва да направя, ако видя повече от една малка капка течност на иглата след поставянето на моята инжекция?

За Вашата следваща инжекция изчакайте пълното време от 5 секунди преди да извадите иглата от кожата. Ако все още виждате течност, след като сте извадили иглата, следващия път я задръжте малко по-дълго време.

Проблем ли е, ако видя мехурчета въздух в патрона?

Не, при нормална употреба в патрона може да присъстват малки количества въздух.

Какво трябва да направя, ако видя Генотропин да изтича от писалката?

Уверете се, че иглата е правилно поставена.

Какво трябва да направя, ако писалката, която използвам не е поставена в хладилника през нощта?

Изхвърлете писалката и използвайте нова GoQuick.

Какво трябва да направя, ако не мога да завъртя черния пръстен обратно?

Вероятно, случайно сте завъртели сивия набирач. Ако сте завъртели сивия набирач, писалката ще Ви попречи да завъртите черния пръстен, така че Вашата доза да не се промени по време на инжекцията.

За да освободите черния пръстен, натиснете лилавият инжекционен бутон, докато спре. Имайте предвид, че от иглата ще излезе течност. Тогава продължете с настройването на Вашата доза, използвайки черния пръстен.

Какво да направя, ако моят лекар смени дозата ми, когато вече съм започнал да използвам писалка?

Настройте новата доза чрез завъртане на черния пръстен.

Какво да направя, ако си инжектирам погрешна доза?

Незабавно се обадете на Вашия лекар или медицинска сестра и следвайте неговите/нейните указания.

Какво да направя, ако писалката ми не зареди (т.е, на стъпка 5ж)?

Обадете се на Вашия лекар или медицинска сестра и следвайте неговите/нейните указания.

Какви дози може да поставя моята писалка?

Писалката може да поставя дози Генотропин от 0,30 mg до 4,5 mg. Всяко прещракване на черния пръстен променя дозата с 0,15 mg.

 

************** НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР ПОД СТАТИЯТА **************

Юстиция - журналистически разследвания, анализи, най-важното и най-новото, съдържание и новини от българия и света, фронтално, видео,

Разгледайте нашия ОНЛАЙН МАГАЗИН като НАТИСНЕТЕ ТУК.

За внос от целия Свят на СТОКИ НА ЕДРО, свържете се с нашата АГЕНЦИЯ ЗА ВНОС НА СТОКИ (Buying Import Office IUSTITIA) като НАТИСНЕТЕ ТУК
Изберете нашите специалисти за висококачествени софтуерни услуги :
Можете да поръчате от ЮСТИЦИЯ онлайн изработка и поддръжка на уеб сайтове и онлайн магазини, DEV и ИТ (IT) поддръжка, SEO оптимизация за високо класиране в Google и дигитален маркетинг като НАТИСНЕТЕ ТУК

НИЕ МОЖЕМ ДА БЪДЕМ ВАШИЯТ ПАРТНЬОР ЗА ОНЛАЙН УСПЕХ

Вижте нашите треньори като НАТИСНЕТЕ ТУК. Изработване на персонални хранителни и тренировъчни режими, хранителни добавки, витамини и суплементи за добри резултати за професионални спортисти, както и за любителите на добра фигура и тонус.

Разгледайте обявите и офертите ЗА ПРОДАЖБА и ПОД НАЕМ на нашата АГЕНЦИЯ ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ.

При нас можеш и да РЕЗЕРВИРАШ ОНЛАЙН Хотели и Ваканционни жилища в България и чужбина

Редакцията на "ЮСТИЦИЯ" се извинява за евентуално допуснати неточности в разследванията на ЮСТИЦИЯ.БГ.

Засегнатите лица имат право на отговор.

Последвайте ЮСТИЦИЯ в Google Новини

Най-интересните РАЗСЛЕДВАНИЯ слушайте в подкаста на ЮСТИЦИЯ в SpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Следвайте ни и в Инстаграм

Профи

Генотропин Хормон на Растежа HGH

минуси

36IU, 12мг Соматропин

Отзиви
Ivan Stoyanov
Smith
GALLIL
РЕЗЮМЕ

Генотропин Хормон на Растежа HGH - Genotropin (Pfizer) - 36IU, 12мг Соматропин

5.0

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.