Начало Наука Как Да Създадете Свой Собствен Сървър У Дома За Уеб Хостинг

Как Да Създадете Свой Собствен Сървър У Дома За Уеб Хостинг

0
Петър Низамов - новини, разследвания на политици, съдии и прокурори, правна помощ при отнети деца от социалните служби SEO оптимизация
Петър Низамов

Как Да Създадете Свой Собствен Сървър У Дома За Уеб Хостинг

Така че искате да настроите уебсайта си, но не искате да плащате за уеб хостинг.

Ако имате достатъчно добра интернет връзка и резервен хардуер, защо не го направите сами със собствения си домашен сървър?

Не само може да ви спести пари от разходите за хостинг, но също така може да ви даде много по-голям избор при избора на софтуер, който вашият сървър може да изпълнява.

Как да направите фитнес калкулатор в WordPress

Нека да разгледаме как да създадете свой собствен сървър у дома за уеб хостинг.

Сървъри в центъра за данни

**************************

Висококачествени SEO Услуги за високо класиране в Google от ЮСТИЦИЯ.

Можете да се свържете с нас на имейл: [email protected]

**************************

Изберете своя хардуер

Ако планирате да хоствате уебсайт, първият етап от това как да изградите сървър на уебсайт е изборът на хардуер, способен да го хоства.

Първо обмислете потенциалните си изисквания за използване. Колко потребители очаквате да обслужите? Ще имате ли нужда от много място за съхранение или процесорна мощност?

Добрата новина е, че ако бюджетът ви е ограничен (или изобщо не съществува), не е задължително да купувате допълнително оборудване. Един стар компютър може да изпълнява адекватно софтуера, от който се нуждаете за вашия уеб сървър.

Внимавайте обаче с изискванията за захранване, от които може да се нуждае по-стар компютър, особено ако планирате да работите със сървъра си 24 часа на ден.

Изберете вашата операционна система: Linux или Windows?

15 най-добри WordPress разширения (плъгини) за продажба на услуги онлайн

С наличен хардуер следващият ви избор, когато решавате как да изградите сървър за уебсайта си, е да изберете вашата операционна система. Имате два реалистични възможности за избор – Microsoft Windows или Linux.

Изчислено е, че почти 70% от сървърите в мрежата в момента работят с Linux. Причините могат да варират, но съображенията за разходите и лекотата, с която тези сървъри могат да бъдат персонализирани, играят голяма роля.

Ако предпочитате да използвате уеб сървър на Windows, ще трябва да платите за лиценз за Windows. Linux, за сравнение, е безплатен и с отворен код и може да бъде много по-персонализиран от типичната инсталация на Windows сървър.

Linux сървърите също са по-сигурна опция, с много по-малко възможности за злонамерен софтуер, които хакерите могат да използват.

Това обаче не означава, че са непобедими. Много ще зависи от поддържането на вашия софтуер актуален и вашия сървър правилно конфигуриран, независимо коя операционна система изберете да използвате.

Вашата връзка подходяща ли е за хостинг?

Направи си сам уеб хостинг изисква интернет връзка, която е подходяща за уеб трафик. Вашите скорости на изтегляне и качване са важни тук – домашните интернет връзки може да предлагат висока скорост на изтегляне, но ниска скорост на качване.

От тази скорост ще зависи колко бързо можете да „качвате“ данните от уебсайта си на всеки потребител, който посещава сайта ви. Броят потребители, които имат достъп до вашия сайт едновременно, също ще трябва да споделят тази връзка.

Тествайте вашата интернет връзка с помощта на инструменти за тестване на скоростта като този,  за да определите текущите си скорости. Трябва също така да потвърдите с вашия интернет доставчик дали имате някакви ограничения за данни във вашата връзка.

Ако вашият интернет доставчик ограничи използването на вашите данни или го намали, ако използването е твърде голямо, може да се наложи да смените вашия доставчик.

Настройте и конфигурирайте вашия сървър

С готов хардуер, връзка и операционна система ще трябва да настроите софтуера, от който се нуждаете, за да хоствате вашия сайт.

10 причини защо WordPress е най-добрата CMS за SEO оптимизация за Google | Система за управление на съдържанието

Това ще зависи от операционната система, която сте избрали за вашия сървър. Инсталациите на Windows Server могат да инсталират IIS, добавката на уеб сървъра. Тази  документация за поддръжка на Microsoft за IIS  ви дава инструкции стъпка по стъпка какво да правите.

Ако сте решили да изберете Linux, Apache, Lighttpd или NGINX са три опции, които можете да инсталирате. Apache е най-известният и можете да разберете как да го инсталирате тук . Можете също да инсталирате Apache на типична инсталация на Windows.

Може да се наложи да отворите портове на вашия домашен рутер и защитна стена, за да позволите на вашия уеб трафик да преминава напред и назад от вашия уеб сървър. Портове 80 и 443 са най-важните за уеб трафика, така че се уверете, че не са блокирани.

Ако имате нужда от помощ при отварянето на портове на вашия рутер,  това ръководство трябва да ви помогне да започнете.

След като сървърът е настроен и конфигуриран за уеб трафик, проверете дали работи, като посетите вашия сървър в уеб браузър. Повечето сървъри ще се доставят с тестова страница, която ще се покаже, след като бъде заредена. След това можете да замените това с файловете на уебсайта си.

Ще трябва да се справите с най-добрите инструменти за конфигуриране и поддръжка на вашия уеб сървър. Ето някои предложени  инструменти за системни администратори  , които трябва да потърсите да използвате.

Настройте името на вашия домейн и проверете дали работи

Собствен сървър петър низамов - новини, разследвания на политици, съдии и прокурори, правна помощ при отнети деца от социалните служби seo оптимизация
Петър низамов

След като вашият сървър е конфигуриран за достъп от потребители в интернет, последната ви стъпка е да настроите име на домейн, за да позволите на вашите потребители да ви намерят.

Преди да го направите, потребителите ще могат да посещават вашия сайт само като въведат външния IP адрес на вашия уеб сървър. Вместо поредица от числа, вие ще искате лесен за запомняне адрес, който вашите потребители да въвеждат.

Ще трябва да закупите име на домейн от регистратор на домейни, но можете да се регистрирате за безплатен поддомейн от услуга като No-IP , ако предпочитате.

С домейн (или поддомейн), достъпен за вас, ще трябва да настроите съответните DNS записи за вашия домейн, за да сочат към IP адреса на вашите сървъри. Вашият регистратор ще има свои собствени инструкции как да направите това.

След няколко часа, за да могат промените да влязат в сила, вашият сървър трябва да е готов.

Осем най-добри SEO практики за увеличаване на органичния трафик на сайта през 2023 г

Научете как да създадете свой собствен сървър у дома за уеб хостинг по правилния начин

Да знаете как да създадете свой собствен сървър у дома за уеб хостинг означава, че сте готови да поемете контрола.

Това може да бъде рентабилен начин за хостване на вашия сайт, с допълнителния бонус, че вашите данни остават във вашите ръце, а не в ръцете на външен хостинг доставчик. Не е нужно да се притеснявате и за вида на уебсайта, който хоствате на вашия сървър.

Искате да стартирате основна HTML страница или сложна CMS като WordPress? Ще можете да стартирате и двете – стига да конфигурирате сървъра си правилно.

Ако хоствате уебсайта си сами, използвайте нашия инструмент за уеб мониторинг, за да следите времето за работа на уебсайта си, денем или нощем. Регистрирайте се днес за безплатен акаунт, за да започнете!

**************************

НИЕ МОЖЕМ ДА БЪДЕМ ВАШИЯТ ПАРТНЬОР ЗА ОНЛАЙН УСПЕХ

Висококачествени SEO Услуги за високо класиране в Google от ЮСТИЦИЯ.

Можете да се свържете с нас на имейл: [email protected]

Реализирайте пълния потенциал на уебсайта си. Оптимизацията има за цел да ви позиционира на челни места при търсения на ключови думи и фрази, свързани с вашия бизнес, които хората търсят.

Ние и нашите SEO специалисти от ЮСТИЦИЯ.БГ създаваме уникални SEO услуги, които подобряват онлайн видимостта и растежа на Вашия бизнес. С професионализма на нашия екип и иновативните ни подходи, предоставяме комплексни стратегии включително оптимизация на страниците, създаване на качествени връзки и постоянно наблюдение на класирането в търсачките. Ние не само увеличаваме Вашето онлайн присъствие, но и създаваме дълготрайни резултати за Вашия успех.

Собствен Сървър Собствен Сървър Собствен Сървър Собствен Сървър Собствен СървърСобствен Сървър Собствен Сървър Собствен Сървър Собствен Сървър

************** НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР ПОД СТАТИЯТА **************

Юстиция - журналистически разследвания, анализи, най-важното и най-новото, съдържание и новини от българия и света, фронтално, видео,

Разгледайте нашия ОНЛАЙН МАГАЗИН като НАТИСНЕТЕ ТУК.

За внос от целия Свят на СТОКИ НА ЕДРО, свържете се с нашата АГЕНЦИЯ ЗА ВНОС НА СТОКИ (Buying Import Office IUSTITIA) като НАТИСНЕТЕ ТУК
Изберете нашите специалисти за висококачествени софтуерни услуги :
Можете да поръчате от ЮСТИЦИЯ онлайн изработка и поддръжка на уеб сайтове и онлайн магазини, DEV и ИТ (IT) поддръжка, SEO оптимизация за високо класиране в Google и дигитален маркетинг като НАТИСНЕТЕ ТУК

НИЕ МОЖЕМ ДА БЪДЕМ ВАШИЯТ ПАРТНЬОР ЗА ОНЛАЙН УСПЕХ

Вижте нашите треньори като НАТИСНЕТЕ ТУК. Изработване на персонални хранителни и тренировъчни режими, хранителни добавки, витамини и суплементи за добри резултати за професионални спортисти, както и за любителите на добра фигура и тонус.

Разгледайте обявите и офертите ЗА ПРОДАЖБА и ПОД НАЕМ на нашата АГЕНЦИЯ ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ.

При нас можеш и да РЕЗЕРВИРАШ ОНЛАЙН Хотели и Ваканционни жилища в България и чужбина

Редакцията на "ЮСТИЦИЯ" се извинява за евентуално допуснати неточности в разследванията на ЮСТИЦИЯ.БГ.

Засегнатите лица имат право на отговор.

Последвайте ЮСТИЦИЯ в Google Новини

Най-интересните РАЗСЛЕДВАНИЯ слушайте в подкаста на ЮСТИЦИЯ в SpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Следвайте ни и в Инстаграм

Профи

Как Да Създадете Свой Собствен Сървър

минуси

Как Да Създадете Свой Собствен Сървър

Отзиви
РЕЗЮМЕ

Как Да Създадете Свой Собствен Сървър

Коментирайте