Начало Наука История Знаете ли кой е матрос Камен Миланов от паметната плоча под втория...

Знаете ли кой е матрос Камен Миланов от паметната плоча под втория етаж на моста в Бургас – 1996 ?

2
Много буразлии се чудят чия е паметната плоча под втория етаж на моста в Бургас и кой е матрос Камен Миланов. Той е част от част от „Тихина“ - морски специален разузнавателен отряд.
Матрос Камен Миланов

Много бургазлии се чудят чия е паметната плоча под втория етаж на моста в Бургас и кой е матрос Камен Миланов. Той е част от част от „Тихина“ – морски специален разузнавателен отряд.

Паментната плоча на матрос Камен Миланов от морския специален разузнавателен отряд „Тихина“ се намира точно зад стълбите за втория етаж на моста в Бургас.

Паментната плоча на матрос камен миланов от морския специален разузнавателен отряд „тихина“ се намира точно зад стълбите за втория етаж на моста в бургас.
Паментната плоча на матрос камен миланов от морския специален разузнавателен отряд „тихина“ се намира точно зад стълбите за втория етаж на моста в бургас.

Командосите там се различават от останалите, защото преминават през изключително сериозна подготовка, за да изпълняват мисии по море, на сушата и във въздуха.

Морският специален разузнавателен отряд „Тихина“ има три свидни жертви, загинали при изпълнение на служебните си задължения през 96 и 97 г., които са най-черните години за формированието. Т са загинали при тренировъчни мисии. Винаги има рискове, когато се поставя (задача) в последния момент с много неопределености, която е възникнала поради необходимост от изпълнение…

На 11 август 1996 г. При изпълнение на задача под вода, свързана с демонстрации на бойни способности по случай празника на военноморските сили в района на централния плаж в бургас, загива матрос камен миланов.
Плочата под втория етаж на моста в бургас

На 12 юни 1996 г. при изпълнение на учебно-тренировъчен парашутен скок в района на село Калиманци, Варненско, загива главен старшина Димитър Христов.

На 11 август 1996 г. при изпълнение на задача под вода, свързана с демонстрации на бойни способности по случай Празника на Военноморските сили в района на централния плаж в Бургас, загива матрос Камен Миланов.

Година по-късно, на 12 август 1997 г. при провеждане на алпийска подготовка в района на Райското пръскало в Стара планина, загива главен старшина Николай Колев.

Всички те са част от „Тихина“ – морски специален разузнавателен отряд – легендарната бойна част, определяна като „най-специалната от специалните“.

Вмс военно морски сили
Логото на вмс

За него се знае малко, защото то изпълнява някои от най-секретните и сложни военни мисии.

Прокурор Гергана Илиева мачка делото на убиеца Пламен Русев и опита за убийство на разследващ журналист в Бургас през 2018 година

Всички те са част от „тихина“ - морски специален разузнавателен отряд - легендарната бойна част, определяна като „най-специалната от специалните“.

Поделението е създадено през 1970г. на брега на Варненското езеро край Джанавара – 65-и морски специален разузнавателен отряд (65 МСРО) или накратко Тихина- българският вариант на “Тюлените” от флота на САЩ – морски пехотинци. В „Тихина” се подготвяха разузнавателни групи, предназначени за дейност в тила на противника.

Командосите са обучавани за преходи по суша, за десант по въздух и по море, както и за изпълнение на задачи под вода. Подготовката на всички матроси, старшини и офицери минава през специална учебно-тренировъчна програма, която включва осново леководолазна подготовка, скокове с парашут, огнева подготовка и тренировки по бойни изкуства без оръжия.

Командосите са тренирани и за преодоляване на големи разстояния по суша.

Става въпрос за преходи от порядъка на стотици килoметри. Подготвени са и за оцеляване в екстремни условия през всички сезони на годината и при пълна липса на провизии. Наричат ги още „тюлени” по подобие на американските им колеги, но според редица експерти подготовката в „Тихина” е надминавала по редица критерии тази в САЩ.

Морският специален разузнавателен отряд „тихина“ има три свидни жертви, загинали при изпълнение на служебните си задължения през 96 и 97 г. , които са най-черните години за формированието. Т са загинали при тренировъчни мисии. Винаги има рискове, когато се поставя (задача) в последния момент с много неопределености, която е възникнала поради необходимост от изпълнение...
Екипът на “тихина”
Те решават нестандартни задачи на бойния флот по суша, въздух и във водата. За работата им е необходима изключителн физическа издръжливост и психическа устойчивост. Защото трябва да си появят там, където най-малко ги очакват.

Официално, началото на морския специален разузнавателен отряд е сложено
преди 50 години – на 1 октомври 1970 г. Името „Тихина“ произлиза от
местността, където е първата дислокация на отряда. Известни са като
морските тюлени на България, но те самите предпочитат да бъдат наричани
бойни плувци.

Официално, началото на морския специален разузнавателен отряд е сложено преди 50 години - на 1 октомври 1970 г. Името „тихина“ произлиза от местността, където е първата дислокация на отряда. Известни са като морските тюлени на българия, но те самите предпочитат да бъдат наричани бойни плувци.

„Предназначението на това формирование е било да осигурява бойните
действия на военноморския флот, да осигурява информация за бойния ред на
противника, както и в неговия тил близо до собствения боен ред и да
изпълнява специфични задачи по-популярни под името разузнавателнодиверсионни задачи“, обяснява капитан II ранг Герман Славов, командир на
Морския специален разузнавателен отряд.

Още през 1958 г. Се обсъжда възможността във военноморския флот да се отработват специфични бойни задачи, които по-късно влизат във функциите на специализирано парашутно-водолазно поделение.

Още през 1958 г. се обсъжда възможността във Военноморския флот да се отработват специфични бойни задачи, които по-късно влизат във функциите на специализирано парашутно-водолазно поделение.

Бърше ли седалището на Общината сайта Флагман в казуса “Гъбката” в Бургас ?

Поделението е създадено през 1970г. На брега на варненското езеро край джанавара - 65-и морски специален разузнавателен отряд (65 мсро) или накратко тихина- българският вариант на "тюлените" от флота на сащ - морски пехотинци. В „тихина" се подготвяха разузнавателни групи, предназначени за дейност в тила на противника. Командосите са обучавани за преходи по суша, за десант по въздух и по море, както и за изпълнение на задачи под вода. Подготовката на всички матроси, старшини и офицери минава през специална учебно-тренировъчна програма, която включва осново леководолазна подготовка, скокове с парашут, огнева подготовка и тренировки по бойни изкуства без оръжия. Командосите са тренирани и за преодоляване на големи разстояния по суша. Става въпрос за преходи от порядъка на стотици килoметри. Подготвени са и за оцеляване в екстремни условия през всички сезони на годината и при пълна липса на провизии. Наричат ги още „тюлени" по подобие на американските им колеги, но според редица експерти подготовката в „тихина" е надминавала по редица критерии тази в сащ.

Подводните бойци се използват за водене на разузнаване за крайбрежието при стоварване на десанти и за диверсионни действия срещу пристанищни
съоръжения и кораби, намиращи се в пристанища или на рейдовете пред тях.
Капитан първи ранг Николов разказва, че за времето на Студената война
традиционно тренирали операции срещу съседните натовски държави.

И тъй като действат основно във водата, бойните плувци преминават през специална програма на обучение, която да им гарантира, че няма да изпаднат паника и да загубят самообладание в критична ситуация.

И тъй като действат основно във водата, бойните плувци преминават през
специална програма на обучение, която да им гарантира, че няма да изпаднат
паника и да загубят самообладание в критична ситуация.

За да бъдат в постоянна кондиция, бойните плувци тренират ежедневно.

В миналото в отряда се залага на непрекъснати тренировки- поне 200 дни от годината са отделени за учения и подготовки.

“Ученето става от първи ден, като го метнеш, докато му изпиеш кръвчицата – гонене, бягане, скачане. Един непрекъснат процес заран от 6 вечер до 7-8 ч.“

На 12 юни 1996 г. При изпълнение на учебно-тренировъчен парашутен скок в района на село калиманци, варненско, загива главен старшина димитър христов.

През 2008 г. военнослужещи от подразделението възстановиха изпълнението
на учебно-тренировъчни парашутни скокове на вода, които не са изпълнявани
БА от началото на 90-те години на миналия век. Главната особеност при този
вид скокове е това, че парашутистът трябва бързо да се освободи от
подвесната система на парашута, за да не го повлече куполът към дъното.

Зависимост в Пловдивския съд от Български хелзинкски комитет и Емили Тротинетката вече е свободна БХК 2017

През 2017 г. Катерът „георги раковски”, с който бойните плувци от „тихина“ често тренират участва в спасителна мисия при катастрофа с вертолета „пантер“ на вмс. Машината се разбива във водата по време на тактическо учение. Налага се екипажът да бъде спасяван. За съжаление, пилотът майор георги анастасов, който успява да спаси с действията си екипажа, не оцелява след трагедията.

През 2017 г. катерът „Георги Раковски”, с който бойните плувци от „Тихина“ често тренират участва в спасителна мисия при катастрофа с вертолета „Пантер“ на ВМС. Машината се разбива във водата по време на тактическо учение. Налага се екипажът да бъде спасяван. За съжаление, пилотът майор Георги Анастасов, който успява да спаси с действията си екипажа, не оцелява след трагедията .

Редакцията на “ЮСТИЦИЯ” се извинява за евентуално допуснати неточности. Засегнатите лица имат право на отговор.

Юстиция - журналистически разследвания, анализи, най-важното и най-новото, съдържание и новини от българия и света, фронтално, видео,

Последвайте ЮСТИЦИЯ в Google Новини

матрос Камен Миланов , „Тихина“ – морски специален разузнавателен отряд , матрос Камен Миланов , „Тихина“ – морски специален разузнавателен отряд , матрос Камен Миланов , „Тихина“ – морски специален разузнавателен отряд , матрос Камен Миланов , „Тихина“ – морски специален разузнавателен отряд , матрос Камен Миланов , „Тихина“ – морски специален разузнавателен отряд , матрос Камен Миланов , „Тихина“ – морски специален разузнавателен отряд , матрос Камен Миланов , „Тихина“ – морски специален разузнавателен отряд , матрос Камен Миланов , „Тихина“ – морски специален разузнавателен отряд , матрос Камен Миланов , „Тихина“ – морски специален разузнавателен отряд , матрос Камен Миланов , „Тихина“ – морски специален разузнавателен отряд , матрос Камен Миланов , „Тихина“ – морски специален разузнавателен отряд ,

Най-интересните РАЗСЛЕДВАНИЯ слушайте в подкаста на ЮСТИЦИЯ в SpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Следвайте ни и в Инстаграм

************** НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР ПОД СТАТИЯТА **************

Юстиция - журналистически разследвания, анализи, най-важното и най-новото, съдържание и новини от българия и света, фронтално, видео,

Разгледайте нашия ОНЛАЙН МАГАЗИН като НАТИСНЕТЕ ТУК.

За внос от целия Свят на СТОКИ НА ЕДРО, свържете се с нашата АГЕНЦИЯ ЗА ВНОС НА СТОКИ (Buying Import Office IUSTITIA) като НАТИСНЕТЕ ТУК
Изберете нашите специалисти за висококачествени софтуерни услуги :
Можете да поръчате от ЮСТИЦИЯ онлайн изработка и поддръжка на уеб сайтове и онлайн магазини, DEV и ИТ (IT) поддръжка, SEO оптимизация за високо класиране в Google и дигитален маркетинг като НАТИСНЕТЕ ТУК

НИЕ МОЖЕМ ДА БЪДЕМ ВАШИЯТ ПАРТНЬОР ЗА ОНЛАЙН УСПЕХ

Вижте нашите треньори като НАТИСНЕТЕ ТУК. Изработване на персонални хранителни и тренировъчни режими, хранителни добавки, витамини и суплементи за добри резултати за професионални спортисти, както и за любителите на добра фигура и тонус.

Разгледайте обявите и офертите ЗА ПРОДАЖБА и ПОД НАЕМ на нашата АГЕНЦИЯ ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ.

При нас можеш и да РЕЗЕРВИРАШ ОНЛАЙН Хотели и Ваканционни жилища в България и чужбина

Редакцията на "ЮСТИЦИЯ" се извинява за евентуално допуснати неточности в разследванията на ЮСТИЦИЯ.БГ.

Засегнатите лица имат право на отговор.

Последвайте ЮСТИЦИЯ в Google Новини

Най-интересните РАЗСЛЕДВАНИЯ слушайте в подкаста на ЮСТИЦИЯ в SpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Следвайте ни и в Инстаграм