Начало Наука Полезни съвети Какво представлява резултат от SEO оптимизация за Google за уебсайт ? Пълното...

Какво представлява резултат от SEO оптимизация за Google за уебсайт ? Пълното ръководство

0
Петър Низамов - новини, разследвания на политици, съдии и прокурори, правна помощ при отнети деца от социалните служби SEO оптимизация
Петър Низамов

Какво представлява резултат от SEO оптимизация за Google за уебсайт ? Пълното ръководство

SEO е жизнената сила зад всеки процъфтяващ уебсайт. Това е най-добрият начин да гарантирате, че непрекъснато получавате постоянен поток от органичен трафик. Но как можете да разберете дали вашите SEO стратегии работят ефективно?

Вашият SEO резултат ще ви каже. Получаването на вашия SEO резултат може да ви помогне бързо да разберете къде уебсайтът ви се нуждае от подобрения. След това можете съответно да коригирате вашите стратегии и приоритети, за да се изкачите в SERPs и да подобрите своя SEO резултат.

Как да проверя безплатно SEO резултата на моя уебсайт?

Има десетки инструменти на пазара, които предоставят SEO резултати. Някои са самостоятелни инструменти специално за SEO точкуване. Други са универсални SEO платформи, които предлагат SEO одити и точкуване заедно с друга ценна SEO информация.

Всеки инструмент е малко по-различен и някои от вас може дори да забележат различни резултати, ако провеждате одити на множество платформи. Но за бърз и безплатен начин да получите своя SEO резултат, опитайте Ubersuggest .

Екранна снимка от neilpatel. Com - инструмент за одит на сайта на ubersuggest.
Оптимизация за google ubersuggest site audit оптимизация за google seo е жизнената сила зад всеки процъфтяващ уебсайт.  това е най-добрият начин да гарантирате, че непрекъснато получавате постоянен поток от органичен трафик.  но как можете да разберете дали вашите seo стратегии работят ефективно?

Ubersuggest извършва пълен SEO одит на вашия уебсайт за по-малко от десет минути. Част от одита включва вашия SEO резултат.

Най-добрата част за Ubersuggest е, че можете да получите вашия SEO резултат безплатно, без да се налага да се регистрирате или да създавате акаунт. Тази платформа ви дава достъп до три ежедневни търсения — 100% безплатно като гост. Можете дори да го използвате, за да проверите SEO резултатите на вашите конкуренти.

Безплатният одит сканира само 150 страници на вашия сайт. Но това все още е доста добра индикация за вашия SEO резултат. Ще трябва да надстроите до премиум план, за да сканирате целия си сайт. Те започват от $29 на месец и можете да изпробвате всеки план на Ubersuggest безплатно със седемдневен пробен период.

В допълнение към SEO оценяването, Ubersuggest също ви изпраща сигнали за всякакви критични проблеми, открити на вашия сайт. Помага ви да наблюдавате здравето на SEO и ви предоставя ежедневни актуализации на състоянието на ефективността ви.

Висококачествени SEO Услуги за високо класиране в Google от ЮСТИЦИЯ.

Можете да се свържете с нас на имейл: [email protected]

Какво е SEO рейтинг на уебсайт?

Резултатите за SEO измерват техническите аспекти на вашия уебсайт и елементите, обърнати към потребителите, тъй като те са свързани с оптимизацията за търсене.

Високият резултат за SEO показва, че сайтът отговаря или надхвърля стандартите за качество за възможност за търсене и потребителско изживяване. По-ниските резултати са знак за технически проблеми и проблеми с UX.

Алгоритъмът за класиране на Google всъщност не използва вашия SEO резултат за определяне на класирането. Но факторите, използвани в резултата за SEO, са пряко свързани с видимостта на търсачката, тъй като Google взема предвид тези елементи, когато класира сайтовете в SERPs.

Как работи SEO оценката на уебсайта?

SEO точкуването се основава на скала 0-100. Когато въведете вашия домейн в SEO проверка, инструментът обхожда вашия сайт – подобно на начина, по който ботовете на търсачките биха направили същото.

Използвайки уникална формула, инструментът за проверка ще сравни вашите обходени страници спрямо критерии, които влияят върху ефективността на SEO. Това включва мета тагове, структура на сайта, скорост, качество на страницата, реакция на сървъра, вътрешни връзки, заглавия, мобилна реакция и др.

Резултатите за SEO се състоят от четири основни фактора:

 • Техническо SEO
 • Съдържание
 • Потребителски опит
 • Мобилна използваемост

Всяка SEO проверка ще има леки вариации в начина, по който претегля тези компоненти, за да определи вашия SEO резултат. Но най-общо казано, те не са еднакво претеглени.

Какво е SEO Checker?

SEO проверката е инструмент, който проверява вашия домейн и ви предоставя SEO резултат.

Екранна снимка от neilpatel. Com - страница за проверка на ubersuggest seo.
Оптимизация за google neil patel ubersuggest оптимизация за google seo е жизнената сила зад всеки процъфтяващ уебсайт.  това е най-добрият начин да гарантирате, че непрекъснато получавате постоянен поток от органичен трафик.  но как можете да разберете дали вашите seo стратегии работят ефективно?

Всяка SEO проверка е уникална, поради което резултатът ви може да варира от платформа на платформа. С това казано, повечето от най-добрите SEO проверки трябва да дадат резултат, който е в рамките на пет или десет точки една от друга.

Опциите включват:

Можете да започнете с безплатна SEO проверка или пробна версия, за да изпробвате платформа. Няма нищо лошо в използването на множество SEO проверки, за да получите резултата си.

Ако искате повече от просто число, потърсете решение, което предоставя задълбочени проверки и предложения за подобрения. Резултатът сам по себе си без допълнителна информация всъщност няма да ви осигури твърде голяма стойност.

Какво е добър SEO резултат за уебсайт?

Добрият диапазон на оценка за SEO е между 80 и 100. Това показва, че вашият сайт отговаря на най-високите стандарти за качество за техническо SEO, съдържание, UX и мобилна използваемост.

Някои SEO експерти ще ви кажат да стреляте за резултат от 85 или по-висок. Други казват, че резултат в рамките на 70-те е приемлив.

Така или иначе, искате вашият SEO резултат да бъде възможно най-висок. Така че дори и да сте на върха на 80-те, все още има стъпки, които можете да предприемете, които ще подобрят вашия SEO резултат.

Какво е лош SEO резултат за уебсайт?

SEO резултати под 30 са лоши. Тези ниски резултати показват сериозни технически проблеми със SEO, които се нуждаят от незабавно внимание.

Ниските SEO резултати също могат да бъдат индикатор, че вашият сайт не се представя добре от мобилни устройства. Има голям шанс потребителите, които попадат на вашия сайт, да не изпитват страхотно изживяване, докато навигират между страниците и консумират вашето съдържание.

Ако имате нисък SEO резултат, трябва да направите големи промени в структурата на вашия сайт, мета и други технически компоненти, причиняващи тези проблеми.

Резултатите за SEO в диапазона от 30 до 70 не винаги са ужасни, но определено има място за подобрение. Ако сте на 50-те или 60-те години, поправките може да не са толкова драстични. Например, оптимизирането на всичките ви мета или изображения може да бъде достатъчно, за да повишите резултата си с пет или десет точки – в зависимост от това, което ви казва вашият SEO отчет.

Защо SEO рейтингът на вашия уебсайт е толкова важен?

Въпреки че вашият резултат не се използва директно в класирането ви при търсене, наличието на добър SEO резултат е важно поради множество причини.

Първо, факторите, използвани за определяне на вашия SEO резултат, са подобни на тези, използвани от алгоритмите на търсачките. Така че по-високите SEO резултати обикновено водят до по-високи класации, което води до повече трафик.

На следващо място, вашият SEO резултат обхваща използваемостта и удобството за потребителя на вашия сайт. Ако имате сложна структура на сайта или бавна скорост на зареждане, това ще повлияе на начина, по който посетителите сърфират и се държат, когато попаднат на вашите страници. Така че подобряването на вашия SEO резултат може индиректно да ви помогне да подобрите потребителското изживяване на вашия сайт – в крайна сметка генерирайки повече реализации.

Хората не само ще могат да открият сайта ви повече чрез органични търсения, но и ще имат приятно изживяване на уебсайта ви. Наличието на висок SEO резултат прави това възможно.

Как техническото SEO влияе на моя SEO резултат?

Техническото SEO е може би най-важният фактор за всяка формула за SEO резултат. Това се отнася до начина, по който вашият сайт се обхожда, индексира и получава достъп от роботите на търсачките. Идеята тук е да се имитира как роботите като Googlebot имат достъп и индексират сайтове за целите на класирането.

Ако вашият сайт има технически проблеми, това е червен флаг по време на процеса на обхождане. Google и други търсачки няма да класират сайта ви високо в SERP, ако има проблеми зад кулисите – дори ако имате страхотно съдържание.

Факторите, свързани с техническото SEO, включват:

 • Скорост на страницата
 • Архитектура на сайта
 • URL структура
 • Неработещи връзки
 • Отговор на сървъра
 • Индексируемост

Много технически SEO проблеми остават незабелязани, докато SEO одитът не бъде извършен чрез SEO проверка. Но ако дадете приоритет на елементите по-горе, можете да подобрите техническото си SEO и да повишите общия си SEO резултат.

Как съдържанието на уебсайта влияе върху SEO точкуването?

Качественото съдържание е нещо, което търсачките като Google привличат от години. Този фактор е пряко свързан със SEO оптимизацията на страницата.

Търсачките харесват, когато свързвате подобни страници заедно и структурирате съдържанието си по начин, който е лесен за сканиране. Винаги искате вашето съдържание да отговаря на нуждите на хората, кацащи на вашите страници.

Примери за фактори, свързани със съдържанието, използвани за SEO точкуване, включват:

 • Мета заглавия
 • Мета описания
 • Вътрешни връзки
 • Дублирано съдържание
 • Етикети за заглавия
 • Ключови думи
 • Оптимизирани изображения
 • Степен на отпадане
 • Среден брой страници на сесия
 • Време, прекарано на страницата

Сайтовете, които имат изключително подходяща информация със силни нива на ангажираност, често се класират високо в SERP за свързани ключови думи.

Защо потребителското изживяване има значение за SEO оценяването?

Потребителското изживяване не се претегля толкова много при определяне на SEO резултати. Въпреки това, Google и други търсачки вземат предвид UX на сайта, когато класират съдържанието в SERPs.

Архитектурата на вашия сайт играе важна роля в частта от потребителското изживяване на вашия SEO резултат.

Оценете начина, по който нещата протичат от страница на страница. Колко кликвания са необходими, за да стигне някой от началната ви страница до най-дълбоките ви вътрешни страници?

Използвайте логика, когато категоризирате вашето съдържание, продукти, услуги и други страници. Не трябва някой да навигира до вашия блог, преди да може да търси продукт. Това не би имало никакъв смисъл.

Ето някои други фактори, свързани с потребителския опит за SEO резултати:

 • Дължина на абзаца
 • Брой думи
 • Точки и списъци
 • Размер на изображението
 • Мобилна оптимизация
 • Скриптове на трети страни
 • CSS и JavaScript
 • Шрифтове и размер на текста
 • Естествен език

Въпреки че потребителското изживяване не се претегля толкова високо, колкото техническото SEO или съдържанието за оценка на SEO, това все пак е нещо, на което трябва да дадете приоритет, докато предприемате стъпки за подобряване на своя SEO резултат.

Какво е мобилна използваемост в SEO?

Мобилната използваемост има средна тежест при определяне на SEO резултатите. Google вече използва индексиране на първо място за мобилни устройства за уебсайтове, което означава, че уебсайтовете трябва да имат удобно за мобилни устройства съдържание, за да се класират високо в SERPs.

Много SEO проверки и одити ви дават отчети, които са конкретно свързани с мобилната използваемост. Понякога е просто да промените таблиците или да плъзнете плъзгач, за да видите различните показатели между компютри и мобилни устройства.

Екранна снимка от neilpatel. Com - примерни данни за скоростта на сайта и показателите на ubersuggest.
Оптимизация за google seo metrics оптимизация за google seo е жизнената сила зад всеки процъфтяващ уебсайт.  това е най-добрият начин да гарантирате, че непрекъснато получавате постоянен поток от органичен трафик.  но как можете да разберете дали вашите seo стратегии работят ефективно?

Мобилното SEO разглежда колко бързо се изобразява вашият сайт на различни мобилни устройства, смартфони и таблети. Той също така взема предвид фактори като:

 • Удобен за мобилни устройства дизайн
 • Възможности на сензорен екран
 • Възможности за докосване и превъртане
 • Мобилната страница се зарежда
 • Мобилна достъпност

Когато вземете предвид колко трафик на уебсайт идва от мобилни устройства, не е изненада да видите този фактор, включен в резултатите за SEO на уебсайта.

Каква е разликата между SEO резултата и авторитета на домейна?

SEO резултатът и авторитетът на домейна (DA) често се бъркат един с друг. Това е така, защото и двете са класирани по скала 0-100 и много SEO одити включват и двете числа в отчет.

Авторитетът на домейна е фактор за класиране, разработен от Moz . Той прогнозира каква е вероятността даден сайт да се класира при търсения въз основа на фактори като обратни връзки, уместност на обратната връзка, основни домейни, социални сигнали, SEO ефективност и др. Това са различни фактори от тези, използвани за определяне на SEO резултати.

Екранна снимка на началната страница на moz seo.
Оптимизация за google moz home page оптимизация за google seo е жизнената сила зад всеки процъфтяващ уебсайт.  това е най-добрият начин да гарантирате, че непрекъснато получавате постоянен поток от органичен трафик.  но как можете да разберете дали вашите seo стратегии работят ефективно?

Много сайтове с висок авторитет на домейна също имат висок SEO резултат. Но не всички сайтове с висок SEO резултат имат висок авторитет на домейна.

Например, уебсайт, който е на по-малко от една година, може да има висок SEO резултат, стига да отговаря на критериите за техническо SEO, съдържание, потребителско изживяване и мобилна реакция.

Но новите домейни рядко имат високи резултати за авторитет на домейна. Те просто нямат същата надеждност или профил на обратна връзка като домейн, който получава подходящи обратни връзки в продължение на 20+ години.

Що се отнася до авторитета на домейна, резултатите през 90-те години са запазени за Wikipedias, Apples и Wall Street Journals по света. Но всеки уебсайт може да има SEO резултат през 90-те години.

Как да подобря своя SEO резултат?

Най-лесният начин да подобрите своя SEO резултат е чрез извършване на одит.

Да разчитате на платформи като Ubersuggest е най-добрият ви вариант, тъй като тези отчети правят повече от просто оценка. Също така ще можете да откриете проблеми, които биха могли да навредят на резултата ви.

Екранна снимка от neilpatel. Com - пример за одит на сайт на ubersuggest със seo оценка и данни.
Оптимизация за google ubersuggest site audit 2 оптимизация за google seo е жизнената сила зад всеки процъфтяващ уебсайт.  това е най-добрият начин да гарантирате, че непрекъснато получавате постоянен поток от органичен трафик.  но как можете да разберете дали вашите seo стратегии работят ефективно?

Отчетите улесняват идентифицирането на повредени връзки, дублирано съдържание или други технически проблеми със SEO.

След това остава само да поправите тези грешки. В много случаи това е лесен процес. Друг път е малко по-сложно и може да изисква известно съдействие от разработчици.

Колко време отнема да получите добър SEO резултат?

За разлика от повечето SEO стратегии, които могат да бъдат дълъг и изтощителен процес, получаването на добър SEO резултат е относително бързо.

След като се справите с критичните проблеми и грешки, които влачат резултата ви надолу, резултатът ви трябва да се подобри почти веднага, когато стартирате друг отчет.

С това казано, не очаквайте сайтът ви да скочи от 20 на 95 за една нощ. Трябва да имате реалистични очаквания. Сайтовете с по-ниски резултати често имат по-големи проблеми, чието отстраняване ще отнеме повече време.

Също така си струва да се отбележи, че по-високият SEO резултат не води автоматично до по-високи позиции в SERPs – поне не веднага.

Google и други търсачки все още имат свои собствени алгоритми за класиране. Тези алгоритми са много по-задълбочени от факторите, използвани за определяне на SEO резултати. Но повишаването на вашия SEO резултат все още е страхотна първа стъпка по пътя ви към по-високо класиране при търсения и подобряване на цялостната ви SEO стратегия.

**************************

НИЕ МОЖЕМ ДА БЪДЕМ ВАШИЯТ ПАРТНЬОР ЗА ОНЛАЙН УСПЕХ

Висококачествени SEO Услуги за високо класиране в Google от ЮСТИЦИЯ.

Можете да се свържете с нас на имейл: [email protected]

Реализирайте пълния потенциал на уебсайта си. Оптимизацията има за цел да ви позиционира на челни места при търсения на ключови думи и фрази, свързани с вашия бизнес, които хората търсят.

Ние и нашите SEO специалисти от ЮСТИЦИЯ.БГ създаваме уникални SEO услуги, които подобряват онлайн видимостта и растежа на Вашия бизнес. С професионализма на нашия екип и иновативните ни подходи, предоставяме комплексни стратегии включително оптимизация на страниците, създаване на качествени връзки и постоянно наблюдение на класирането в търсачките. Ние не само увеличаваме Вашето онлайн присъствие, но и създаваме дълготрайни резултати за Вашия успех.

************** НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР ПОД СТАТИЯТА **************

Юстиция - журналистически разследвания, анализи, най-важното и най-новото, съдържание и новини от българия и света, фронтално, видео,

Разгледайте нашия ОНЛАЙН МАГАЗИН като НАТИСНЕТЕ ТУК.

За внос от целия Свят на СТОКИ НА ЕДРО, свържете се с нашата АГЕНЦИЯ ЗА ВНОС НА СТОКИ (Buying Import Office IUSTITIA) като НАТИСНЕТЕ ТУК
Изберете нашите специалисти за висококачествени софтуерни услуги :
Можете да поръчате от ЮСТИЦИЯ онлайн изработка и поддръжка на уеб сайтове и онлайн магазини, DEV и ИТ (IT) поддръжка, SEO оптимизация за високо класиране в Google и дигитален маркетинг като НАТИСНЕТЕ ТУК

НИЕ МОЖЕМ ДА БЪДЕМ ВАШИЯТ ПАРТНЬОР ЗА ОНЛАЙН УСПЕХ

Вижте нашите треньори като НАТИСНЕТЕ ТУК. Изработване на персонални хранителни и тренировъчни режими, хранителни добавки, витамини и суплементи за добри резултати за професионални спортисти, както и за любителите на добра фигура и тонус.

Разгледайте обявите и офертите ЗА ПРОДАЖБА и ПОД НАЕМ на нашата АГЕНЦИЯ ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ.

При нас можеш и да РЕЗЕРВИРАШ ОНЛАЙН Хотели и Ваканционни жилища в България и чужбина

Редакцията на "ЮСТИЦИЯ" се извинява за евентуално допуснати неточности в разследванията на ЮСТИЦИЯ.БГ.

Засегнатите лица имат право на отговор.

Последвайте ЮСТИЦИЯ в Google Новини

Най-интересните РАЗСЛЕДВАНИЯ слушайте в подкаста на ЮСТИЦИЯ в SpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Следвайте ни и в Инстаграм

Коментирайте