Кой е Петър Низамов ?

0
Кой е Петър Низамов ?
Петър Низамов

Петър Низамов е юрист, историк, общественик, журналист и автор на над 1000 статии, бунтар, организатор на множество благотворителни каузи и двигател на “Български юридически комитет” – организация, създадена да води дела срещу социалните служби в случаи на неоснователно отнети деца от бедни, но години родители. До сега след водени безплатно дела са върнали над 50 деца на биологичните им родители.

Биография

Петър Низамов е роден през 1985 г. в гр. Бургас. Владее английски език. Учи право в Бургас, завършва в БСУ със специалност “право”. Записва докторантура в Софийския университет “Св. Климент Охридски” по наказателен процес. През 2022 година е докторант в Историческия факултет на университета по “Нова обща история. Югославска Македония”.

Обществена дейност

Петър Низамов е роден през 1985 г. в гр. Бургас. Владее английски език. Учи право в Бургас, завършва в БСУ със специалност “право“.

През 2016г. става извесетен, след като публикува видео със заловени от него нелегелани мигранти, завързани със свински опашки, които са преминали Българо-турската граница по време на мигранската криза 2013-2018 г. След това е арестуван и задържан под домашен арест за 4 месеца.  Поради голямата обществена подкрепа е освободен, след което продължава дейността си по разкриване и документиране на каналджийството в България, в което се оказват замесени включително и българските гранични власти.

Петър низамов е общественик, юрист, журналист, член-кореспондент на "репортери без граници" и доброволец, организатор на множество благотворителни акции и многократно репресиран от управлението, както на герб, така и на промяната, дпс и бсп.

През 2016 година Петър Низамов организира доброволци за защита на границата от незаконно нахлуващи мигранти.

През 2017 година бе организатор на множество протести в страната против приемането на икономически мигранти от страни, където няма война и следователно не са бежанци.

Ето какво написа петър низамов: "който подкрепя борбата ми, каузите ми, теориите ми и приложението им в практиката, нека бъде информиран, че ще бъда кандидат за общински съветник на тези избори в община бургас през октомври 2023 година.

През 2018 г. основава Български юридически комитет – защита на гражданите с правни средства, който се занимава с благотворителност. Организацията става известна след като на няколко пъти безплатно успява да върне отнети от социалните служби в България деца от бедни родители.

През 2018 г. адвокат от организацията беше номиниран и избран за юрист на годината за делото по връщането на трите отнети деца на вдовица от Сливен, за която Петър Низамов, лично поел ангажимента да подпомогне и материално, и морално.

През същата година Петър Низамов е прострелян от маскирани нападатели от засада дена след като разкрива, че бившия премиер на Република България – Бойо Борисов е бил задържан осем месеца в чехословашкия затвор “Панкрац” през 1991 година заедно с Иво Карамански, спряган за крътника на българската мафия.

Обществената дейност на Петър Низамов е разнородна и се изразява в действия по опазване на околната среда, спиране застрояването на бълагарското крайбрежие, благотворителни каузи, правна защита при отнети от социалните служби деца, разкриване на корупция, политическа и обществена критика, исторически и правни анализи.

Петър Низамов е собственик на няколко сайта за разследваща журналистика в България!

След като от герб научиха, че петър низамов се кандидатира за общински съветник в бургас през 2019 година е имало специално събрание на герб - бургас, на които е имало теми от рода на:

Политическа дейност

Местни избори през 2019 г.

На изборите за кметове и общински съветници в община Бургас е независим кандидат за общински съветник, който събира близо хиляда гласа.

Парламентарни избори през 2021 г.

На парламентарните избори е независим кандидат за народен представител.

************** НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР ПОД СТАТИЯТА **************

Юстиция - журналистически разследвания, анализи, най-важното и най-новото, съдържание и новини от българия и света, фронтално, видео,

Разгледайте нашия ОНЛАЙН МАГАЗИН като НАТИСНЕТЕ ТУК.

За внос от целия Свят на СТОКИ НА ЕДРО, свържете се с нашата АГЕНЦИЯ ЗА ВНОС НА СТОКИ (Buying Import Office IUSTITIA) като НАТИСНЕТЕ ТУК
Изберете нашите специалисти за висококачествени софтуерни услуги :
Можете да поръчате от ЮСТИЦИЯ онлайн изработка и поддръжка на уеб сайтове и онлайн магазини, DEV и ИТ (IT) поддръжка, SEO оптимизация за високо класиране в Google и дигитален маркетинг като НАТИСНЕТЕ ТУК

НИЕ МОЖЕМ ДА БЪДЕМ ВАШИЯТ ПАРТНЬОР ЗА ОНЛАЙН УСПЕХ

Вижте нашите треньори като НАТИСНЕТЕ ТУК. Изработване на персонални хранителни и тренировъчни режими, хранителни добавки, витамини и суплементи за добри резултати за професионални спортисти, както и за любителите на добра фигура и тонус.

Разгледайте обявите и офертите ЗА ПРОДАЖБА и ПОД НАЕМ на нашата АГЕНЦИЯ ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ.

При нас можеш и да РЕЗЕРВИРАШ ОНЛАЙН Хотели и Ваканционни жилища в България и чужбина

Редакцията на "ЮСТИЦИЯ" се извинява за евентуално допуснати неточности в разследванията на ЮСТИЦИЯ.БГ.

Засегнатите лица имат право на отговор.

Последвайте ЮСТИЦИЯ в Google Новини

Най-интересните РАЗСЛЕДВАНИЯ слушайте в подкаста на ЮСТИЦИЯ в SpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Следвайте ни и в Инстаграм

Коментирайте