Начало Кой е Петър Низамов ?

  Кой е Петър Низамов ?

  88
  0
  Петър Низамов - новини, разследвания на политици, съдии и прокурори, правна помощ при отнети деца от социалните служби.

  Петър Низамов е юрист, историк, общественик, журналист и автор на над 1000 статии, бунтар, организатор на множество благотворителни каузи и двигател на “Български юридически комитет” – организация, създадена да води дела срещу социалните служби в случаи на неоснователно отнети деца от бедни, но години родители. До сега след водени безплатно дела са върнали над 50 деца на биологичните им родители.

  Биография

  Петър Низамов е роден през 1985 г. в гр. Бургас. Владее английски език. Учи право в Бургас, завършва в БСУ със специалност “право”. Записва докторантура в Софийския университет “Св. Климент Охридски” по наказателен процес. През 2022 година е докторант в Историческия факултет на университета по “Нова обща история. Югославска Македония”.

  Обществена дейност

  Петър Низамов е роден през 1985 г. в гр. Бургас. Владее английски език. Учи право в Бургас, завършва в БСУ със специалност “право“.

  През 2016г. става извесетен, след като публикува видео със заловени от него нелегелани мигранти, завързани със свински опашки, които са преминали Българо-турската граница по време на мигранската криза 2013-2018 г. След това е арестуван и задържан под домашен арест за 4 месеца.  Поради голямата обществена подкрепа е освободен, след което продължава дейността си по разкриване и документиране на каналджийството в България, в което се оказват замесени включително и българските гранични власти.

  Петър Низамов е общественик, юрист, журналист, член-кореспондент на "Репортери без граници" и доброволец, организатор на множество благотворителни акции и многократно репресиран от управлението, както на ГЕРБ, така и на Промяната, ДПС и БСП.

  През 2016 година Петър Низамов организира доброволци за защита на границата от незаконно нахлуващи мигранти.

  През 2017 година бе организатор на множество протести в страната против приемането на икономически мигранти от страни, където няма война и следователно не са бежанци.

  Ето какво написа Петър Низамов: "Който подкрепя борбата ми, каузите ми, теориите ми и приложението им в практиката, нека бъде информиран, че ще бъда кандидат за общински съветник на тези избори в община Бургас през октомври 2023 година.

  През 2018 г. основава Български юридически комитет – защита на гражданите с правни средства, който се занимава с благотворителност. Организацията става известна след като на няколко пъти безплатно успява да върне отнети от социалните служби в България деца от бедни родители.

  През 2018 г. адвокат от организацията беше номиниран и избран за юрист на годината за делото по връщането на трите отнети деца на вдовица от Сливен, за която Петър Низамов, лично поел ангажимента да подпомогне и материално, и морално.

  През същата година Петър Низамов е прострелян от маскирани нападатели от засада дена след като разкрива, че бившия премиер на Република България – Бойо Борисов е бил задържан осем месеца в чехословашкия затвор “Панкрац” през 1991 година заедно с Иво Карамански, спряган за крътника на българската мафия.

  Обществената дейност на Петър Низамов е разнородна и се изразява в действия по опазване на околната среда, спиране застрояването на бълагарското крайбрежие, благотворителни каузи, правна защита при отнети от социалните служби деца, разкриване на корупция, политическа и обществена критика, исторически и правни анализи.

  Петър Низамов е собственик на няколко сайта за разследваща журналистика в България!

  След като от ГЕРБ научиха, че Петър Низамов се кандидатира за общински съветник в Бургас през 2019 година е имало специално събрание на ГЕРБ - Бургас, на които е имало теми от рода на:

  Политическа дейност

  Местни избори през 2019 г.

  На изборите за кметове и общински съветници в община Бургас е независим кандидат за общински съветник, който събира близо хиляда гласа.

  Парламентарни избори през 2021 г.

  На парламентарните избори е независим кандидат за народен представител.

  Предишната статия Кои са действителните собственици на разследващия сайт “ЮСТИЦИЯ” ?
  Следващата статия Кой е Поп Георги Стоянов Джелебов, пра-прадядото на Петър Низамов ?

  Коментирайте