Начало Наука Дървени въглища на бучки или на брикети – какво казват експертите ?

Дървени въглища на бучки или на брикети – какво казват експертите ?

0
Магазин ЮСТИЦИЯ - Онлайн Магазина на България
Магазин ЮСТИЦИЯ - Онлайн Магазина на България

Дървени въглища на бучки срещу брикети – какво казват експертите

Запалена бучка въглен

Има нещо в готвенето и говоренето за барбекю, което превръща нормалните хора в луди фанатици. 

Един от най-честите въпроси, обсъждан отново и отново, е дали да използвате дървени въглища на бучки или брикети.

Обърнахме се към експертите, за да преценим плюсовете и минусите на готвенето с дървени въглища на бучки срещу брикети от дървени въглища.

Ако не сте запознати с готвенето с дървени въглища и не сте попадали на дебата за въглища срещу брикети, тогава не се притеснявайте. Ще разгледаме разликите между всеки източник на гориво.

Прочетете, за да разберете точно кой тип гориво е най-подходящ за вашата ситуация.

Дървени въглища на бучки или на брикети – какво казват експертите? Магазин юстиция елетронна търговия с качествени продукти - онлайн магазина на българия
Магазин юстиция елетронна търговия с качествени продукти – онлайн магазина на българия

Какъв е целият шум около тези Дървени въглища на бучки?

Дървени въглища на бучки се правят чрез бавно изгаряне на парчета дърво в отсъствието на кислород, докато всички естествени химикали, сок и влага излязат от дървото.

Дървени въглища на бучки дървени въглища на бучки или на брикети – какво казват експертите? Lump charcoal advantages дървени въглища на бучки един от най-честите въпроси, обсъждан отново и отново, е дали да използвате дървени въглища на бучки или брикети. Юстиция дървени въглища на бучки

След това ни остава по-малко вредни дървени въглища на бучки с много добри качества; той е малко повече от въглерод, оставя много малко пепел след изгаряне, гори по-горещо и свети по-бързо от брикетите.

Дървените въглища на бучки също реагират съответно на кислорода, следователно можете лесно да контролирате нивото на топлина, ако вашата скара разполага с регулируеми вентилационни отвори.

Освен това не съдържа пълнители или добавки, което го прави един от най-чистите начини за барбекю. Чудесен избор за готвене на пържола по пещерен начин директно върху въглищата.

Дървените въглища на бучки горят по-бързо и по-горещо от брикетите, така че трябва да внимавате с контрола на температурата.

Професионалисти на дървени въглища :

 • Не съдържа добавки (изцяло натурални)
 • По-лесно регулиране на температурата
 • Малко производство на пепел
 • Гори по-горещо
 • Светва бързо

Недостатъци на дървени въглища :

 • Торбите съдържат неравномерни парчета въглен, които могат да затруднят печенето на скара. Освен това отнема малко повече усилия за готвене със змийския метод  , въпреки че може да се направи чрез разчупване на бучката на парчета с размер на брикет
 • По-скъпи от брикетите
 • Гори по-бързо

Дървени въглища тропически дървета виетнам ()

Преглед на брикетите от дървени въглища

Брикетите се правят от дървени стърготини и остатъци от дървесина, които се изгарят по същия начин като дървени въглища. За разлика от дървените въглища на бучки, добавките са в процеса на производство на брикети, за разлика от въглищата на буци, които са чисто дърво.

Брикети от дървени въглища в smokey mountain

Добавките се използват главно за задържане на материалите заедно, за да се постигнат чисти малки блокчета, които често имат кръгло-квадратна форма, което ги прави по-лесни за подреждане.

Въпреки че брикетите горят по-дълго, те не горят толкова горещо, колкото дървените въглища на бучки. 

Понякога се правят с помощта на химикали или други по-леки течности, за да улеснят стартирането. В повечето случаи в крайна сметка ще опитате това, което изгаряте, поради добавките, използвани при направата на брикети. ‘

Много потребители на брикети твърдят, че усещат миризмата на добавките, докато готвят и понякога дори ги вкусват в по-леки храни като пиле или риба.

Но това не бива да ви обезсърчава да използвате брикети, стига да се снабдите с реномирана марка като Kingsford (уверете се, че нямате лесния за запалване).

Плюсове на брикетите :

 • Поддържа постоянна температура за по-дълъг период от време.
 • По-евтино от дървени въглища на бучки .
 • Гори по-дълго .

Недостатъци на брикетите:

 • Голямо производство на пепел .
 • Произвежда химическа миризма .
 • Отнема повече време за запалване .

Ако проучвате, за да решите дали искате да опитате да готвите с дървени въглища, ние имаме ръководство за най- добрите пушачи на дървени въглища и най-добрите налични  скари на дървени въглища .

Дървени въглища на бучки срещу брикети – какво казват експертите?

Повечето експерти с мнение по въпроса могат да кажат, че всеки от двата избора идва със своите предимства и недостатъци.

И така, нека чуем какво казват експертите за предимствата на използването на дървени въглища на бучки или брикети.

За повече информация за Брикети от Дървени Въглища за Грил и Скара и всички видове ДЪРВЕНИ ВЪГЛИЩА, които предлага Магазин “ЮСТИЦИЯ” – Онлайн Магазина на България, моля, проверете нашия каталог за ДЪРВЕНИ ВЪГЛИЩА. Нашият каталог можете да видите като НАТИСНЕТЕ ТУК.

Мийтхед-голдуин

Митхед Голдуин , Големият дебат за въглен

„ Дървените въглища на бучки са превъзходни сред своите потребители поради своята чистота – не съдържат запалителни течности като брикетите за мигновено запалване или добавки като обикновените.

Причината, поради която много хора избират дървени въглища, е, че това отразява желанието им да имат по-малко добавки или химикали в готвенето и храната си.

Виждам бучки въглен като продължение на органичното движение”

Мийтхед продължава, като посочва, че твърденията за химикали, които влияят на вкуса на вашата храна, са преувеличени.

„Няма достатъчно доказателства, че добавките в брикетите оказват голямо влияние върху храната, която се готви“,

 

Митхед Голдуин – Големият дебат за дървени въглища: Брикети или бучки?

Например Кингсфорд , най-големият производител на дървени въглища в САЩ, рядко говорят какво съдържат техните брикети.

Но на техния уебсайт те споменават, че използват царевично нишесте, боракс, варовик и въглища.

Джеф Алън, изпълнителен директор на  Националната барбекю асоциация , казва: „Виждал съм много експерти, които предпочитат дървените въглища на бучки пред брикетите, просто защото въглищата могат да имат регионален, културен аспект.“

Ако използвате дървени въглища на бучки, направени от бор, тогава те ще изгорят бързо и горещо – и са страхотни за печене на пържола“, казва Алън.

Но можете да използвате дървени въглища, направени от дърво с по-висока плътност като хикори или дъб, ако искате по-бавно готвене.

Не всички обаче са убедени…

Колкото и дървените въглища или брикетите да могат да бъдат страхотни за печене на различни храни, те също имат своите недостатъци. Ето какво казват експертите срещу използването на дървени въглища на бучки.

Matt duckor срещу бучки въглен


Мат Дъкор
 , Защо прекалявам с използването на въглен от твърда дървесина

„Излязох и купих торба буци дървени въглища от твърда дървесина, донесох я вкъщи и заредих стартера на комина си с неправилно оформени парчета от вкаменено изглеждащо дърво.

Веднага забелязах колко горещи са нещата от твърда дървесина и, преди да се усетя, колко бързо изгоряха. Нещата стават особено трудни, ако се стремите да използвате дървени въглища от твърда дървесина на бучки за сесията на скара, която може да продължи няколко часа.

Всеки път, когато го използвах, се оказвах разочарован и объркан, чувствайки се съвсем сам в този смел, прегрял нов свят на скара.“

Въпреки че Мат прави някои добри точки, ние смятаме, че все още можете да контролирате топлината с внимание и практика.

Джеф Алън от Националната барбекю асоциация посочва, че „дървените въглища генерират повече дим от брикетите, което може да е проблем със строги правила като апартаменти, общности за пенсионери или дори апартаменти.“

Къде да купя и най-добрите марки дървени въглища на бучки?

Е, сигурен съм, че има някои от нас, които се чудят откъде да намерят най-добрите марки дървени въглища за успешно барбекю на дървени въглища.

Честно казано, на пазара има много марки дървени въглища, но изборът на най-добрата марка понякога може да бъде объркващ. 

Ако наистина искате да се вманиачите по него, страхотните хора в The Naked Whiz поддържат невероятно подробна база данни с рецензии на въглища .

Ако прекарването на часове в четене на рецензии за въглен не звучи като чаша чай, тогава въгленът от твърда дървесина от Jealous Devil е популярен избор.

Той произвежда малко пепел, отлична топлина, свети бързо и парчетата не са твърде големи.

Имахме както добър, така и лош опит с някои от дървените въглища на бучки, налични на пазара.

Изглежда има много разлики в нивото на качеството, размера и произведената пепел.

Ресурси, които да ви помогнат да определите дали да използвате дървени въглища на бучки или брикети :

Grilling Smackdown: буци дървени въглища срещу брикети  Задълбочено ръководство за избор на буци дървени въглища или брикети.

Видове гориво от дървени въглища –Веберблогът ви помага да определите кой вид въглен да използвате.

Големият дебат за дървените въглища: брикети или буци? – Статия, която предоставя подходяща информация за големия дебат за дървените въглища: Брикети или бучки?

Урок 8: Бучка срещу брикетен въглен – Епизод от Фред Томпсън, който навлиза дълбоко в дебата. 

Това ни води до края на тази статия по отношение на дървените въглища на бучки срещу брикетите. Надявам се, че ще намерите полезна информация, която да ви помогне да изберете разумно.

И ако също така сте объркани колко въглен да използвате , ние ще ви покрием в нашата отделна публикация по темата.

За повече информация за Брикети от Дървени Въглища за Грил и Скара и всички видове ДЪРВЕНИ ВЪГЛИЩА, които предлага Магазин “ЮСТИЦИЯ” – Онлайн Магазина на България, моля, проверете нашия каталог за ДЪРВЕНИ ВЪГЛИЩА. Нашият каталог можете да видите като НАТИСНЕТЕ ТУК.

Магазин “ЮСТИЦИЯ” – Онлайн Магазина на България също предлага други суровини за енергия от възобновяеми източници в категорията ВЪГЛИЩА:

 • Разполагаме с лумбални дървени въглища и брикети от дървени въглища, направени от кокосови орехови черупки.
 • Дървени Въглища от различна дървесина – Марабу, Дъб, Мангрово Дърво, Бук, Габър, Кафено Дърво, Каучуково Дърво, Бамбук, Тропическа дървесина, Плодови дървета, Акация, Африкански Махагон, Гуякан, Халабан, Квебрачо, Пало Санто, Розово Дърво, Палисандрово Дърво, Тамариндово дърво
 • Брикети от карбонизирани дървени стърготини клас A, B, C, D
 • Въглени за наргиле от 100% натурален кокосов въглен или бамбук.
 • Активен Въглен на прах и на гранули.
 • Дървени Пелети – EN Plus ; DIN Plus сертифицирани
 • Дървени Брикети
 • Сушени Дърва за Огрев – на палетени кутии, в чувалчета, наспино, обла дървесина, дъб, бук, габър, ясен, маслина, акация, бреза

Внимание!!! Този артикул “Дървени Въглища за Грил и Скара от Халабан Дърво” е за търговия На Едро, за това се свържете с нашата Агенция за СТОКИ НА ЕДРО “ЮСТИЦИЯ” като НАТИСНЕТЕ ТУК !

Условия на плащане: 100% НЕОТМЕНЯЕМ АКРЕДИТИВ (AT SIGHT) или 50% депозит/ 50% срещу коносамент

За да ни изпратите съобщение в WhatsApp, НАТИСНЕТЕ ТУК

За да се свържете с нас по ел. поща НАТИСНЕТЕ ТУК

Китайската COSCO SHIPPING Lines изнудва не само в България

Индийско кашу, Кашу, Индийски фъстък – Внос на едро, Най-добри цени

Кафеени Дървени Въглища

Уникални Дървени Въглища от Каучуково Дърво

Charcoal

VIDEO OAK Firewood Price | FIREWOOD HARDWOOD AND TIMBER SHOP | OAK LOGS

Oak Timber in Large Pallet Cage 2 Cubic Meters with Dried Hardwood Logs 10-20% Moisture

Дървени въглища на бучки Дървени въглища на бучки Дървени въглища на бучки Дървени въглища на бучки Дървени въглища на бучки Дървени въглища на бучки Дървени въглища на бучки Дървени въглища на бучки Дървени въглища на бучки

************** НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР ПОД СТАТИЯТА **************

Юстиция - журналистически разследвания, анализи, най-важното и най-новото, съдържание и новини от българия и света, фронтално, видео,

Разгледайте нашия ОНЛАЙН МАГАЗИН като НАТИСНЕТЕ ТУК.

За внос от целия Свят на СТОКИ НА ЕДРО, свържете се с нашата АГЕНЦИЯ ЗА ВНОС НА СТОКИ (Buying Import Office IUSTITIA) като НАТИСНЕТЕ ТУК
Изберете нашите специалисти за висококачествени софтуерни услуги :
Можете да поръчате от ЮСТИЦИЯ онлайн изработка и поддръжка на уеб сайтове и онлайн магазини, DEV и ИТ (IT) поддръжка, SEO оптимизация за високо класиране в Google и дигитален маркетинг като НАТИСНЕТЕ ТУК

НИЕ МОЖЕМ ДА БЪДЕМ ВАШИЯТ ПАРТНЬОР ЗА ОНЛАЙН УСПЕХ

Вижте нашите треньори като НАТИСНЕТЕ ТУК. Изработване на персонални хранителни и тренировъчни режими, хранителни добавки, витамини и суплементи за добри резултати за професионални спортисти, както и за любителите на добра фигура и тонус.

Разгледайте обявите и офертите ЗА ПРОДАЖБА и ПОД НАЕМ на нашата АГЕНЦИЯ ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ.

При нас можеш и да РЕЗЕРВИРАШ ОНЛАЙН Хотели и Ваканционни жилища в България и чужбина

Редакцията на "ЮСТИЦИЯ" се извинява за евентуално допуснати неточности в разследванията на ЮСТИЦИЯ.БГ.

Засегнатите лица имат право на отговор.

Последвайте ЮСТИЦИЯ в Google Новини

Най-интересните РАЗСЛЕДВАНИЯ слушайте в подкаста на ЮСТИЦИЯ в SpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Следвайте ни и в Инстаграм

Профи

Дървени въглища на бучки

минуси

Дървени въглища на бучки

Отзиви
Дървени въглища на бучки
Дървени въглища на бучки
Дървени въглища на бучки
РЕЗЮМЕ

Дървени въглища на бучки

5.0

Коментирайте