Начало Съдебна Система Емили Тротинетката “човек на годината” за БХК и съдии на стипендия в...

Емили Тротинетката “човек на годината” за БХК и съдии на стипендия в американска правителствена програма Фулбрайт 2023

218
4
Емили Тротинетката е номинация за
Емили Тротинетката е номинация за "човек на годината" за Български хелзинкски комитет (БХК) и около 20 съдии в Софийски районен съд са на стипендия в американската правителствена програма "Фулбрайт"

В каква държава живеем само? Емили Тротинетката е номинация за “човек на годината” за Български хелзинкски комитет (БХК) и около 20 съдии в Софийски районен съд са на стипендия в американската правителствена програма “Фулбрайт” !

Голяма част от населението на държавата ни беше втрещено от постъпката на няколко гамени, придобили популярност в китайската платформа “ТикТок”, сред които и Емили Тротинетката, спрямо момче със специални образователни потребности (СОП).

С риска да бъдем малко груби, но от желание да разясним на Вас – читателите ни, размера на гаврата и пълната неспособност на жертвата от станалия популярен клип в пловдивски МОЛ да осъзнава характера на случващото се с него, ще кажем, че преди такива момчета учеха в “училища за бавно-развиващи се”. И се извиняваме веднага, защото публикацията е точно в негова защита и в защита на целия ни изтерзан, гаврен и тормозен материално, физически и психически български народ.

Емили, Чеченеца и Тошо Куката заплашват момче със специални потребности, карат го да...

Можете да гледате във видеото!

Но, което е доста по-циничност в случая.

Да, възможно е да има нещо по-цинично от това, което се видя на клипа, в което е замесена т. нар. Емили Тротинетката!

И това е фактът, че основният извършител в клипа – транссексуален мъж с прякора ” Емили Тротинетката ” е номиниран за “човек на годината” от Български хелзинкски комитет (БХК) ?

Ние сме врагове на конспирациите и работим само с факти, но това далеч не е конспирация, а факт от действителността, който говори много за себе си.

Не сме чули до сега официално становище от Български хелзинкски комитет (БХК), осъждащо постъпката на Емили Тротинетката!

Ние сме наясно с афинитета на Български хелзинкски комитет (БХК) към престъпници и други видове маргинали, но това с Емили Тротинетката е грозно, позорно и създава чувството у хората, че ни се подиграват. Та, те през 2015 година номинираха за човек на годината убиеца на студената Андрей Монов – Джок Полфрийман, който после беше пуснат предсрочно от затвора от съдия, който също е близък до Български хелзинкски комитет (БХК). Съдийският състав, който стори това беше съставен от съдиите: председател на състава – Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева.

Името на председателя на Съюза на съдиите Калин Калпакчиев многократно беше намесвано в скандали. За никого не е тайна, че той е в тесни връзки с Иво Прокопиев и кръга „Капитал” и е личен съдия на „Америка за България” – писа “Труд” тогава. През юли 2019 година той заяви участие в митинг на „Да, България”, организиран от кръга „Капитал”, нарушавайки Етичния кодекс на магистратите.

Тогава за по-малко от 3 месеца това бе второ скандално решение на съдебен състав, ръководен от Калин Калпакчиев. Първото бе за връщане на делото за убийството на 6-годишния Никита, чието тяло бе открито в куфар край Пасарел. Убиецът Герман Костин беше получил доживотна присъда.

Същият съдия Калин Калпакчиев е в тесни връзки и участва в програма Фулбрайт, за която сме писали и долу ще напомним как дава стипендии на “независимите” магистрати.

И това ни напомня да развием надълго и нашироко в долните карета доколко е обсадена съдебната ни система от подобни, според нас маргинални организации със съмнително финансиране.

Голяма част от съдиите в България получават финансиране от подкрепяната от посолството на САЩ програма Фулбрайт, която пък е в алианс с фондация Америка за България.

Обективна ли е съдебна система финансирана по програма Фулбрайт ?

След като нашата медия разкри, че една огромна част от съдиите в Софийски районен съд получават стипендии по програма Фулбрайт, се оказва, че това не е всичко…

Каква е връзката на съдебната система с програма “Фулбрайт” и връзката на последната с фондация “Америка за България” и посолството на САЩ ?

Тя е доста очевидна, нескрита и явна, но нашенските журналисти са решили, че това е маловажно за обществото, че ние от ЮСТИЦИЯ първи да имаме смелостта да пишем по този проблем.

Софийският районен съд има специално място в сайта на програма Фулбрайт в България. Даже в сайта на програма Фулбрайт в България са отделили отделна страница СТАЖАНТСКА ПРОГРАМА В СОФИЙСКИ РАЙОНЕН СЪД по инициатива на Фулбрайтовия стипендиант съдия Евгени Георгиев.

В сайта на Софийски районен съд  са изброени над 50 съдии, участващи по програма Фулбрайт, която е създадена с цел отпускане на стипендии. Т.е, участниците в нея, или получават стипендии, или са кандидати за стипендия, отпускана по програма Фулбрайт.

Дали това не влияе на “независимото” им вътрешно убеждение? Отговорете си сами!

Софийския районен съд, Емили Тротинетката , съдия Владислава Ангелова, корупирана съдийка, педофил, проститутка, миндил, боклук, мърша

През 2016 г. във фейсбук страницата на посолството на САЩ в България е обявено, че официално програма Фулбрайт се преименува на Програма „Фулбрайт-Фондация Америка за България”

Софийския районен съд, Емили Тротинетката, съдия Владислава Ангелова, корупирана съдийка, педофил, проститутка, миндил, боклук, мърша

Доказателствата:

В сайта на посолството на САЩ в България намираме следното съобщение:

“Комисия Фулбрайт България има удоволствието да съобщи, че с одобрението на Съвета за международни стипендии “Джеймс Уилям Фулбрайт” програма “Фулбрайт”  официално приема името Програма „Фулбрайт-Фондация Америка за България”. Промяната има за цел да отдаде нужното признание на дългогодишната подкрепа на Фондацията към програма „Фулбрайт”

Кои са програма Фулбрайт и защо връзката им с посолството на САЩ и фондация Америка за България е толква силна, ще стане ясно по-надолу:

Самият Софийски районен съд организира oфициaлнa цepeмoния на програма Фулбрайт :

“Ha 20 oĸтoмвpи 2022 г. в cгpaдaтa нa Coфийcĸия paйoнeн cъд, бyл. „Цap Бopиc III“ № 54 ce пpoвeдe гoдишнaтa oфициaлнa цepeмoния нa Cтaжaнтcĸa пpoгpaмa „Фyлбpaйт“ ĸъм CPC.  Tя бe oтĸpитa oт зaмecтниĸ-пpeдceдaтeля cъдия Mapия Дoнчeвa и cъдия Hиĸoлaй Чaĸъpoв, pъĸoвoдитeл нa Cтaжaнтcĸa пpoгpaмa „Фyлбpaйт“ в CPC.

Гости на церемонията бяха cъдия Джeйн Tpиш Mилaзo oт Фeдepaлния oĸpъжeн cъд зa Изтoчeн oĸpъг нa Лyизиaнa, съдия Mopийн Дaфи Лyиc oт Oĸpъжния cъд в Лoc Aнджeлиc, щaтa Kaлифopния и Aнджeлa Poдeл,  изпълнитeлeн диpeĸтop нa „Фyлбpaйт“ – Бългapия и Евгени Георгиев, съдия в Софийски градски съд.

Πo вpeмe нa цepeмoниятa cъдия Mapия Дoнчeвa и Aнджeлa Poдeл  вpъчиха yдocтoвepeния зa yчacтиe нa cтaжaнтитe в циĸълa зa 2021 – 2022 г. Билянa Toпaлoвa – пpeдcтaвитeл нa „Лeĸc Apт“ и cтaжyвaлa пpeди гoдини пpи cъдия Eнгeлxapд, нaгpaди зa oтличнo пpeдcтaвянe в пpoгpaмaтa Инec Бaĸъpджиeвa и Eдyapд Дpaгaнoв.

Зa пoĸaзaнoтo изĸлючитeлнo oтгoвopнo и пocтoяннo oтнoшeниe ĸъм peшaвaнeтo нa възлoжeнитe ѝ ĸaзycи и oтличнитe пoзнaния в oблacттa нa пpaвocъднaтa дeйнocт, ĸaĸтo и зa paзpaбoтвaнeтo нa caмocтoятeлнa нayчнa cтyдия Aннa-Mapия Cъбeвa пoлyчи нaгpaдa, ĸoятo ѝ дaвa пpaвo нa eднoгoдишeн cтaж пpи cъдия oт Bъpxoвния ĸacaциoнeн cъд.

За oтличнo пpeдcтaвянe в пpoвeдeнитe в CPC 2019 – 2021 г. cтaжoвe пopaди пaндeмиятa бяxa eднoвpeмeннo нaгpaдeни cъc cтaж в CAЩ Tиxoмиp Paчeв и Πaвлa Cивoвa.

Πpeз тaзи гoдинa cтaжaнтcĸaтa пpoгpaмa щe вpъчи и нoвa нaгpaдa нa cтaжaнти c oтличнo пpeдcтaвянe и изявeни интepecи в пpaвoтo нa EC.”

Софийския районен съд, съдия Владислава Ангелова, корупирана съдийка, Емили Тротинетката
назначаването на съдия Владислава Ангелова в Софийския районен съд

Българо-американска комисия за образователен обмен Fulbright (програма Фулбрайт) е учредена на теория от САЩ и други страни за обмен на хора, знания и умения, но на практика финансира сектори, където може да си осигури лоби за интересите на САЩ. Ние не сме русофили, но за нас нито една държава не финансира чужда такава и нейните граждани без да чака нищо в замяна.

Анжела Родел е Изпълнителен директор на програма Фулбрайт в България и реално решава кой да вземе пари от НПО-то и кой не. Не е тайна връзката и с множество организации, наричано от част от обществото жаргонно “соросоидни”. 

Американският евреин Джеймс Уилям Фулбрайт е основател на програма Фулбрайт. Той е американски политик, председател на комисията по международни отношения на Сената на САЩ, сенатор .

Програма „Фулбайт“ се управлява и от Института за международно обучение и дава стипендии на лица като съдийката Владислава Ангелова.

Скандалната съдийка Владислава Ангелова взима стипендия от НПО и раздава решения в негова полза

Бюрото по образователните и културни дейности ( Bureau of Educational and Cultural Affairs ) към Държавния департамент ( Министерството на външните работи на САЩ ) спонсорира програма Фулбрайт от годишни вноски от американския Конгрес. Т.е., това е американска ПРАВИТЕЛСТВЕНА организация.

 

Разпределение стажанти първи семестър по програма Фулбрайт , където фигурира героинята от нашите разследвания – съдия Владислава Ангелова от Софийския районен съд:

Стажант Съдия Съд Състав Съдия Съд Състав
Адалберт Петров Владислава Ангелова СРС-НО 94
Албена Джамбазова Ваня Горанова СРС-НО 22
Александра Петрова Милен Михайлов СГС-НО
Александра Сарафова Зорница Езекиева СРС-ГО 125
Александрина Гълъбова Ивета Иванова СРС- ГО 51
Александър Добрев Методи Шушков СРС-ГО 161 Васил Александров СРС-ГО 156
Александър Петров Албена Момчилова СРС-НО 105 Станислав Седефчев СРС-НО 13
Александър Радев Георги Стоев СГС-ГО
Ангел Ефтимов Таня Орешарова ВКС
Ани Павлова Антоанета Аргирова АССГ
Анна-Мария Иванова Мирослав Петров СРС-НО 106
Антон Стефанов Антонов Ивиана Димчева СРС-НО 10
Антонио Дафинов Мария Долапчиева СРС-ГО 74 Цветомира Кордоловска СГС-ГО
Арея Цекова Десислава Чернева СГС-ГО
Борис Кристианов Бърсанов Красимир Сотиров СРС-ГО 165 Светослав Спасенов СРС -ГО 160
Борис Николов Десислава Попколева ВКС
Борислав Тихов Яна Димитрова СРС-НО 12 Красен Вълев СРС-ГО 46
Валерия Иванова Борисова Диана Хаджиева СРС-ГО 143 Иванина Пътстракова СРС-ГО 169
Велимир Димитров Иванка Булгурова СРС-ГО 77 Албена Ботева СГС-ГО
Вероника Стоилкова Николай Чакъров СРС-ГО 153
Вероника Тодорова Иванина Пъстракова СРС-ГО 169 Борис Динев СРС-ГО 28
Веселина Шипковенска Красимир Машев САС- ГО
Владимир Цветозаров Славчев Татяна Жилова АССГ
Вяра Симеонова Емилиан Лаков СРС-ГО 73
Далиа Давидкова Константин Кунчев СРС-ГО 53
Данаил Недков Николай Василев СРС-НО 102
Даниела Делова Калина Станчева СГС-НО
Дарена Дилчовска Танка Цонева СРС-НО 135
Дафина Чобанова Николай Василев СРС-НО 102 Костадинка Костадинова СГС-НО
Даяна Парталска Мирослава Тодорова СГС-НО
Девора Филипова Вълева Калин Куманов АССГ
Десислава Георгиева Яна Димитрова СРС-НО 12
Джулия Заркова Росен Димитров СГС-ГО
Диан Неделчев Геника Михайлова ВКС
Димитър Кокинов Николай Василев РС-Сливница НО
Добромир Зафиров Калин Куманов АССГ
Едже Гюнай Юсеин Светослав Василев СГС-ТО
Екатерина Елисеева Албена Дойнова СРС-НО 134
Елена Александрова Цвета Желязкова СГС-ГО
Ели Петрова Емилиан Лаков СРС- ГО 73
Елица Дианова Диана Хаджиева СРС-ГО 143
Еманоил Росенов Енев Божидар Стаевски СГС-ГО Красен Вълев СРС-ГО 46
Емануела Симеонова Фролошка Мирослава Тодорова СГС-НО
Емилия Митрошанова Мария Малоселска СРС-ГО 41 Валерия Диева СРС-ГО 145
Жанина Гичева Татяна Жилова АССГ
Захарина Гардакова Здравка Иванова СГС-ГО
Ива Георгиева Десислава Зисова СГС-ГО
Ивайло Георгиев Иван Мичев СРС-НО 111
Илияна Аризанова Радмила Миразчийска СРС-ГО 174 Румяна Запрянова СРС-ГО 162
Йоан Улузов Гергана Цонева СРС-НО 2
Йоана Адова Марина Манолова СРС-НО 108 Николай Василев СРС-НО 102
Йоана Романова Хрипсиме Мъгърдичян СГС- ГО Яна Владимирова СГС-НО
Калина Вълчанова Петър Сантиров СГС-НО Мариана Георгиева СГС-ГО
Карина Недева Десислава Алексиева СГС-ГО
Кристина Илиева Силвия Димитрова АССГ
Лидия Йорданова-Ангелова Ваня Горанова СРС-НО 22
Магдалена Стоева Константин Кунчев СРС-ГО 53 Петър Сантиров СГС-НО
Мария Ангелова Василева Радослава Качерилска СРС-НО 17 Николай Василев СРС-НО 102
Мария Андреева Нели Маринова СГС- ГО Любомир Игнатов СРС-ГО 150
Мария Николова Милен Михайлов СГС-НО
Мелиса Милева Росен Димитров СГС- ГО Мария Коюва СРС-ГО 163
Нели Млъчкова Милена Славейкова АССГ
Никол Каришева Силвия Николова СРС-ГО 142 Борис Динев СРС-ГО 28
Николай Замярков Радмила Миразчийска СРС-ГО 174 Ива Нешева СРС-ГО 92
Николет Божева Николай  Маджаров СРС-ГО 117
Николета Иванова Ива Нешева СРС-ГО 92 Евгени Георгиев СГС-ГО
Паула Макавеева Роси Михайлова СРС-НО 109
Полина Дянкова Ваня Горанова СРС-НО 22
Полина Захариева Теодора Карабашева СГС-ГО
Полина Людмилова Антоанета Аргирова АССГ
Пресиян Панайотов Станислав Седефчев СРС-НО 13
Радослав Рангелов Кръстанов Даниела Борисова СГС-НО
Росица Валентинова Тонева Константин Кунчев СРС 53 Цвета Желязкова СГС-ГО
Симеон Божинов Розалина Ботева СГС-ГО
Симона Йорданова Методиева Бетина Бошнакова СГС-НО
София Лефтерова Кирил Петров СРС-ГО 88  Константин Кунчев СРС-ГО 53
Станимира Стаматова Калина Филипова СРС-ГО 29
Стоян  Ценов Николай Василев РС-Сливница ГО
Стояна Петрова Емилиан Лаков СРС-ГО 73
Теодор Михайлов Силвия Димитрова АССГ
Теодора Япаджиева Константин Кунчев СРС-ГО 53 Николай Чакъров СРС-ГО 153
Тея Шикренова Деница Цветкова СРС-ГО 49
Тихомира Стойчева Мина Мумджиева СГС-НО
Христо Сираков Красимир Машев САС-ГО
Щиляна Щерева Васил Петров СРС-ГО 139
Яна Аврамова Светлана Бъчева СРС-ГО 58
Яна Гергова Светлана Петкова СРС-ГО 81
Яна Обрешкова Милена Славейкова АССГ

 

 

Съдии, участващи в програма Фулбрайт : 

програма "Фулбрайт", Владислава Ангелова Софийски районен съд присъда решение на съда Лозан Панов Прокопиев Георги Богданов НМД Национална мрежа за децата

Очаквайте още разкрития за скандалната съдийка Владислава Ангелова и Програма Фулбрайт , която финансира Софийския районен съд … 

Ето имената на всички съдии в Софийския районен съд, които получават стипендия от американското правителство (Държавен департамент на САЩ, което реално е  Министерството на външните работи на САЩ) по американската програма Фулбрайт .

Абе моме проста, кой ти даде поста в Софийския районен съд ?

Софийски районен съд:

Програма Фулбрайт в Софийския районен съд:

         Първо гражданско отделение:

1.      Борис Динев 28 състав
2.      Мария Малоселска 41 състав
3.      Красен Вълев 46 състав
4.      Зорница Езекиева 125 състав
5.      Методи Шушков 161 състав
6.      Румяна Запрянова 162 състав
7.      Красимир Сотиров 165 състав
8.      Иванина Пъстракова 169 състав
9.      Радмила Миразчийска 174 състав

Програма Фулбрайт в Софийския районен съд:

Второ гражданско отделение:

1.      Константин Кунчев 53 състав
2.      Светлана Бъчева 58 състав
3.      Емилиан Лаков 73 състав
4.      Мария Долапчиева 74 състав
5.      Иванка Болгурова 77 състав
6.      Васил Александров 156 състав
7.      Мария Коюва 163 състав

Програма Фулбрайт в Софийския районен съд:

Трето гражданско отделение:

1.      Светлана Петкова 81 състав
2.      Кирил Петков 88 състав
3.      Ива Нешева 92 състав
4.      Николай Маджаров 117 състав
5.      Васил Петров 139 състав
6.      Силвия Николова 142 състав
7.      Диана Хаджиева 143 състав
8.      Валерия Диева 145 състав
9.      Любомир Игнатов 150 състав
10.  Николай Чакъров 153 състав

Програма Фулбрайт в Софийския районен съд:

Наказателно отделение:

1.      Гергана Цонева 2 състав
2.      Иванина Димчева 10 състав
3.      Яна Димитрова 12 състав
4.      Станислав Седефчев 13 състав
5.      Радослава Качерилска 17 състав
6.      Ваня Горанова 22 състав
7.      Владислава Ангелова 94 състав
8.      Николай Василев 102 състав
9.      Албена Момчилова 105 състав
10.  Мирослав Петров 106 състав
11.  Марина Манолова 108 състав
12.  Роси Михайлова 109 състав
13.  Иван Мичев 111 състав
14.  Албена Дойнова 134 състав
15.  Танка Цонева 135 състав

Програма Фулбрайт в Софийски градски съд:

1.      Албена Ботева ГО
2.      Бетина Бошнакова НО
3.      Божидар Стаевски ГО
4.      Георги Стоев ГО
5.      Даниела Борисова НО
6.      Десислава Алексиева ГО
7.      Десислава Зисова ГО
8.      Десислава Чернева ГО
9.      Евгени Георгиев ГО
10.  Здравка Иванова ГО
11.  Калина Станчева НО
12.  Костадинка Костадинова НО
13.  Марияна Георгиева ГО
14.  Милен Михайлов НО
15.  Мина Мумджиева НО
16.  Мирослава Тодорова НО
17.  Нели Маринова ГО
18.  Петър Сантиров НО
19.  Розалина Ботева ГО
20.  Росен Димитров ГО
21.  Светослав Василев ГО
22.  Теодора Карабашева НО
23.  Хрипсиме Магърдичиян ГО
24.  Цвета Желязкова ГО
25.  Яна Владимирова НО

 

Програма Фулбрайт във Върховен касационен съд:

1.      Геника Михайлова
2.      Десислава Попколева
3.      Мими Фурнаджиева
4.      Таня Орешарова

Програма Фулбрайт в районен съд – Сливница

 1. Николай Василев ГО

 

Програма Фулбрайт в Административен съд София – град:

1.      Антоанета Аргирова
2.      Калин Куманов
3.      Милена Славейкова
4.      Силвия Димитрова
5.      Татяна Жилова

Програма Фулбрайт в Софийски апелативен съд:

1.      Красимир Машев

 

Американски съдилища:

 1. Кърт Д. Енгелхардт
 2. Джейн Триш Милазо

 

Редакцията на “ЮСТИЦИЯ” се извинява за евентуално допуснати неточности. Засегнатите лица имат право на отговор.

Юстиция - Журналистически Разследвания, Анализи, Най-важното и най-новото, Съдържание и Новини от България и света, Фронтално, Видео,

Емили Тротинетката , Емили Тротинетката , Емили Тротинетката , Емили Тротинетката , Емили Тротинетката , Емили Тротинетката , Емили Тротинетката , Емили Тротинетката , Емили Тротинетката , Емили Тротинетката , Емили Тротинетката , Емили Тротинетката , Емили Тротинетката , Емили Тротинетката , Емили Тротинетката , Емили Тротинетката , Емили Тротинетката , Емили Тротинетката , Емили Тротинетката , Емили Тротинетката ,

Последвайте ЮСТИЦИЯ в Google Новини

 

Най-интересните РАЗСЛЕДВАНИЯ слушайте в подкаста на ЮСТИЦИЯ в SpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Следвайте ни и в Инстаграм

 

 

 

Предишната статия Замесен ли е синът на Аня Пенчева в поръчково мутренско нападение над семейство покрито от МВР прокуратура и медии ?
Следващата статия Европейската комисия изпрати сигнал в Брюксел за нарушения на свободата на словото по казуса ЮСТИЦИЯ 2023

4 КОМЕНТАРИ

 1. […] нарушения на свободата на словото по казуса ЮСТИЦИЯ 2023Емили Тротинетката “човек на годината” за БХК и с…Замесен ли е синът на Аня Пенчева в поръчково […]

  0
  0
 2. […] нарушения на свободата на словото по казуса ЮСТИЦИЯ 2023Емили Тротинетката “човек на годината” за БХК и с…Замесен ли е синът на Аня Пенчева в поръчково […]

  0
  0
 3. […] нарушения на свободата на словото по казуса ЮСТИЦИЯ 2023Емили Тротинетката “човек на годината” за БХК и с…Замесен ли е синът на Аня Пенчева в поръчково […]

  0
  0

Коментирайте