Начало Разследвания Служители на МВР Европейската комисия изпрати сигнал в Брюксел за нарушения на свободата на словото...

Европейската комисия изпрати сигнал в Брюксел за нарушения на свободата на словото по казуса ЮСТИЦИЯ 2023

134
29
Представителството на Европейската комисия в България , свобода на словото, Петър Низамов, Юстиция, Пламен Русев, ОДМВР - Бургас, Бургаска районна прокуратура, прокурор калудова, Мариана Калудова , зам.-районен прокурор на Бургас, районен прокурор,

Представителството на Европейската комисия в България потвърди, че ще уведоми ЕК в Брюксел за нарушения на свободата на словото и печата по казуса ЮСТИЦИЯ.

Ако следите нашите разследвания, сте наясно, че нашата разследваща медия ЮСТИЦИЯ беше подложена на нечуван полицейски тормоз, за което уведоми Представителството на Европейската комисия в България. След като публикувахме две видеа, в които се вижда, че покровителстваната от бургаската прокуратура и ОДМВР – Бургас банда на ножовете, гравитираща около убиеца Пламен Русев, който уби младо момче в мачете до Новата поща в Бургас…

ГЛЕДАЙТЕ: Брутално видео с масов бой в Бургас от бандата на Русев – убиеца от Новата поща

Убиеца Русев и двамата “свидетели” с бухалки и ножове в ръце след убийството на Новата поща в Бургас – УНИКАЛНА СНИМКА 1

След като публикувахме снимка, на която се вижда как от сцената на убийството се изнасят Пламен Русев, Жельо Тотев (по прякор Президента или Жалбата) и Кольо – Главта, и тримата с огромни ножове и бухалка в ръце. И в този смисъл се видя как бургаската прокуратура и ОДМВР – Бургас прикриват съучастниците на Пламен Русев, които участваха в убийството на младото момче на Новата поща на 27 ноември. Нещо, за което бе уведомено Представителството на Европейската комисия в България.

Представителството на Европейската комисия в България , свобода на словото, Петър Низамов, Юстиция, Пламен Русев, ОДМВР - Бургас, Бургаска районна прокуратура, прокурор калудова, Мариана Калудова , зам.-районен прокурор на Бургас, районен прокурор, Репортери без граници Подадохоме сигнал до "Репортери без граници" във Франция за безпрецедентен полицейски тормоз над разследващи журналисти на ЮСТИЦИЯ
Убийците на Новата поща, снимани по време на изнасяне от сцената на убийството. Публикуването на тази снимка е повода за репресиите срещу журналистите на ЮСТИЦИЯ

И след като вместо да си свършат работата по закон, нашият главен редактор – Петър Низамов беше викан в продължение на 3 седмици почти всеки ден в районните или в ОДМВР- Бургас.

Тогава ние подадохме сигнал за нарушения на свободата на словото от страна на българската държава спрямо нашата медия – ЮСТИЦИЯ до Представителството на Европейската комисия в България.

Преди дни получихме отговор на сигнала, уверяващ ни, че

Представителството на Европейската комисия в България ще уведоми ЕК в Брюксел за нарушения на свободата на словото и печата по казуса ЮСТИЦИЯ.

Представителството на Европейската комисия в България , свобода на словото, Петър Низамов, Юстиция, Пламен Русев, ОДМВР - Бургас, Бургаска районна прокуратура, прокурор калудова, Мариана Калудова , зам.-районен прокурор на Бургас, районен прокурор,
Отговорът на Представителството на Европейската комисия в България
Припомняме какво стана повод за нашия сигнал до Представителството на Европейската комисия в България!

В седмиците между 13-26 март 2023 г. нашият главен редактор – Петър Низамов беше привикан цели десет пъти в ОДМВР – Бургас да дава обяснения за сигнали, подадени от герои в нашите разследвания срещу медията ни по повод наши статии.

И вместо тази същата полиция да вземе отношение по съществото на разследванията ни и да образува досъдебни производства и привлече виновните лица, които сме установили, за доказани престъпления.

Представителството на Европейската комисия в България , свобода на словото, Петър Низамов, Юстиция, Пламен Русев, ОДМВР - Бургас, Бургаска районна прокуратура, прокурор калудова, Мариана Калудова , зам.-районен прокурор на Бургас, районен прокурор,
Поредната призовка за нашия главен редактор Петър Низамов

Дела, които ние буквално сме им сдъвкали и сега те просто трябва да преглътнат! Но, не! Те решиха да страхуват нас, но са в голяма грешка!

Ние не се плашим!

Медията ни беше подложена многократно на полицейски тормоз, защото казва и ще продължава да казва истината. Тази полицейщина в държава, членка на ЕС пренебрегва Конституцията на България и ЕКЗПЧОС, че журналист може да бъде викан на разпит само след прокурорско разрешение! Това Представителството на Европейската комисия в България прие за нарушение на свободата на словото и уведоми ЕК в Брюксел.

ОДМВР - Бургас, Бургаска районна прокуратура, прокурор калудова, Мариана Калудова , зам.-районен прокурор на Бургас, районен прокурор, Представителството на Европейската комисия в България , свобода на словото, Петър Низамов, Юстиция, Пламен Русев,
Всеки журналист е защитен от Конституцията и може да бъде задържан и разпитвн само с прокурорско постановление
Викани сме “по спешност” даже в събота и неделя да даваме обяснения за наши разследвания!
Това Е ПОЛИЦЕЙСКИ ТОРМОЗ НАД ЖУРНАЛИСТИ!
“Това със сигурност няма да ни спре в търсенето на истината и задаването на правилните въпроси на правилните отговорни лица и със сигурност ще доведе до ново смъкване в класацията за индекса на свободата на словото, правен от Репортери без граници всяка година!
Те и синдикалните организации в Европа са уведомени и се държат в течение!
Довечера очаквайте много интересно разследване на лица, отново дълго време покривани от нашите власти и “медии”.
А както стана дума по-горе, вече и Европейската комисия в Брюксел е уведомена по служебен път от Представителството на Европейската комисия в България!” – ПЕТЪР НИЗАМОВ
 Бяхме викани по жалба на друг герой в нашите разследвания, който си мисли, че като има връзки и накара заместник – районния прокурор на Бургас – Калудова да ни извика съвсем неправомерно в Пето районно полицейско управление в Бургас, това ще ни спре да информираме гражданите по важни за обществото теми.

В голяма грешка сте! Ние не сме като другите журналисти!

Има ли свобода на медиите в България и знае ли МВР какво е това?

Можете да гледате във видеото!

Тук закономерно възниква въпроса:

Ще загуби ли още места по свобода на словото България след сигнала на ЮСТИЦИЯ, придвижен вече от представителството на ЕК в България до Европейската комисия в Брюксел ?

Както стана въпрос в предишните ни статии, ние подадохоме сигнал за безпрецедентен полицейски тормоз над разследващи журналисти във връзка с работата им до “Репортери без граници” във Франция.

Публикуваме без корекции сигналът, в който са описани проблемите, които ние преживяхме, защото разкрихме обвързаността между прокуратура и полиция с организираната престъпност в Бургас на местно ниво.

ДО:
Представителството на Европейската комисия в България,
Reporters sans frontières, RSF,
Председателя на International Federation of Journalists (IFJ)

СИГНАЛ

От Информационна агенция за разследваща журналистика „iUSTITIA” (iustitia.bg) , собственост на Association “BULGARIAN JUSTICIARY COMMITTEE – Protection of the Citizens by Legal Means”,
представлявани от председателя на сдружението и главния редактор на медията :
Петър Константинов Низамов, член на „Union of the journalists in Bulgaria PODKREPA“ член на IFJ – International Federation of Journalists в Брюксел,

Уважаеми Представители на Европейската комисия в България,
Уважаеми “Репортери без граници” (Reporters sans frontières), RSF,
Уважаеми Председател на International Federation of Journalists (IFJ),
Искам да ви внеса следния журналистически сигнал за тежки умишлени престъпления!

Аз съм журналист към разследващия сайт „iUSTITIA” (iustitia.bg) и

в моята работа проведох журналистическо разследване, което разкри как служители в полицията в Бургас и Окръжна прокуратура – Бургас прикриват ТЕЖКО УМИШЛЕНО УБИЙСТВО, ИЗВЪРШЕНО В ЦЕНТЪРА НА БУРГАС ПРЕД МНОЖЕСТВО СВИДЕТЕЛИ!

Уважемо Представителството на Европейската комисия в България, нашата медия направи ексклузивно журналистическо разследване срещу мафията в Бургас във връзка с едно убийство, извършено от известния мафиотски клан и банда на Пламен Русев в Бургас.

Уважаемо Представителството на Европейската комисия в България, в България има огромен проблем със свободата на словото и аз като журналист, и нашата медия го усещаме върху себе си.

Вместо да приемат нашия сигнал за разследване, служителите на полицията в Бургас и прокуратурата възобновиха някакво старо досъдебно производство срещу неизвестен извършител, по което привикаха всичките ни журналисти – Тони Новачев, мен Петър Низамов и др. Там са задавани въпроси, не относно ДП-то, по което уж са свидетели, а относно нашата журналистическа работа по разследването ни за убийството на Новата поща, покрай което изникнаха доказателства за връзките между местните правоприлагащи органи и бандата на Пламен Русев. Една кръвожадна банда, която има зад гърба си поне 40 намушкано групово бургазлии. Дела, които са прекратени след заплашване на жертвите и свидетелите. Правени са опити да бъдем сплашени и да спрем разследванията си.

Европейската комисия в България, трябва да знае, че освен това, насочваме вниманието ви, уважаемо Представителство на Европейската комисия в България, че е образувано някакво разследване срещу “незвестен извършител” за абсолютно нищо, което от полицията в Бургас използват да извикат на разпит всички наши контрагенти и да ги предупреждават да не работят с компанията на майка ми. Иначе щели да бъдат и те обект на разследвания.
В резултат на това ние претърпяхме загуби на много клиенти и контрагенти.

Цели се финансово зануляване на медията ни,

която не получава субсидии,а се издържа от наши лични средства, които реално идват нас самите, който в момента сме обект на репресия с цел ликвидиране на свободната ни медия.
Ние сме част от Съюз на журналистите в България „Подкрепа“ ( Union of the journalists in Bulgaria PODKREPA ), който е част от Международната федерация на журналистите ( International Federation of Journalists (IFJ) в Брюксел.

Изготвили сме сигнал за репресиите на служители на полицията и прокуратурата в Бургас срещу нашата журналистическа работа, както и по същество срещу свободата на словото.

Уведомяваме ви в цел тези обстоятелства да бъдат включени в доклада за състоянието на свободата на словото в България за 2023г., което вероятно ще доведе до губене на нови места за България в класацията за състоянието на свободата на словото след края на 2023 г.

Става въпрос за убийството на „Новата поща“ на 27 ноември 2022г., при което младо момче беше причакано от трима, известни мафиоти от мафиотската банда в Бургас, беше намушкано в сърцето и в последствие почина.

Представителство на Европейската комисия в България, убиецът си признава още когато лекарите се борят за живота на починалото момче. Двамата съучатници обаче не са обвинени въобще.
Нашата медия се сдоби със снимка, в която се виждат тримата убийци как се изнасят непосредствено след убийството с две мачетета (огромни ножове) и бухалка в ръце.
Снимката можете да видите в статията ни.

Въпреки това, те не са обвинени въобще, след като целият град вече е гледал тази снимка, както и две видеа, които медията ни изнесе:

ПЪРВО:

Няколко дни преди самото убийство, убиецът Русев, отново в компанията на своите съучастници предизвиква масов бой – тип 90-те в бургаското заведение „Андрювата къща“, в който пребива пред 50-тина свидетели друга компания, а боят завършва с вадене на ножове и заплахи за убийство от убиеца Пламен Русев и неговата банда, в която участник е и Атанас Майсторов – Наката Татуировчика.
Видеото е налично в интернет на линк и даваме разрешение за разпространението му от “Репортери без граници”:

или на линк:

с над 50 хиляди гледания само в тази платформа.

ВТОРО:

Месец преди убийството – друг мафиот от тяхната банда нападна посред бял ден младо семейство с две бебета посред бял ден в заведение за хранене в ж.к. Славейков в Бургас – „Арнолд фуд“ . Нападението е заснето на запис, жалба е подадена, но резултати от нея пак няма.
Видеото е налично в интернет на линк и даваме разрешение за разпространението му от “Репортери без граници”::

или на линк:

с над 50 хиляди гледания само в тази платформа.

В нашата медия изписахме над 20 статии по този въпрос, но явно убиецът, който се води вече „строителен предприемач“ вероятно е корумпирал служители на полицията и прокуратурата в град Бургас, България а

в града се говори, че се прехвърлят някакви апартаменти „на зелено“ на правораздавателни органи, свързани с разследването

за да не издирват свидетели, за да не обвинят другите двама убийци. За да използват тях като „единствени“ свидетели, които да подкрепят версията на обвинения Пламен Русев, за да може той да се измъкне с обвинение за убийство в афект по чл. 118 от НК, а не както трябва да е по чл. 116 от НК.
Молим, тези обстоятелства ще бъдат включени в доклада за състоянието на свободата на словото в България за 2023г.

Дата: 28.02.2023г.
Гр. Бургас

С Уважение: Петър Константинов Низамов –
Главен редактор на Информационна агенция за разследваща журналистика „iUSTITIA” (iustitia.bg);
член на „Съюза на журналистите в България „Подкрепа“;
член на IFJ – International Federation of Journalists в Брюксел
и
председател на Association “BULGARIAN JUSTICIARY COMMITTEE – Protection of the Citizens by Legal Means”;

 

Редакцията на “ЮСТИЦИЯ” се извинява за евентуално допуснати неточности. Засегнатите лица имат право на отговор.

Юстиция - Журналистически Разследвания, Анализи, Най-важното и най-новото, Съдържание и Новини от България и света, Фронтално, Видео,

Последвайте ЮСТИЦИЯ в Google Новини

Представителството на Европейската комисия в България , Представителството на Европейската комисия в България ,  Представителството на Европейската комисия в България

Най-интересните РАЗСЛЕДВАНИЯ слушайте в подкаста на ЮСТИЦИЯ в SpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Следвайте ни и в Инстаграм

 

Предишната статия Емили Тротинетката “човек на годината” за БХК и съдии на стипендия в американска правителствена програма Фулбрайт 2023
Следващата статия Българите траки ли са или са си българи – дисекция на глупостите на Павел Серафимов

29 КОМЕНТАРИ

Коментирайте