Начало Съдебна Система Бургас - съд и прокуратура Прокурор Гергана Илиева мачка делото на убиеца Пламен Русев и опита за...

Прокурор Гергана Илиева мачка делото на убиеца Пламен Русев и опита за убийство на разследващ журналист в Бургас през 2018 година

2
Две убийства е покрила бургаската прокурорка Гергана Илиева от Бургаската окръжна прокуратура.
Две убийства е покрила бургаската прокурорка Гергана Илиева от Бургаската окръжна прокуратура.

Две убийства е покрила бургаската прокурорка Гергана Илиева от Бургаската окръжна прокуратура.

Но за да разберете в каква държава живеем и каква прокуратура защитава законността, ще ви споделим, че веднага след като покри първото убийство, за награда, тогавашният Главен прокурор на Република България Сотир Цацаров награди прокурор Гергана Илиева от Окръжна прокуратура – Бургас с отличие „Служебна благодарност“ и предметна награда – часовник.

За покритите разследвания за две убийства прокурор Гергана Илиева бе отличена за проявен “висок професионализъм” и “отлично изпълнение на служебните задължения” – Смях в залата!

Наградата бе по предложение на Административния ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас Георги Чинев. Това остави без съмнение нас , че наградата е точно за това, че прокурор Гергана Илиева от Окръжна прокуратура – Бургас покри опита за убийство на един разследващ журналист в Бургас, за което ще стане дума по-надолу, точно в деня на започването на Евро-председателството на България. Но какви са т. нар. отлично изпълнени служебните задължения, ще прочетете сега…

Прокурор гергана илиева окръжна прокуратура бургас бойко борисов петър низамов корумпиран прокурор дело бургас убийство стрелба
За покритите разследвания за две убийства прокурор гергана илиева бе отличена за проявен “висок професионализъм” и “отлично изпълнение на служебните задължения” – смях в залата!

От 8 месеца ви говорим за поръчковата мафия в Бургаската прокуратура, където прокурори, назначени с благословията на ГЕРБ и ДПС по времето на Цацаров и Иван Гешев покриват едно показно убийство на момче. Става въпрос за убийството на Новата поща от 27 ноември 2022 година.

Тогава Иван Ангелов бе причакан пред дома си, намушкан в сърцето с нож- тип “щик” за Калашник с дължина на острието – над 30 см и убит от мутренската банда на Пламен Русев в състав – Пламен Русев , Кольо Главата и Жельо – Президента, известна в Бургас като “бандата на ножовете”.

В последствие ние се добрахме до категорично доказателство за твърденията си.

На снимката отдолу се виждат запечатани от охранителните видео-камери тримата убийци да се изнасят от сцената на убийството с огромни ножове и бухалка в ръце, секунди след него и на метри от нея.

Делото за това показно убийство се падна да бъде наблюдавано от прокурор Гергана Илиева от Окръжна прокуратура – Бургас.

Въпреки това несъмнено доказателство, убиецът Пламен Русев беше погален с възможно най-лекото обвинение и с прерспектива то да падне още повече в съдебна фаза, а двамата съучастници на убиеца и участници в убийството бяха оставени като “свидетели” именно от прокурор Гергана Илиева за да могат да потвърдят лъжливата версия на убиеца Пламен Русев и той да се измъкне с условна или спортна присъда.

Повече за този случай можете да прочетете в нашите разследвания:

Убийците пламен русев, кольо главата, жельо веднага след убийството на новата поща на 27 ноември 2022 г.
Убийците пламен русев, кольо главата, жельо веднага след убийството на новата поща на 27 ноември 2022 г.

Но до се върнем на първото убийство, което прокурор Гергана Илиева покри през 2018 година.

Това е един случай на опит на убийство на разследващ журналист и критик на управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов, който прокуратурата в Бургас в лицето на прокурор Гергана Илиева покриха през 2018 година.

Тогава само ден след като Петър Низамов разкри, че Бойко Борисов е лежал в чешкия затвор „Панкрац“ през 1991г. с бандата на Иво Карамански за участие в организация за кражби на автомобили, в Бургас той беше разстрелян от засада пред дома си с ОСЕМ куршума.

Делото отново беше разпределено пак по незнайно какъв “случаен” принцип точно на прокурор Гергана Илиева от Окръжна прокуратура – Бургас.

Той като по чудо оживя след атаката.

Бандата на Иво Карамански В Чехия с Бойко Борисов - предшествениците на СИК и ВИС

Можете да гледате във видеото!

Забележете хронологията.

Петър Низамов публикува на 14 март 2018г., че Бойко Борисов е лежал в затвора в Чехия осем месеца с Иво Карамански през 1991 година.

Става медиен скандал!

Петър Низамов пътува втори път за Чехия и се прибира на 26 юни 2018г.

На 27 юни 2018 година е причакан и прострелян 8 пъти от маскирани нападатели,

които стреляли от храстите пред входа му, където живее докато се прибира от тренировка.

Божията ръка го спасява, защото част от куршумите над кръста са поети от клоните на дърветата, а тези, попаднали в краката и торса – не са засаегнли нищо, освен мусулни влакна.

Полицията в Бургас по заповед на прокурор Гергана Илиева започна да разследва него, да прави обиски в дома му, да се опитва да му подхвърли оръжие (неуспешно).

Нещо повечеот абсурдно, прокурор Гергана Илиева дава изрични указания на разследващия полицай веднага след опита за убийство ” да не се вярва на жертвата на покушението Петър Низамов “.

Полицията под диктовката на прокурор Гергана Илиева даже гони журналистите от болницата в Бургас !

ВИДЕОТО С ОБИСКА НА АВТОМОБИЛА НА ЖЕРТВАТА

 

Петър Богданов от ОДМВР–Бургас се опитва да подхвърли пистолет в колата на Низамов

Можете да гледате във видеото!

 

Същата полиция в Бургас пусна слухове и публикува фалшиво прессъобщения, според което журналистът и общественик Петър Низамов бил пострадал само с два куршума в крака в, … забележете – в престрелка…

После същата полиция и прокурор Гергана Илиева не разследва данните, които Низамов даде за най-вероятен поръчител в лицето на Бойко Борисов и смачка делото.

След два месеца лично Цацаров дойде в Бургас да награди прокурорката Гергана Илиева от Бургаската окръжна прокуратура за това, че покри случая..
Прокурор гергана илиева окръжна прокуратура бургас бойко борисов петър низамов корумпиран прокурор дело бургас убийство стрелба
Прокурор гергана илиева от окръжна прокуратура – бургас

Без никога тя да е водила някое важно или знаково дело, за което да получи някаква награда.

Година след разкритието, човекът, който насочи журналистът и общественик Петър Низамов към това разкритие го сгазва влак в Чехия.

Човекът, който насочи журналистът и общественик петър низамов към това разкритие го сгазва влак в чехия прокурор гергана илиева
Некрологът на човекът, който сподели на журналиста петър низамов за това, че бойко борисов е бил в чешки затвор
 Ето какво разкри той тогава:

Опит за убийство , извършен срещу мен на 26.06.2018г., когато бях причакан при прибиране в домът ми и от засада бях нападнат от 2 лица, които се след вик „Стой, полиция“, започнаха да произвеждат изстрели по мен, от които имам 8 огнестрелни наранявания от 9 мм бойни патрони.Това се случва 2 месеца след публичното обявяване от моя страна, че бившият премиер е лежал 8 месеца в тогава през 1990-та година чехословашкия затвор „Панкрац“ заедно с банда за кражби на автомобили и рекет.

За Бойко Борисив, Барселона,Панкрац и репресиите.

Можете да гледате във видеото!

И един ден след завръщането ми от Прага, Чешка република, където бях заедно с журналист на авторитетно издание за да дирим документация, доказваща този факт.

Всичко по пътя натам и обратно беше публикувано в социалните мрежи, така, че не е било тайна за никой за какво пътувам за Прага.

Окръжна прокуратура бургас бойко борисов петър низамов корумпиран прокурор дело бургас убийство стрелба

Случката се случва буквално пред очите на патрулен автомобил на 5 РУП- Бургас, които бяха спрели някакво МПС за проверка и които не взеха отношение, въпреки, че са гледали всичко през панорамното си стъкло на патрулния автомобил.

Веднага след спешното ми приемане в УМБАЛ-Бургас , аз без никакво съмнение посочих като поръчител именно бившият премиер Бойко Борисов, както в социалните мрежи, така и разговорите със служителите, така и в последващият ми разпит.

В резултат,

ОДМВР-Бургас излезе с прессъобщение , което гласеше следното:

“На 26.06.т.г. около 22.10 ч. в района на бл. 41 А в к-с «Изгрев» възниква инцидент, при който по първоначални данни в областта на краката е прострелян 32 годишния П.Н. от Бургас.”

Същият е откаран в УМБАЛ – Бургас от полицейски патрул, където му е извършена спешна хирургична интервенция. Констатирани са две по-сериозни огнестрелни рани в областта на краката, но по данни на медиците опасност за живота на потърпевшия няма. Извършен е оглед на местопроизшествието. Издирват се свидетели на инцидента, като предстои изземването на записи от камери, разположени в района. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.”

С което очевадно под наблюдението на прокурор Гергана Илиева се опитаха да омаловажат случая, като едва ли не, искат да покажат, че е имало някакво скарване или битов скандал, а не поръчково покушение и засада от храстите пред блока.

В последствие служителите на МВР и наблюдаващият прокурор Гергана Илиева, вместо да тръгнат по следата, която им дава жертвата (аз), те направиха 2 незаконни обиска в домът ми докато на мен ми правеха операция на 27.06.2018г. в УМБАЛ-Бургас. Претърсване и изземвания в домът ми без помни лица, само пред тогава 75 годишната ми леля а, в които е участвал служителят на „Икономическа полиция“ – … от ОДМВР-Бургас.
След това съдът им отказа с изрично определение тези процесуални действия на наблюдаващият прокурор Гергана Илиева и те реално са извършени предварително и незаконно.
След което в болницата дойде служителят на МВР – инспектор Петър Богданов от ОДМВР-Бургас , заедно с разследващият полицай по делото да ми искат проба за наркотици (представете си) и да извършат претърсване и изземване в автомобилът собственост на майка ми.

Наблюдаващият прокурор Гергана Илиева започна да разследват жертвата на покушението и да се опитва да го страхува да говори!

Издаде постановление с което забрани на жертвата да говори за разследванто, което прокурор Гергана Илиева мачкаше.
По една случайност при мен беше журналистът на авторитетното издание, и поради неговото присъствоие и постоянно записване на видео обискът в автомобилът ми докато аз съм горе в болничното легло, те не са успели да подхвърлят в колата оръжие и боеприпаси.

Дали това е поръчка от прокурор Гергана Илиева, правете си сами изводите!

Журналистът ни каза после, че е чул как Петър Богданов тихичко казва на ухото на другият претърсващ полицай „Поне патрона успя ли?“
Видеото е налично в платформата YouTube.
И е приложено като Веществено доказателство № 1 в приложението!

В последствие по делото не беше разпитан нито един от ръководството на ПП ГЕРБ, нито премиерът Бойко Борисов, който аз без никакво съмнение, и въпреки уговорките от рода на „не можем да опишем такова нещо в протокола“ или „сигурен ли си, че не си се объркал“ … Аз съм посочил амо и единствено него като възможен поръчител защото не дължа на никой нищо, и никой не ми дължи нищо. Не ходя по чужди жени, нито някой ходи с моите. Нямам конфликт с никой, а заплахите от фалшиви профили в период от когато публикувах този факт за Бойко Борисов , от април 2018-юни 2018г. бяха почти непрестанни.

Нещо повече, единственото което направиха разследващите и прокурор Гергана Илиева по това дело беше да разпитат всичките ми приятели, които ми дойдоха на свиждане в болницата, вкл. и двама режисьори от Германия. Което не беше с цел разкриване на истината, а с цел сплашване на хората, които ме подкрепят.
Още по-бруталното в цялата история е, че още с постановлението за образуване на досъдебно производство ,

прокурор от ОП-Бургас Гергана Илиева дава изрични указание да не ми се вярва на думите и да се проверява версия за самонараняване, което е абсурдно от страна на наблюдаващ прокурор, направено още в нощта на престъплението – опит за убийство от засада на маскирани лица пред дома ми (поръчково покушение) , когато единствените данни по случая са тези, които произхождат от жертвата.

И след като видяха, че няма да мине версията за самонараняването, която те си подготвяха с прессъобщението си , гласящо „две огнестрелни рани в краката“ , защото от моите изявления в социалните медии, както и от медицинските документи се видя, че попадналите куршуми са 9 мм , бойни патрони – 8 на брой.

Тогава прокурор Гергана Илиева започна да води делото за опита за убийство срещу мен по заповед на Борисов към това, че едва ли не ставало въпрос за ревност.
След изписването ми от болницата не съм викан въобще в ОДМВР-Бургас, нито от прокурор Гергана Илиева, а показанията по делото давах в болницата, където посочих единствено и само Бойко Борисов като единствен възможен поръчител на този опит за убийство срещу мен.

Само месец след стрелбата по мен, тогавашният Главен прокурор на Република България г-н Сотир Цацаров награди прокурор Гергана Илиева от Окръжна прокуратура – Бургас с отличие „Служебна благодарност“ и предметна награда – часовник. Прокурор Илиева бе отличена за проявен висок професионализъм и отлично изпълнение на служебните задължения, въпреки, че няма водено нито едно знаково дело през целият си стаж.

Няколко месеца след като беше наградена, бях извикан в ОДМВР-Бургас по разпореждане на прокурор Гергана Илиева от разследващият полицай по делото за да ми бъдат предявени материалите по делото.

Това, което видях по делото беше потресаващо и смразяващо.

Прокурор Гергана Илиева и разследващият полицай бяха изфабрикували някаква история, че едва ли не аз съм имал връзка с някакво момиче, което аз проверих по имената във ФейсБук и никога през живота си не съм я виждал, а и да съм никога никой по никакъв начин не може да ме накара даже насила да легна с нея…

Имаше някакъв свидетел по делото ( анонимен) – вероятно някой от полицаите, които се опитаха да подхвърлят оръжие в колата ми…. Той бил чул, че тази въпросната се била карала с приятеля си заради мен и още знаел, че този имал пистолет.
Това беше най-абсурдната история, която съм чувал през живота си.
И затвърди мнението ми, че това дело е попаднало неслучайно в ръцете точно на тези служители под наблюднието на прокурор Гергана Илиева и е водено към мачкане умишлено и е решено без съмнение по „телефонното право“…
Много силно се надявам новата власт да възобнови това разследване, да го изземе от прокурор Гергана Илиева и да извърши процесуалните действия, които съм поискал, а именно – разпит на Бойко Борисов, посочен от мен за единствено възможен поръчител и лица от висшето ръководство на ПП ГЕРБ.
Да разследва кой е този „анонимен свидетел“ и дали той не е служител на ОДМВР – Бургас и в каква връзка е станал свидетел на това, което е описал в показанията си. И ако се установи, че е излъгал, нещо, което за мен е извън съмнение, да носи отговорност за престъпление срещу правосъдието.

Да поискате от ваше име проверка на работата на прокурор Гергана Илиева по делото, защото моите сигнали, искания за отвод, потъват с някое шкафче, ако не са били скъсани и изхвърлени веднага…

Тогава разследващият журналист Петър Низамов публикува искането си за отвод на прокурорката Гергана Илиева от Бургаската окръжна прокуратура, описвайки вътре всичките и процесуални нарушения.
ИСКАНЕ ЗА ОТВОД НА ПРОКУРОР ГЕРГАНА ИЛИЕВА ПО ДП ЗА ПОРЪЧКОВИЯ ОПИТ ДА БЪДА УБИТ С 8 КУРШУМА ОТ ЗАСАДА ПРЕД ДОМА МИ ПРЕДИ МЕСЕЦ
ДО ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – БУРГАС
“Искам да бъде отведен разследващият полицай по Ваше ДП и вие – прокурор Гергана Илиева, поради следните съображения:
1. Водене на разследването от разследващият полицай и прокурор Гергана Илиева в посока на неразкриване на обективната истина и неразкриване на участниците в инкриминирания опит за убийство срещу мен.
– Подал съм информация при беседа в отделението по „Ортопедия“ в УМБАЛ–Бургас, че е забелязан автомобил, който да потегля „с мръсна газ“ веднага след покушението със съответния сив цвят и марка „Ауди“. Посочил съм и свидетел на това обстоятелство, който след 40 дни още не е разпитан.
2. Водене на разследването от разследващият полицай и прокурор Гергана Илиева в разрез с методическите насоки и утвърдени практики за разследване на поръчкови убийства, които се прилагат и за недовършените опити.
– Неизвършване на задължителни действия при подобен род деяния по „горещи следи“. В това число, неизземване и непредявяване на пострадалия ( мен) с оглед разпознаване на лицата и/или предметите ( автомобилите), запечатани на записите от охранителните камери на игрална зала до бл. 42 в ж.к. Изгрев.
Банка ОББ до същата, търговски площи до блок 41 в ж.к. „Изгрев“, кръгово движение на бензиностанция „ЛуКоул“ в на излизане от града в посока – Варна, по ул. „Димитър Димов“ – в частта и до ж.к. „Изгрев“ , бул. „Транспортна“ в частта и до ж.к. „Изгрев“.
– Според мен умишлено пропиляване от страна на разследващият полицай и прокурор Гергана Илиева на възможността да бъдат открити извършителите и помагачите в инкриминираното деяние по „горещи следи“ в извършване на разпити на моите приятели и посетители по време на престоя ми в УМБАЛ–Бургас, включително и на , забележете – журналисти, режисьори на филмови продукции с постоянен адрес в Германия и германско гражданство. Всичко това е извършено по спешност по времето на първите дни след деянието, когато е трябвало да бъдат следвани доказаните методики на разследване на поръчкови покушения по „горещи следи“ от криминалистичната теория и утвърдена практика. Никога не съм споменавал, че може някой мой приятел или познат да е замесен в това деяние, нито с оглед дейнсотта ми може да се направи един дори и първоначален, работен извод, че да се насочват всички действия по разследването по горещи следи в тази насока.
3. Използване на правата на разследващият полицай и прокурор Гергана Илиева по горепосоченото ДП с цел да бъда дискредитиран като пострадал по ДП.
– Според утвърдената практика такъв вид покушения, особено, когато са извършени от повече от едно лице , пред дома на жертвата става след евентуална подготовка, включващо следене на жертвата, проучване на неговите навици, снабдяване с нерегистрирано оръжие, набиране на други участници в покушението, осигуряване на път за бягство чрез автомобил, помагач- шофьор, снабдяване с подходящо облекло, вкл. и маска за лицето, за да не бъдат разпознати и мн. др. известни или неизвестни етапи от подготовката на такъв вид покушения. Тогава разследването се насочва към установяване на обстоятелствата по тази основна работна версия при такъв вид престъпления. Именно – установяване на участниците, а не евентуално разкриване на виктимно поведение от страна на пострадалия. Самите обстоятелства на деянието, свидетелските показания на свидетелите , които са видели и /или чули стрелбата са достатъчно красноречиви да насочат към едно евентуално, но за сега несъстояло се ефективно разследване и разкриване на всички участници – извършители, помагачи и подбудител/и. Незнайно защо обаче разследващият полицай от ОДМВР насочва разследването срещу пострадалия. Извършва два незаконни обиска в дома на леля ми, в която пребивавах тогава, както ще стане на въпрос по-долу – след изричното отхвърляне на искането и влязал в сила съдебен акт на БОС, с което не се разрешава дори и един обиск в дома на 75 годишната ми леля.
Тя е била държана с часове докато са извършвали незаконните обиски в дома и, не са и разрешавали да излезе от дома си, въпреки, че им е казвала, че не е съгласна да извършват претърсване в дома и без разрешение на съда и след изричното му забраняване, въпреки, че им е казвала, че трябва спешно да донесе превръзки за мен ( пострадалия по ДП) в УМБАЛ–Бургас – на следващия ден след стрелбата и в деня на операционната интервенция , извършена на мен след нея.
Разпореди и извърши пряко ,и то присъствено претърсване на автомобил, собственост на моята майка Елена Низамова в 20:30 часа след нахлуване с няколко лица- непознати за мен в болничната ми стая без да бъдем уведомени преди това , като не разреши да участват случайни и незаинтересовани поемни лица на действието, а бяха докарани чинно, според мен кошаревски и заинтересовани поемни лица, които евентуално трябваше да потвърдят действието дори и ако е незаконно.
Според журналистът , присъствал и извършил цялостен видео-запис на претърсването, извършващите обиска в автомобила ми са се движили и клякали неестествено и според него са имали готов пистолет , който е трябвало да бъде подхвърлен в автомобила ми. След това е чул зам.началника на Криминален отдел към ОДМВР–Бургас да казва на другия полицай , извършвал претърсването :

„Поне патрона успя ли…?“ ,

което за мен няма никакво съмнение, че означава, че е трябвало нещо, което не е било в автомобила, да бъде оставено от тях и едновременно намерено при това процесуално действие. Според същия журналист непосредственото записване на всяко тяхно движение на крайниците е било единствения мотив за тях и е попречило това да не се случи поради скандалът, който щеше да предизвика. Представяте ли си в медиите да има запис как подхвърлят оръжие или боеприпаси? Нас никой не може да ни накара да изтрием записа после.
Освен това поради обстоятелствата на покушението и веднага търсене на медицинска помощ поради 8 на брой огнестрелни наранявания, кога съм имал аз време да отида до колата и да си оставя оръжието??? Защото р.п. разследва все едно аз съм стрелял срещу някой, а не , че мен се опитаха да ме убият организирано, подготвено и предварително планирано от двама убийци с огнестрелни оръжия , след нападение от засада пред дома ми веднага след като се прибирах от тренировка във фитнес.
Освен това след нахлуването в болничната ми стая , майка ми – Елена Низамова получи хипертоничен пристъп. Р.п. не уважи здравословното ми състояние с цел … С каква цел? С цел да бъдат извършени процесуални действия, но не за разкриване на извършителите и другите участници, ами за разкриване на евентуално виктимно поведение от страна на жертвата на едно поръчково убийство, останало в стадия на опита. И всичко това по „горещи следи“…
Освен това, повечето процесуални действия по това ДП са извършени срещу мен , все едно аз съм обвиняем. В това число – искане за взимане на натривки от ръцете ми? Какво ще се установява с това ? Искане за взимане на кръвна проба за физико-химичен анализ??? Какво ще се установява с това? Може би след неуспешното подхвърляне при претърсването на автомобила ми, сега се търсят нови начини да пробият някъде, с някой послушен експерт, който всяка сутрин е на опертивка с тях в ОДМВР–Бургас и той да изготви манипулативно и/или лъжливо заключение, в което ще добави думата „вероятно“ за да избегне наказателната си отговорност по чл. 291 от НК. Въпросът е какво се цели? Да бъда дискредитиран пред обществото. Веднъж ОДМВР–Бургас с прессъобщението си към медиите вече излъга, че съм бил прострелян само два пъти, което очевидно не е така и каквато информация са имали към онзи момент.
Така, че опасенията са ми напълно реални с оглед написаното малко по-горе и това. Със сигурност се цели омаловажаване на деянието, „мачкане на делото“ , недостигане до обективната истина, манипулация, злоупотреба с правата на РО по това ДП, които не се използват с целите на това наказателно производство. В случая, нито натривките, нито пробите, нито обиските в дома и автомобила, още по-малко показанията взети по спешност по „горещи следи“ могат, нито са в състояние да насочат разследването в посока на разкриване на обективните факти.
Дори да успеят на изманипулират вещите лица да излъжат, това няма да ползва по никакъв начин настоящото производство. Т.е. разследващия полицай с действията си явно не преследва целите на НПК с действията си по разследването по това ДП. Което красноречиво доказва, че не е обективен, разследва тенденциозно, нелогично, непоследователно, според обстоятелства също – умишлено неефективно, едностранчиво, не всестранно.
Всичко това налага изводът, че същият е несъмнено и абсолютно безспорно предубеден и/или заинтересован от неразкриване на обективната истина и наказването на виновните по това ДП поради неговите нелогични действия насочени именно към „мачкане“ на делото и неговото прекратяване и /или спиране (оставяне в забвение). Нещо повече, той с действията си не предизвиква дори и грам доверие в пострадалия и обществото, изразено в коментарите в социалните мрежи, чиито права наред следва да защитава това наказателно производство.
Защото !
– Първо, извършва незаконен тормоз над роднините ми, извършвайки два незаконни обиска и предизвиквайки дело по ЗОДОВ насочено срещу държавата. Апелирам към завеждане на регресен иск от държавата срещу него за злоумишлените му действия. Не уважава болничната ми стая и нахлува в нея в 20:30 часа вечерта без предупреждение все едно си е у тях си заедно с цяла група хора.
– Второ – предизвика хипертонична криза на майка ми с това си действие и отново предизвика още едно съдебно дело срещу държавата по ЗОДОВ. ( И двете са вече подадени в съда).
– Трето – всичко това във формат на злоупотреба и откровено превишаване на правата си по НПК, защото целите, с които са извършени са в разрез с целите на НП.
– Четвърто – отново чрез злоупотреба с право във формата на изпращане на призовки, които се връчват от днеска за днеска и се предупреждават роднините на призованите свидетели, че спешно ги търсят и е важно, с което се цели сплашване, стрес и притеснение към всички до един мои приятели и познати, които ме посетиха по време на престоя ми в УМБАЛ–Бургас. Защото единствените, или огромната част от извършените действия по разследването са именно разпитите на моите приятели. Аз никога не съм изразявал опасения, че някой мой приятел е замесен в покушението ми.
– Пето – при разпитите на моите приятели и посетители, те са държани неестествено и нелогично, както и абсолютно безцелно дълго в ОДМВР–Бургас, което също за мен няма съмнение, че е с цел сплашване и тормоз на всички от обкръжението ми.
От всичко може да се заключи , че правата на разследващия орган в това наказателно производство, което би трябвало да следва целите свързани с разкриване на участниците в опита да бъда убит по поръчка от засада след изстреляни по мен два пълнителя, от двама убийци и тяхното предаване на съд,
СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЦЕЛЕНАСОЧЕНО И ТЕНДЕНЦИОЗНО КАТО БУХАЛКА СРЕЩУ МЕН !
Съгласно установената в множество дела на ЕСПЧ практика , същото е особено грубо нарушение на чл. 13 от ЕКЗПЧОС – неефективни вътрешно-прави средства на защита, чл. 10 , чл. 8 и др. от конвенцията.
Което води до един единствен и то несъмнен , правилен извод – РАЗСЛЕДВАЩИЯТ ОРГАН ПО ТОВА ДП Е ПРЕДУБЕДЕН И ЗАИНТЕРЕСОВАН ОТ НЕРАЗКРИВАНЕ НА ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА И НЕПРЕДАВАНЕ НА ВИНОВНИТЕ НА СЪД.
Нещо повече, с действията си разследващият полицай изключително явно и публично, с оглед на широкото отразяване на всяко негово действие по медиите, гледаемостта им , голямото и изрично-изразено недоволство от неговите действия на потребителите в социалните мрежи ,
СРИВА ДОВЕРИЕТО В ПРОКУРАТУРАТА КАТО ГОСПОДАР НА ТОВА ДОСЪДЕБНОТО ПРОИЗВОДСТВО.
С действията си прегражда пътя и по този начин и възможността на прокуратурата да внесе качествен обвинителен акт срещу виновните лица за покушението.
Изразявам категоричните си опасения, че е възможно да се оказва политически натиск върху него по това ДП, защото действията му са ненормално нелогични. Надхвърлящи границите на нелогичността.
Според мен с оглед фактическата и правна сложност на казуса , правилно би било разследването да бъде предадено на следовател от ОСлС-Бургас, тъй като винаги , както и в разпита си като пострадал съм изразил моите виждания, че покушението е свързано с обществената ми и политическа дейност, включително яростното критикуване и разкриване на далавери на лица от високите етажи на изпълнителната власт, чиято част е разследващия полицай като служител на МВР. Следователят като част от съдебната власт се ползва с много по-голяма оперативна самостоятелност и притежава независимост от всички власти за разлика от служителите на МВР, чиито чинно подчинение е в структурата на МВР, където съществува субординация.
Съгласно установената практика такива разследвания, първо – за поръчкови опити за убийства, второ, когато пострадалият има обществена и дисидентска по съществото си дейност като критик на изпълнителната власт и самият той недвусмислено изразява вътрешното си убеждение, че тази дейност е причината да бъде направен опит да бъде ликвидиран/премахнат. То тогава разследването е законово обосновано да бъде поверено на следовател от съдебната система с оглед осъществяването в пълнота на принципите на НПК, прокламирани , а именно независимост, забрана за дискриминация, взимане на всички законови мерки за осигуряване на разкриване на обективната истина, всестранност , пълнота и обективност на разследването и ДП, запазването на правата на пострадалия и др.
Един следовател от НСлС при разследването следва да вземе в предвид дейността на пострадалия през последните години, в това число се разпитват негови евентуални врагове, опорционисти, ответни страни по съдебни дела, хора, с които евентуално жертвата да има конфликт.
4. Извършване на груби нарушения на процесуалните правила по НПК , в това число:
– Разпореждане за извършване на два на брой обиска в дома ми, като първият е бил без разрешение и без последващо потвърждаване от БОС, а вторият – след изрично постановен съдебен акт на БОС , не разрешаващ това процесуално действие. Незаконни действия с последствия , защото по този повод е образувано гр.дело за обезщетение за неимуществени и имуществени вреди по чл. 1 от ЗОДОВ.
– При извършване на претърсване и изземване на автомобил, собственост ан моята майка, започнал в 21 часа – наруши чл. 163, ал. 1 от НПК , според който :
„Претърсването и изземването се извършват през деня, освен ако не търпят отлагане.“
Никъде, нито в искането до съда за разрешаване на това действие, нито в съдебния акт на БОС не са упоменати обстоятелства на неотложност. Такива и няма в обективната действителност. Нито, че искането и разрешението се дават при такива условия. Самият факт, че процесуалното действие е извършено след искане за разрешаване,а не е извършено по неотложност предварително и предадено за потвърждаване до съда доказва фактът, че в съзнанието на разследващия орган никога не е имало и помен от желание да не отлага това действие. Нещо повече, претърсването е с немалка отдалеченост във времето от опита да бъда убит и ако РО е искал да не отлага това е имал законовата възможност да действа по свой почин съгласно чл.161,ал. 2 от НПК.
– Не ме е уведомил за правата ми на пострадал и възможността да търся правата си ЗАКОН ЗА ПОДПОМАГАНЕ И ФИНАНСОВА КОМПЕНСАЦИЯ НА ПОСТРАДАЛИ ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ. Нарушение по чл.6а от закона, който гласи:
„Чл. 6а.
(2) Уведомяването се извършва устно и писмено чрез формуляр по образец, на език, който пострадалите или лицата по чл. 3, ал. 2 разбират.
(3) За уведомяването се изготвя протокол по образец, в два еднообразни екземпляра, които се регистрират по установения в съответния орган или организация по чл. 6, ал. 1 ред. Единият екземпляр от протокола и формулярът по ал. 2 се връчват на пострадалия или на лицата по чл. 3, ал. 2.“
Въз снова на горното ,МОЛЯ,
Да отведете разследващия орган и наблюдаващия прокурор Гергана Илиева по горепосоченото ДП.
Входирано на 21 Август 2018г.
От Петър Низамов
До Окръжна прокуратура – Бургас
Основание : чл. 52 и сл. от НПК.”
Около 2 години след опита да бъде убит Петър Низамов публикува следното изявление за прокурор Гергана Илиева:
“Близо ДВЕ години след опита да бъда убит мога с чисто сърце да кажа, че Бойко е поръчителя безспорно !
След обстоен анализ на всички обстоятелства обосновано съм стигнал до този единствен и безпогрешен извод.
Фактите са следните :
1. Разкрих, че Бойко е лежал в Чешки затвор през 1991г. Публикувах го март 2018г. 
2. 15 Юни 2018г. – Заминавам за Чехия с разследващ журналист на Биволъ да намеря документи. Всичко се публикува в интернет актуално на деня – снимки от пътуването, лайфове за целта му.
3. 24 Юни 2018г. – Връщам се в България и още на първото излизане от нас – два дни след това ме причакват пред входа маскирани 3-ма и казват “Стой полиция !” и започват да стрелят, аз да бягам на зиг – заг и през едни градинки, те след мен, стигаме до една улица и те реално се озовават пред една патрулка, която е спряла кола за проверка и тръгват да бягат. Полицаите – нищо. Изстреляни – над 15 куршума, в мен – 8 – всичко по 9 мм. (9х18)
4. Полицията гони журналистите от болницата.
5. Докато ме оперират, те правят обиск на моя апартамент и моят автомобил. Журналист на Биволъ присъства и снима обиските, като според него е направен опит да бъде подхвърлен патрон, защото е чул репликата “Поне патрона успя ли?” и отговор “Тс”. Сигурно с цел да кажат, че имало престрелка ли? Не ги знам, или може би сам съм се застрелял 8 пъти…
6. Полицията пише прессъобщение до медиите, че след битов скандал съм пострадал от два изстрела. (Забележете уклона)
7. Започва разследване , при което се разпитват само мои приятели, дето абсурд да са те. Дават разследването на прокурорка – Гергана Илиева от Бургаската Окръжна прокуратура – никому неизвестна, без едно сериозно дело през живота си.
8 . След 2 месеца прокурор Гергана Илиева получи награда лично от Цацаров без да има никакви постижения- нито едно сериозно дело.
9. Делото се прекратява като даже не са прегледали камерите, даже не са взели клетките на телефоните. Пълен абсурд.
10. Аз други врагове нямам, поне така си мисля. На никой не дължа 1 лев. даже обратното…
Не нося големи суми в мен, нито съм богат или да парадирам с нещо.”
През 2021 година, след като правителството на ГЕРБ падна, но неговият покровител Иван Гешев остана Главен прокурор и продължи да не разследва престъпленията на управлението, ние от ЮСТИЦИЯ подадохме сигнал до Европейската комисия в България, който можете да прочетете долу дословно:
“Днес съм подал всичко, което нашите разследвания са установили до Laura Codruța Kövesi, БОЙКО РАШКОВ, Council of the European Union ; SOLVIT Effective Problem Solving in Europe ; Комисия по Ревизия, Вътрешна сигурност
Румен Радев , по отношение на :
1. За две разследвания, които бяха потулени по времето на Кабинетите на Борисов, според мен и според данните, които сме събрали – без съмнение с покровителството, по поръчение, или с благословията, именно (разбира се неофициално) на главното ръководство на ГЕРБ … #Кой и #ББ.
– ПОТУЛЕНОТО РАЗСЛЕДВАНЕ на Опитът за убийство срещу мен на 26.06.2018г., от който имам 8 огнестрелни наранявания патрон 9 мм, без съмнение, от #ГЕРБ, месец след като разкрих и публикувах пред почти пред цяла България, че ББ е лежал в чешки затвор през 1990г. с бандата на Иво Карамански, и само ден след като се върнах от Прага, Чехия, където проведох срещи за доказване на този факт.
Потулването на случая от прокурор Гергана Илиева, която отказа да води разследването към разкриването на истината, а когато поисках да бъде разпитан ББ и основни фигури в ГЕРБ, тя почти веднага след това спря разследването.
И след месец получи лично награда от тогавашния главен прокурор Цацаров.
– Случаят на полицаите-мутри в Бургас, обяснен надълго и нашироко в този запис, който можете да изгледате тук, при който за мен лично без съмнение шефа на СПС в Бургас – В.К. успя да подмени документацията и да излезе “сух” от една акция, направена според мен от него с цел да си разчисти личните сметки с шампионът ни по Бразилско Джиу Джи Дзу – Тодор Желязков като го бие докато е вързан с белезници до причиняване на средна телесна повреда.
2. Корупционните практики в гранична полиция по времето на Кабинета Борисов 2 и Борисов 3
3. Схемата за продаване на български лични карти на чужденци, даване неоснователно на право на убежище и право на пребиваване, вкл. и на лица, за които чужди външни министерства са изпратили информация, че се занимават с тероризъм или са членове на радикални секти.
4. Плажът “Алепу” и как “човекът на Валери Симеонов” в РДНСК-Бургас прикриваше и участваше в схемата!”
Четете всичките разследвания на Юстиция.бг за Бойко Борисов в нашата тема „Бойко Борисов“ като натиснете ТУК.

Редакцията на “ЮСТИЦИЯ” се извинява за евентуално допуснати неточности. Засегнатите лица имат право на отговор.

Юстиция - журналистически разследвания, анализи, най-важното и най-новото, съдържание и новини от българия и света, фронтално, видео,

Последвайте ЮСТИЦИЯ в Google Новини

Прокурор Гергана Илиева , Гергана Илиева , Окръжна прокуратура – Бургас , Бургаска окръжна прокуратура , Прокурор Гергана Илиева , Гергана Илиева , Окръжна прокуратура – Бургас , Бургаска окръжна прокуратура , Прокурор Гергана Илиева , Гергана Илиева , Окръжна прокуратура – Бургас , Бургаска окръжна прокуратура , Прокурор Гергана Илиева , Гергана Илиева , Окръжна прокуратура – Бургас , Бургаска окръжна прокуратура , Прокурор Гергана Илиева , Гергана Илиева , Окръжна прокуратура – Бургас , Бургаска окръжна прокуратура , Прокурор Гергана Илиева , Гергана Илиева , Окръжна прокуратура – Бургас , Бургаска окръжна прокуратура , Прокурор Гергана Илиева , Гергана Илиева , Окръжна прокуратура – Бургас , Бургаска окръжна прокуратура ,

Най-интересните РАЗСЛЕДВАНИЯ слушайте в подкаста на ЮСТИЦИЯ в SpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Следвайте ни и в Инстаграм

************** НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР ПОД СТАТИЯТА **************

Юстиция - журналистически разследвания, анализи, най-важното и най-новото, съдържание и новини от българия и света, фронтално, видео,

Разгледайте нашия ОНЛАЙН МАГАЗИН като НАТИСНЕТЕ ТУК.

За внос от целия Свят на СТОКИ НА ЕДРО, свържете се с нашата АГЕНЦИЯ ЗА ВНОС НА СТОКИ (Buying Import Office IUSTITIA) като НАТИСНЕТЕ ТУК
Изберете нашите специалисти за висококачествени софтуерни услуги :
Можете да поръчате от ЮСТИЦИЯ онлайн изработка и поддръжка на уеб сайтове и онлайн магазини, DEV и ИТ (IT) поддръжка, SEO оптимизация за високо класиране в Google и дигитален маркетинг като НАТИСНЕТЕ ТУК

НИЕ МОЖЕМ ДА БЪДЕМ ВАШИЯТ ПАРТНЬОР ЗА ОНЛАЙН УСПЕХ

Вижте нашите треньори като НАТИСНЕТЕ ТУК. Изработване на персонални хранителни и тренировъчни режими, хранителни добавки, витамини и суплементи за добри резултати за професионални спортисти, както и за любителите на добра фигура и тонус.

Разгледайте обявите и офертите ЗА ПРОДАЖБА и ПОД НАЕМ на нашата АГЕНЦИЯ ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ.

При нас можеш и да РЕЗЕРВИРАШ ОНЛАЙН Хотели и Ваканционни жилища в България и чужбина

Редакцията на "ЮСТИЦИЯ" се извинява за евентуално допуснати неточности в разследванията на ЮСТИЦИЯ.БГ.

Засегнатите лица имат право на отговор.

Последвайте ЮСТИЦИЯ в Google Новини

Най-интересните РАЗСЛЕДВАНИЯ слушайте в подкаста на ЮСТИЦИЯ в SpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Следвайте ни и в Инстаграм

2 КОМЕНТАРИ

  1. […] за Иран и изнудва български фирми чрез ТРИ СТАРС ЕООДПрокурор Гергана Илиева мачка делото на убиеца Пламен …Благотворителна тренировка в подкрепа на Велинка […]

    0
    0
  2. […] и изнудва български фирми чрез ТРИ СТАРС ЕООД ( 3STARS )Прокурор Гергана Илиева мачка делото на убиеца Пламен …Всички Други разследванияДържавна сигурност и […]

    0
    0

Коментирайте