Начало Анализи Вината на БКП и СССР за македонизма

Вината на БКП и СССР за македонизма

0

Защо се стигна до македонизма – вината на БКП, СССР и комунистите

Какво учатие имат БКП, СССР и комунистите и защо се стигна до македонизма?

Съдържание :

Отговорът може би е напълно еднозначен и той е… Защото за близо 30 години сръбски репресии във Вардарска Македония, почти никой не проговаря на сръбски, нито пък започва да се нарича себе си или семейството си – сърби.

Най-големият грях на БКП, освен лагерите на смъртта, обаче е и за мен ще си остане винаги…

че са пребивали българите в Благоевградско да се пишат в паспорта македонци и да учат македонски език, за който никой не е чувал преди 50-те години на 20 век, няма нито един извор за такъв език. Толкова кръв е дала Българската майка и сълзи в ЧЕТИРИ освободителни войни за Македония и е страхотно предателство, не само да не се бориш срещу Сталин, ами и да налагаш измислен език и нация в българската Македония.

 

Нали Георги Димитров е бил до него, в Кремъл, героят от Лайпциг, не е ли можел да повдигне въпроса, който най-много вълнува всеки Българин по онова време.И вместо да съдейства в областта Македония , част от Югославия, да се учи български език, той вместо това започва и българите в Българската Пиринска Македония, която е била в пределите на майка България да ги помакедончва.
И има живи свидетели още. Били са ги с криваци докато не кажат, че са македонци. В училище са учили измисления им език. Местните са им се смеели на думите, защото и македонският диалект е български език, а този македонският език е като мелез- все едно да кръстосаш лайка и сандернар. Когато са го въвели в училище по инструкция на КомИнтерна, хората са го учили като нов. Не са знаели думите. В Македония никога не се е говорил такъв език.

Това го прави Сталин за да не допусне разпадане на съюзниците му на Балканите, както е станало това през 1913г. , но за нас – Българите – това е най-голямото престъпление. Тото нищо не е изгубил, защото за 40 години по-жестоки от турските репресии в Македония не е успял да накара почти никой да се посърби или да заговори на сръбски.

На него му е била изгодна нова нация, т.к. в Югославия е имало 5 федерални области, с различни народ , език и история и нов народ не би нарушил стабилността на федерацията, която е призната от Великите сили с мирните договори от края на Втората Световна Война. Обаче област с население, което се самоопределя като и гори езика на България – една съседна и враждебна държава, за която винаги и всякога на първо място пред управляващия елит е бил Македонският въпрос, със сигурност е по-лошият вариант за Тито и сърбите, още повече , че тогава поради още добрите отношения със Сталин не е имал възможност да води своя насилствена политика срещу изконно население на друга съюзница на СССР – България.Т.е – за него това е било най-изгодния и същевременно далновиден вариант, защото днес виждаме резултата на въвеждането на отделен макдеонски език и македонска нация. Дотогава сърбите са пледира;ли, че в Македония живеят повече сърби от българи. Никой , никога не е говорил за македонска нация, нито пък дядовците на днешните “македонци” са са се наричали македонци , нито пък са говорили различно от български език. за какво и е на “Македония” да прави обща революционна организация с България за Македония и Източна Тракия? Сега тракийците да не се окажат и те Тракийци? Значи аз съм тракиец по тази логика. Или ако трябва да съм конкретен, пра-дядо ми е от Странджа. Сигурно говоря и тракийски.

Още можете да четете в нашите научни статии:

рубриката “ИСТОРИЯ

И в нашите горещи теми НА ФОКУС , в рубриката “МАКЕДОНИЯ”

Хронология на престъпленията на БКП срещу македонските българи и Българската Македония:

31 август 1924 година – по заповед от Москва е убит Тодор Александров от лявото крило във ВМРО, след което в организацията започват кървави междуособици, довели до отслабването и последващото и ликвидиране.

Бкп македонизъм петър низамов petar nizamov

1925 г. – агенти на СССР-Русия извършва атентат в църквата „Света Неделя“ – най-големият терористичен акт в историята на България

1934г. – Под диктовка на Москва от Коминтерна е издадена “Резолюция по Македонския въпрос и ВМРО (об.)”, където за първи път авторитетна международна организация говори за отделна македонска нация и език.

Бкп македонизъм петър низамов petar nizamov

1944 г. – На срещи в Москва през лятото на 1944 г. Йосиф Сталин одобрява югославски план за даване на културна автономия на българската Пиринска Македония

1944 г. – СССР-Русия напада България

1944г. – Българското комунистическо ръководство се споразумява с ЮКП и КПМ да пропагандира обединението на македонския народ, да съдейства за събуждането на македонското национално съзнание в Горноджумайска (Благоевградска) област и да признае населението ѝ за македонско.

Бкп македонизъм петър низамов petar nizamov

1945 г.* – СССР-Русия организира червен терор довел до избиването на десетки ХИЛЯДИ българи…

1945г. – по запопвед от Москва са извършени кланетата по “Кървавия Божик” (Кървавата Коледа) в Македония, когато без съд и присъда са избити маса български патриоти във Вардарска Макеодния.

Бкп вината на бкп и ссср за македонизма kakvo uchastie imat bkp i komunistite za makedonizma petar nizamov 2 бкп какво учатие имат бкп, ссср и комунистите и защо се стигна до македонизма? Юстиция бкп

1945-1948г. с благословията на Москва, Тито въвежда в училищата във Вардарска Македония изкуствено-измислен език, а в учебниците по история е въведен “античния произход на македонците”.

Бкп македонизъм петър низамов petar nizamov

1946г. – В резултат на Августовския пленум на ЦК на БРП (к.) от 1946 г. – Под диктовката на Сталин е взето решение за отваряне на училища, в които да се преподава на новосъздадената македонска езикова норма и „македонска“ история през прочита на зараждащата се македонска историография.

1946 г. (Декември) – Проведено е преброяване на населението в Пиринска Македония (Благоевградска област). Под натиска на сталиновите палачи, държавните власти дават указания местното население в Пиринско да бъде административно записвано като „македонско“, включително помаците,а в градовете в графата говорим език на преброителните документи да се пише „български“, а в селата – предимно „македонски“.

В резултат на тези указания от 252 908 жители на областта, 160 541 лица са определени като етнически македонци.

 

Идеята за македонизма, като оръжие на сръбската пропаганда в Македония, се заражда в един специален комитет, проектиран още през живота на княз Михайло Обренович (убит на 29 май 1868 г.) и основан през 1868 г., наскоро след смъртта му и то по инициатива на белградския митрополит Михайло. В статията „Македонският въпрос“ на българския общественик Петко Рачев Славейков, публикувана във вестник „Македония“ през 1871 година, се критикуват македонистите за безпочвените им твърдения, като същевременно се посочва, че техните идеи са чути от автора за първи път около 1860 г. Според историка Цочо Билярски, критиките на Славейков са отправени към привържениците на течение в българската интелигенция от Македония, което по онова време се стреми да положи в основите на съвременния книжовен български език македонските наречия, чиито представители са Димитър МакедонскиВениамин Мачуковски и Кузман Шапкарев.

Самият Димитър Македонски твърди, че македонците са едновременно и „чисти българи“, и потомци на древните македонци, които са били славяни.

В началото на XX век Хенри Брайлсфорд отбелязва, че местните жители разпространяват легенда, в която се твърди, че Александър Велики е бил българин. По това време Сърбия започва да насърчава македонистите, надявайки си, че развитието на техните идеи ще ограничи силното българско влияние в Македония и това ще спечели нови територии за сръбска доминация. Външният министър Стоян Новакович смята македонизма като надеждно средство за антибългарска пропаганда в Македония. В началото на XX век македонистките идеи са разпространявани от малки групи интелектуалци, които са активни основно извън самата Македония. Идеите им започват да набират популярност в региона след Първата световна война, когато българското влияние е прекъснато и по-точно през 30-те години.

През 1934 година е приета Специална резолюция на Коминтерна, с която за първи път в историята авторитетна международна организация дава насока за признаване съществуването на отделен македонски народ и македонски език. Тези насоки са използвани активно от югославските комунисти през Втората световна война в противовес на българското управление на региона. Процесът на масовата македонизация на местните българи основно е следствие от политиката на Коминтерна за създаване на Балканска федерация, подкрепяна активно в СФРЮ, както и от Албанската, Българската и Гръцка комунистическа партии през втората половина на 40-те години на XX век.

На подписаният от членовете на БКП – Димитър БлагоевВасил КоларовХристо КабакчиевГеорги ДимитровТодор ЛукановНикола Пенев и Тодор Кирков манифест на Първата балканска конференция по положението в света от 15 януари 1920 – та се заявява за безмилостното разпокъсване на българският народ и чуждото робство, под което се намират негови компактни части в МакедонияТракия и Добруджа.

По време на краткотрайна кампания, инспирирана от Йосиф Сталин, през 1940-те години над 250 000 българи в Пиринска Македония са обявени за етнически македонци заради сближаването с Титова Югославия и проекта за създаване на Балканска федерация.

Известно време след провала на проекта за федерация, БКП се отказва от позициите на македонизма, но официално запазва мълчание.

На пленум на ЦК на БКП през 1963 г. позицията по македонския въпрос от 1940-те години е официално отречена.

Тази политика е насочена към българското население на историко-географската област Македония или извън нея и има различен успех в различните части на областта. За разлика от България и Гърция, където процесът спира през 50-те години и няма траен успех, то в СФРЮ се създава Народна република Македония и там успешно се формира ново национално съзнание и се кодифицира нов славянски език. Пример за македонистки организации в България днес са малобройните сепаратистки структури на ОМО Илинден и ОМО Илинден-Пирин, които според българските власти имат за цел да македонизират Пиринския край. Македонистки организации съществуват и в Гърция и Албания, но и там тези идеи също не са особено популярни.

Войната на САЩ в Афганистан през 2001г. беше ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
Войната на Путин в Чечня през 2001г. беше ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
Войната на САЩ в Ирак през 2003г. беше ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
Войната на Путин в Грузия през 2008г. беше ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
Войната на САЩ в Либия през 2011г. беше ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
Войната на НАТО в Сирия през 2011 г. беше ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
Войната на Путин в Крим и анексирането на Донбас през 2014г. беше ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
Войната на Путин сега в Украйна Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
Нещо неясно????
Нарочно казвам Путин, а не Русия или руснаците!
Това е така, защото Русия и руснаците не са избрали Путин… Той сам се назначи с помощта на тайните служби!
Положението на Русия ми прилича на баснята за вълка и ловеца.
“Вълкът (Русия) бягал от ловеца и срещнал Зайо-Байо.
Заекът го питал:
– От кой така бягаш, Вълчо.
– Ох, Зайо, ловецът ме гони, иска да ми вземе кожата – отвърнал вълкът.
– Еми защо не отидеш за помощ при овчаря (Чехия) – питал заекът…
– На него му изядох агнетата (нахлух и избих хиляди невъоръжени протестиращи за да потуша Пражката пролет през 1968г.)- отвърнал вълкът (Русия).
– Тогава отиди при пъдаря (Унгария)!
– На него му разбих кошарата (смазах революцията в Будапеща през 1956г. и принудих почти милион унгарци да бягат назапад).
– Опитай при кръчмаря (България) – наново предложил заекът.
– На него пък му отмъкнах стоката (избих интелигенцията им и наложих със сила на част от българите (македонските българи) изкуствен език и нация, за да ги разединя и направя по-слаби) – пак се оплакал вълкът…
Тогава заекът казал:
– Еми, Вълчо (Путинчо), каквото си посял, това ще пожънеш!

ПЕТЪР НИЗАМОВ

Председател на “Български Юридически Комитет”

БКП, БКП, БКП, БКП, БКП,

 

Редакцията на “ЮСТИЦИЯ” се извинява за евентуално допуснати неточности. Засегнатите лица имат право на отговор.

Юстиция - журналистически разследвания, анализи, най-важното и най-новото, съдържание и новини от българия и света, фронтално, видео,

Последвайте ЮСТИЦИЯ в Google Новини

Представителството на Европейската комисия в България , Представителството на Европейската комисия в България ,  Представителството на Европейската комисия в България

Най-интересните РАЗСЛЕДВАНИЯ слушайте в подкаста на ЮСТИЦИЯ в SpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Следвайте ни и в Инстаграм

Аз съм Петър Низамов и това е “Сръбските зверства в Македония и съпротивата на македонските българи 1912-1941г.”

Абонирйте се за историческия ми канал в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК!

Помощ за страницата и дейността:
PayPal: paypal.me/PetarNizamov     ДАРЕТЕ КАТО НАТИСНЕТЕ ТУК   [email protected]


Бкп вината на бкп и ссср за македонизма бкп какво учатие имат бкп, ссср и комунистите и защо се стигна до македонизма? Юстиция бкп

ПЕТЪР НИЗАМОВ

Председател на “Български Юридически Комитет”

Още по темата:

петър низамов, перата, съд, сгс дела,съд варна,председател на сгс,съдебни решения по граждански дела,решения по дела,пловдивски съд,решение на съда,решения дела,варна съд,наказателни,дела,окръжен,окръжен съд решения,работа в съда,сгс председател,сгс съдии,софийски съд,пос съдии, пловдив, съд пловдив, съдии пловдив, всс, инспекторат всс,вкс, вас, върховен съд, висш съдебен съвет, адвокат, адвокат наказателни дела, адвокат граждански дела, адвокат брачни дела, адвокат административни,наказателно право,наказателен процес,гражданско право, граждански процес,административно право,конституционно право,Петър Низамов, Перата, Петър Низамов- Перата, Бургас, България, новини, новини от последния час, новини от деня, новини от днес, България новините, The news from Bulgaria, блиц новини, топ новини, най-важното, най-коментираното, последните новини, Бойко Борисов, БТВ новините, новините на Нова,путин, русия, зеленски, кирил петков, украйна, войната в украйна, байдън, сащ, нато, изтребители, военна техника, украински бежанци, азов, мариупол, киев, лвов, харков, николаев, донецк, луганск, чернигов, днипро, запорожие, аец, атомна централа, бомбардировки, ракети, байрактар, танкове, руска колона, костадин ангелов, здравей българия, зоран заев, патриотична коалиция, вмро бнд, воля, валери симеонов, красимир каракачанов, веселин марешки, телевизия скат, ива николова, илияна беновска, николай бареков, пик, политическа партия герб, делян пеевски, беновска пита, pikbg, pikbg, стефан янев, кирил петков, асен василев, продължаваме промяната, пламен узунов, станислав илчовски, евродиков, сашо диков, The Clashers, евроком, тошко йорданов, мика зайкова, ива митева, седем осми тв, слави трифонов, люба кулезич, росен миленов, шивиков, има такъв народ, бойко борисов, републиканци за българия, румен радев, отровното трио, арман бабикян, николай хаджигенов, осман октай, иво христов, доц. Мангъров, николай марков, васил божков, костадин ангелов, цветан цветанов, валери симеонов, топ 10, красимир каракачанов, Kristian Tanev, българско лято, веселин марешки, бойко рашков, станислав цанов, костадин костадинов, пп възраждане, пламен пасков, киро брейка, христо иванов, цвета караянчева, корнелия нинова, мая манолова, министър ангелов, томислав дончев, изправи се мутри вън, настимир ананиев, стоян колев, стъки, гарджока, ангел джамбазки, научно популярни филми, баба ванга, иван гешев, йорданка фандъкова, системата ни убива, петър низамов, цанов напред и нагоре, демократична българия, ничия земя, господари на ефира, крис танев, господари на уеба, national geographic, бг аудио, скандау, national geographic бг аудио, 2021 discovery бг аудио, 2021 публицистиката на NOVA, дискавъри бг аудио, 2021 съдебен спор, ТЕЛЕВИЗИЯ ЕВРОПА, преслава, тайни записи, скандал, скандално, българска национална телевизия, БНТ, Канал 3 TV, канал 3 тв, илияна йотова, elit mediaBulgaria, народни песни, васил левски, христо ботев, българска история, фончо тариката, рашия, гибо, ала бала, румен радев освиркан, филми бг аудио, научнопопулярни филми бг аудио, научно популярни филми с бг аудио, свободна европа, даниел лорер,петър низамов, петър низамов, петър низамов,

 

************** НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР ПОД СТАТИЯТА **************

Юстиция - журналистически разследвания, анализи, най-важното и най-новото, съдържание и новини от българия и света, фронтално, видео,

Разгледайте нашия ОНЛАЙН МАГАЗИН като НАТИСНЕТЕ ТУК.

За внос от целия Свят на СТОКИ НА ЕДРО, свържете се с нашата АГЕНЦИЯ ЗА ВНОС НА СТОКИ (Buying Import Office IUSTITIA) като НАТИСНЕТЕ ТУК
Изберете нашите специалисти за висококачествени софтуерни услуги :
Можете да поръчате от ЮСТИЦИЯ онлайн изработка и поддръжка на уеб сайтове и онлайн магазини, DEV и ИТ (IT) поддръжка, SEO оптимизация за високо класиране в Google и дигитален маркетинг като НАТИСНЕТЕ ТУК

НИЕ МОЖЕМ ДА БЪДЕМ ВАШИЯТ ПАРТНЬОР ЗА ОНЛАЙН УСПЕХ

Вижте нашите треньори като НАТИСНЕТЕ ТУК. Изработване на персонални хранителни и тренировъчни режими, хранителни добавки, витамини и суплементи за добри резултати за професионални спортисти, както и за любителите на добра фигура и тонус.

Разгледайте обявите и офертите ЗА ПРОДАЖБА и ПОД НАЕМ на нашата АГЕНЦИЯ ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ.

При нас можеш и да РЕЗЕРВИРАШ ОНЛАЙН Хотели и Ваканционни жилища в България и чужбина

Редакцията на "ЮСТИЦИЯ" се извинява за евентуално допуснати неточности в разследванията на ЮСТИЦИЯ.БГ.

Засегнатите лица имат право на отговор.

Последвайте ЮСТИЦИЯ в Google Новини

Най-интересните РАЗСЛЕДВАНИЯ слушайте в подкаста на ЮСТИЦИЯ в SpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Следвайте ни и в Инстаграм

Коментирайте