Начало На фокус Македония Ето лицата на побойниците от Охрид, които пребиха секретаря на българския клуб...

Ето лицата на побойниците от Охрид, които пребиха секретаря на българския клуб Християн Пендиков

1
Охрид Македония Християн Пендиков Юстиция бг Петър Низамов Саво Костовски

В статията можете да видите лицата на сърбоманите от Охрид, които пребиха секретаря на българския клуб Християн Пендиков!

В Охрид 23-годишният македонски българин от града – Християн Пендиков (секретар на българския клуб в Охрид) е с множество спукани прешлени,

ребра и счупена челюст. Пендиков бе нападнат снощи в гръб заради дейсността си по разпространение на българщината от членовете на ВМРО-ДПМНЕ – Илия Спасески и братята Саво и Сергей Костовски.
Охрид македония християн пендиков юстиция бг петър низамов саво костовски илия спасески
Християн пендиков в болницата
Християн пендиков
Християн пендиков
И тримата нападатели на Християн са арестувани в Охрид, но едва ли ще се задържат в ареста повече от 24 часа предвид антибългарската и сърбоманска политика на западната ни съседка.
Охрид македония християн пендиков юстиция бг петър низамов саво костовски илия спасески
Илия спасески
Това е Илия Спасески от Охрид. Основно той е пребил Християн. Има криминални регистрации, активна присъда и е член на антибългарската партия ВМРО-ДПМНЕ.

От партията не са се разграничили от него и не са осъдили нападението над секретаря на българския клуб – Християн Пендиков!

Охрид македония християн пендиков юстиция бг петър низамов саво костовски
Сергей костовски
Охрид македония християн пендиков юстиция бг петър низамов саво костовски
Саво костовски
Братята Саво и Сергей Костовски са другите двама нападатели на Християн Пендиков от Охрид. И двамата са арестувани в момента. Тези “момченца”, заедно с Илия Спасески пребиха Християн и му нанесоха средни телесни повреди. България и ние, гражданските организации, ще следим досъдебния и съдебен процес срещу тези дейци на ВМРО-ДПМНЕ и ще настояваме за най-строги наказания.
Профилът във фейсбук на Саво Костовски можете да намерите като натиснете ТУК!
Профилът във фейсбук на Сергей Костовски можете да намерите като натиснете ТУК!
Всички други мерки и действия за правата на българите в Северна Македония, предстоят.
Да насочим усилията си към работа с българските държавни институции, за да използва България всички свои механизми за защита на българите в РС Македония и за да финансира проектите им.
Нападението бе извършено снощи около 22.00 часа българско време пред заведението “Тино”. Пендиков е бил заедно с още едно момиче.

Преди да напусне бара в Охрид той е бил обиждан и провокиран от компанията на Спасески с целия официален арсенал от държавната идеология в РС Македония – “бугараш, татарин, фашист, ще ви….майката българска.”

В момента той е настанен за лечение в местната болница. Предстои транспортирането и прехвърлянето му в болница в Скопие.

Пендиков е секретар на местното българско сдружение в Охрид и е единственият, който публично защитава своята принадлежност и произход на етничеки българин.

Преди месец той бе в София и подробно описа случващото се с българите в РСМ, но до момента няма нито една официална реакция нито в София, нито в Скопие за описаните от Християн Пендиков случаи на терор и репресии върху местните българи.
Има записи от камери, на които ясно се вижда кои са нападалите, кои са провокаторите и извършителите на престъплението. Ние от ЮСТИЦИЯ.БГ сме запознати със записа.
Още по темата:

************** НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР ПОД СТАТИЯТА **************

Юстиция - журналистически разследвания, анализи, най-важното и най-новото, съдържание и новини от българия и света, фронтално, видео,

Разгледайте нашия ОНЛАЙН МАГАЗИН като НАТИСНЕТЕ ТУК.

За внос от целия Свят на СТОКИ НА ЕДРО, свържете се с нашата АГЕНЦИЯ ЗА ВНОС НА СТОКИ (Buying Import Office IUSTITIA) като НАТИСНЕТЕ ТУК
Изберете нашите специалисти за висококачествени софтуерни услуги :
Можете да поръчате от ЮСТИЦИЯ онлайн изработка и поддръжка на уеб сайтове и онлайн магазини, DEV и ИТ (IT) поддръжка, SEO оптимизация за високо класиране в Google и дигитален маркетинг като НАТИСНЕТЕ ТУК

НИЕ МОЖЕМ ДА БЪДЕМ ВАШИЯТ ПАРТНЬОР ЗА ОНЛАЙН УСПЕХ

Вижте нашите треньори като НАТИСНЕТЕ ТУК. Изработване на персонални хранителни и тренировъчни режими, хранителни добавки, витамини и суплементи за добри резултати за професионални спортисти, както и за любителите на добра фигура и тонус.

Разгледайте обявите и офертите ЗА ПРОДАЖБА и ПОД НАЕМ на нашата АГЕНЦИЯ ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ.

При нас можеш и да РЕЗЕРВИРАШ ОНЛАЙН Хотели и Ваканционни жилища в България и чужбина

Редакцията на "ЮСТИЦИЯ" се извинява за евентуално допуснати неточности в разследванията на ЮСТИЦИЯ.БГ.

Засегнатите лица имат право на отговор.

Последвайте ЮСТИЦИЯ в Google Новини

Най-интересните РАЗСЛЕДВАНИЯ слушайте в подкаста на ЮСТИЦИЯ в SpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Следвайте ни и в Инстаграм

1 КОМЕНТАР

Коментирайте