Начало На фокус Македония Ето лицата на побойниците от Охрид, които пребиха секретаря на българския клуб...

Ето лицата на побойниците от Охрид, които пребиха секретаря на българския клуб Християн Пендиков

1137
1
Охрид Македония Християн Пендиков Юстиция бг Петър Низамов Саво Костовски

В статията можете да видите лицата на сърбоманите от Охрид, които пребиха секретаря на българския клуб Християн Пендиков!

В Охрид 23-годишният македонски българин от града – Християн Пендиков (секретар на българския клуб в Охрид) е с множество спукани прешлени,

ребра и счупена челюст. Пендиков бе нападнат снощи в гръб заради дейсността си по разпространение на българщината от членовете на ВМРО-ДПМНЕ – Илия Спасески и братята Саво и Сергей Костовски.
Охрид Македония Християн Пендиков Юстиция бг Петър Низамов Саво Костовски илия спасески
Християн Пендиков в болницата
Християн Пендиков
Християн Пендиков
И тримата нападатели на Християн са арестувани в Охрид, но едва ли ще се задържат в ареста повече от 24 часа предвид антибългарската и сърбоманска политика на западната ни съседка.
Охрид Македония Християн Пендиков Юстиция бг Петър Низамов Саво Костовски илия спасески
Илия Спасески
Това е Илия Спасески от Охрид. Основно той е пребил Християн. Има криминални регистрации, активна присъда и е член на антибългарската партия ВМРО-ДПМНЕ.

От партията не са се разграничили от него и не са осъдили нападението над секретаря на българския клуб – Християн Пендиков!

Охрид Македония Християн Пендиков Юстиция бг Петър Низамов Саво Костовски
Сергей Костовски
Охрид Македония Християн Пендиков Юстиция бг Петър Низамов Саво Костовски
Саво Костовски
Братята Саво и Сергей Костовски са другите двама нападатели на Християн Пендиков от Охрид. И двамата са арестувани в момента. Тези “момченца”, заедно с Илия Спасески пребиха Християн и му нанесоха средни телесни повреди. България и ние, гражданските организации, ще следим досъдебния и съдебен процес срещу тези дейци на ВМРО-ДПМНЕ и ще настояваме за най-строги наказания.
Профилът във фейсбук на Саво Костовски можете да намерите като натиснете ТУК!
Профилът във фейсбук на Сергей Костовски можете да намерите като натиснете ТУК!
Всички други мерки и действия за правата на българите в Северна Македония, предстоят.
Да насочим усилията си към работа с българските държавни институции, за да използва България всички свои механизми за защита на българите в РС Македония и за да финансира проектите им.
Нападението бе извършено снощи около 22.00 часа българско време пред заведението “Тино”. Пендиков е бил заедно с още едно момиче.

Преди да напусне бара в Охрид той е бил обиждан и провокиран от компанията на Спасески с целия официален арсенал от държавната идеология в РС Македония – “бугараш, татарин, фашист, ще ви….майката българска.”

В момента той е настанен за лечение в местната болница. Предстои транспортирането и прехвърлянето му в болница в Скопие.

Пендиков е секретар на местното българско сдружение в Охрид и е единственият, който публично защитава своята принадлежност и произход на етничеки българин.

Преди месец той бе в София и подробно описа случващото се с българите в РСМ, но до момента няма нито една официална реакция нито в София, нито в Скопие за описаните от Християн Пендиков случаи на терор и репресии върху местните българи.
Има записи от камери, на които ясно се вижда кои са нападалите, кои са провокаторите и извършителите на престъплението. Ние от ЮСТИЦИЯ.БГ сме запознати със записа.
Още по темата:
Предишната статия Цялата схема за трафика и легализирането на мигрантите с участието на МВР
Следващата статия Сърбоманската политика на Република Северена Македония и нападението над българина в Охрид

1 КОМЕНТАР

Коментирайте