Начало Съдебна Система Бургас - съд и прокуратура Ще загуби ли още места по свобода на словото България след сигнала...

Ще загуби ли още места по свобода на словото България след сигнала до “Репортери без граници” на ЮСТИЦИЯ?

1
Ще загуби ли още места по свобода на словото България след сигнала до "Репортери без граници" на ЮСТИЦИЯ? Reporters sans frontiиres RSF freedom speech 2023
Ще загуби ли още места по свобода на словото България след сигнала до "Репортери без граници" на ЮСТИЦИЯ? Reporters sans frontiиres RSF freedom speech 2023

Ще загуби ли още места по свобода на словото България след сигнала на ЮСТИЦИЯ до “Репортери без граници”?

Както стана въпрос в предишните ни статии, ние подадохоме сигнал за безпрецедентен полицейски тормоз над разследващи журналисти във връзка с работата им до “Репортери без граници” във Франция.

Съдържание :

Публикуваме без корекции сигналът, в който са описани проблемите, които ние преживяхме, защото разкрихме обвързаността между прокуратура и полиция с организираната престъпност в Бургас на местно ниво.

ДО:
Представителство на Европейската комисия в България,
Reporters sans frontières, RSF,
Председателя на International Federation of Journalists (IFJ)

СИГНАЛ

От Информационна агенция за разследваща журналистика „iUSTITIA” (iustitia.bg) , собственост на Association “BULGARIAN JUSTICIARY COMMITTEE – Protection of the Citizens by Legal Means”,
представлявани от председателя на сдружението и главния редактор на медията :
Петър Константинов Низамов, член на „Union of the journalists in Bulgaria PODKREPA“ член на IFJ – International Federation of Journalists в Брюксел,

Уважаеми Представители на Европейската комисия в България,
Уважаеми “Репортери без граници” (Reporters sans frontières), RSF,
Уважаеми Председател на International Federation of Journalists (IFJ),
Искам да ви внеса следния журналистически сигнал за тежки умишлени престъпления!

Аз съм журналист към разследващия сайт „iUSTITIA” (iustitia.bg) и

в моята работа проведох журналистическо разследване, което разкри как служители в полицията в Бургас и Окръжна прокуратура – Бургас прикриват ТЕЖКО УМИШЛЕНО УБИЙСТВО, ИЗВЪРШЕНО В ЦЕНТЪРА НА БУРГАС ПРЕД МНОЖЕСТВО СВИДЕТЕЛИ!

Нашата медия направи ексклузивно журналистическо разследване срещу мафията в Бургас във връзка с едно убийство, извършено от известния мафиотски клан и банда на Пламен Русев в Бургас.

Уважаеми “Репортери без граници”, в България има огромен проблем със свободата на словото и аз като журналист, и нашата медия го усещаме върху себе си.

Вместо да приемат нашия сигнал за разследване, служителите на полицията в Бургас и прокуратурата възобновиха някакво старо досъдебно производство срещу неизвестен извършител, по което привикаха всичките ни журналисти – Тони Новачев, мен Петър Низамов и др. Там са задавани въпроси, не относно ДП-то, по което уж са свидетели, а относно нашата журналистическа работа по разследването ни за убийството на Новата поща, покрай което изникнаха доказателства за връзките между местните правоприлагащи органи и бандата на Пламен Русев. Една кръвожадна банда, която има зад гърба си поне 40 намушкано групово бургазлии. Дела, които са прекратени след заплашване на жертвите и свидетелите. Правени са опити да бъдем сплашени и да спрем разследванията си.

Репортери без граници подадохоме сигнал до "репортери без граници" във франция за безпрецедентен полицейски тормоз над разследващи журналисти на юстиция
Убийците на новата поща, снимани по време на изнасяне от сцената на убийството. Публикуването на тази снимка е повода за репресиите срещу журналистите на юстиция

Освен това, насочваме вниманието ви, уважаеми “Репортери без граници”, че е образувано някакво разследване срещу “незвестен извършител” за абсолютно нищо, което от полицията в Бургас използват да извикат на разпит всички наши контрагенти и да ги предупреждават да не работят с компанията на майка ми. Иначе щели да бъдат и те обект на разследвания.
В резултат на това ние претърпяхме загуби на много клиенти и контрагенти.

Цели се финансово зануляване на медията ни,

която не получава субсидии,а се издържа от наши лични средства, които реално идват нас самите, който в момента сме обект на репресия с цел ликвидиране на свободната ни медия.
Ние сме част от Съюз на журналистите в България „Подкрепа“ ( Union of the journalists in Bulgaria PODKREPA ), който е част от Международната федерация на журналистите ( International Federation of Journalists (IFJ) в Брюксел.

Изготвили сме сигнал за репресиите на служители на полицията и прокуратурата в Бургас срещу нашата журналистическа работа, както и по същество срещу свободата на словото.

Уведомяваме ви в цел тези обстоятелства да бъдат включени в доклада за състоянието на свободата на словото в България за 2023г., което вероятно ще доведе до губене на нови места за България в класацията за състоянието на свободата на словото след края на 2023 г.

Става въпрос за убийството на „Новата поща“ на 27 ноември 2022г., при което младо момче беше причакано от трима, известни мафиоти от мафиотската банда в Бургас, беше намушкано в сърцето и в последствие почина.

“Репортери без граници”, убиецът си признава още когато лекарите се борят за живота на починалото момче. Двамата съучатници обаче не са обвинени въобще.
Нашата медия се сдоби със снимка, в която се виждат тримата убийци как се изнасят непосредствено след убийството с две мачетета (огромни ножове) и бухалка в ръце.
Снимката можете да видите в статията ни.

Въпреки това, те не са обвинени въобще, след като целият град вече е гледал тази снимка, както и две видеа, които медията ни изнесе:

ПЪРВО:

Няколко дни преди самото убийство, убиецът Русев, отново в компанията на своите съучастници предизвиква масов бой – тип 90-те в бургаското заведение „Андрювата къща“, в който пребива пред 50-тина свидетели друга компания, а боят завършва с вадене на ножове и заплахи за убийство от убиеца Пламен Русев и неговата банда, в която участник е и Атанас Майсторов – Наката Татуировчика.
Видеото е налично в интернет на линк и даваме разрешение за разпространението му от “Репортери без граници”:

или на линк:

с над 50 хиляди гледания само в тази платформа.

ВТОРО:

Месец преди убийството – друг мафиот от тяхната банда нападна посред бял ден младо семейство с две бебета посред бял ден в заведение за хранене в ж.к. Славейков в Бургас – „Арнолд фуд“ . Нападението е заснето на запис, жалба е подадена, но резултати от нея пак няма.
Видеото е налично в интернет на линк и даваме разрешение за разпространението му от “Репортери без граници”::

или на линк:

с над 50 хиляди гледания само в тази платформа.

В нашата медия изписахме над 20 статии по този въпрос, но явно убиецът, който се води вече „строителен предприемач“ вероятно е корумпирал служители на полицията и прокуратурата в град Бургас, България а

в града се говори, че се прехвърлят някакви апартаменти „на зелено“ на правораздавателни органи, свързани с разследването

за да не издирват свидетели, за да не обвинят другите двама убийци. За да използват тях като „единствени“ свидетели, които да подкрепят версията на обвинения Пламен Русев, за да може той да се измъкне с обвинение за убийство в афект по чл. 118 от НК, а не както трябва да е по чл. 116 от НК.
Молим, тези обстоятелства ще бъдат включени в доклада за състоянието на свободата на словото в България за 2023г.

Дата: 28.02.2023г.
Гр. Бургас

С Уважение: Петър Константинов Низамов –
Главен редактор на Информационна агенция за разследваща журналистика „iUSTITIA” (iustitia.bg);
член на „Съюза на журналистите в България „Подкрепа“;
член на IFJ – International Federation of Journalists в Брюксел
и
председател на Association “BULGARIAN JUSTICIARY COMMITTEE – Protection of the Citizens by Legal Means”;

 

Ще очакваме вашият отговор от “Репортери без граници”!

 

 

************** НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР ПОД СТАТИЯТА **************

Юстиция - журналистически разследвания, анализи, най-важното и най-новото, съдържание и новини от българия и света, фронтално, видео,

Разгледайте нашия ОНЛАЙН МАГАЗИН като НАТИСНЕТЕ ТУК.

За внос от целия Свят на СТОКИ НА ЕДРО, свържете се с нашата АГЕНЦИЯ ЗА ВНОС НА СТОКИ (Buying Import Office IUSTITIA) като НАТИСНЕТЕ ТУК
Изберете нашите специалисти за висококачествени софтуерни услуги :
Можете да поръчате от ЮСТИЦИЯ онлайн изработка и поддръжка на уеб сайтове и онлайн магазини, DEV и ИТ (IT) поддръжка, SEO оптимизация за високо класиране в Google и дигитален маркетинг като НАТИСНЕТЕ ТУК

НИЕ МОЖЕМ ДА БЪДЕМ ВАШИЯТ ПАРТНЬОР ЗА ОНЛАЙН УСПЕХ

Вижте нашите треньори като НАТИСНЕТЕ ТУК. Изработване на персонални хранителни и тренировъчни режими, хранителни добавки, витамини и суплементи за добри резултати за професионални спортисти, както и за любителите на добра фигура и тонус.

Разгледайте обявите и офертите ЗА ПРОДАЖБА и ПОД НАЕМ на нашата АГЕНЦИЯ ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ.

При нас можеш и да РЕЗЕРВИРАШ ОНЛАЙН Хотели и Ваканционни жилища в България и чужбина

Редакцията на "ЮСТИЦИЯ" се извинява за евентуално допуснати неточности в разследванията на ЮСТИЦИЯ.БГ.

Засегнатите лица имат право на отговор.

Последвайте ЮСТИЦИЯ в Google Новини

Най-интересните РАЗСЛЕДВАНИЯ слушайте в подкаста на ЮСТИЦИЯ в SpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Следвайте ни и в Инстаграм

1 КОМЕНТАР

Коментирайте