Начало Проекти Агент до агента, ченге до ченгето Петър Низамов : ГЕРБ винаги е било само “малкото братче” на ДПС...

Петър Низамов : ГЕРБ винаги е било само “малкото братче” на ДПС ГЕРБ и ДПС

2

И какво се оказва? … че ГЕРБ било само “малкото братче” на ДПС.

Раздор ГЕРБ и ДПС ? Щом сега се обърнаха срещу него бойните другари от ДПС и другите верни бранители на Бойко Борисов даже по времето на “изчегъртването”, които без оглед на загубата на тираж се жертваха за него, като “Труд”, “ПИК” и другите прасешки медии, …
Щом прокуратурата му иска имунитета, а той не го дава…

То, тогава явно ДПС се опитват да “дръпнат шалтера” на Бойко Борисов и за това той е с постоянно кръвно около 200.

Така постъпва някой, който те е създал, а ти си го предал.
Не ми се мисли, че в България е възможно чужда партия, на чужда държава да създава партии, които да управляват нашата държава 12 години…
Как му помогна прокуратурата до сега?
Защо не се случи “изчегъртването”? Ами, защото когато това беше желано от политическото ръководство на МВР, прокуратурата на Гешев им правеше сечено.
Съгласно наказателния закон прокуратурата е държавното обвинение, а според Конституцията даже има монопол върху досъдебното производство, част от което е разследването съгласно НПК.
МВР може да образува преписка, но без прокурорско постановление не може да разследва престъпление, не може да обвинява никого, не може да извършва законни процесуални действия по разследването и каквито и да е видове следствени действия, който биха били валидни пред един съд. Може да извършва само оперативно-издирвателни мероприятия, които съгласно НПК са “правно нищо”, ако после те не бъдат възпроизведени в реални и валидни процесуални действия. За да се стигне до това обаче, тези ОИМ (оперативно-издирвателни мероприятия) се предават на прокурор, който да реши дали има достатъчно данни за престъпление. И само ако той реши това с нарочно постановление, започва разследването.

Защо съдът обяви ареста на Бойко Борисов за незаконен?

Съдът не е имал друг избор при такава подсечка, която направи прокуратурата тогава на МВР.
МВР може да задържа лица, когато това не е във връзка с досъдебно производство само съгласно ЗМВР … А това означава, че може да задържа само до 24 часа, но само при определени условия на неотложност, липса на документи за установяване на самоличността, когато се пресича престъпление, извършителят е заварен на място и е посочен от лица и т.н., които явно не са били налице тогава.
Когато МВР задържи лице, за което се предполага, че е извършило престъпление, а прокуратурата откаже да образува досъдебно производство, то тогава винаги действията на МВР по задържането на лицето са незаконни, освен ако не са налице другите основания, извън тези във връзка с престъплението.
И тогава всеки съд действайки съгласно закона би обявил ареста и задържането за незаконно.

Какво се случва в една нормална държава без ГЕРБ и ДПС ?

В нормалната държава, и в прокуратурата , и в МВР работят специалисти. Тесни специалисти. И там има зависимости, но много по-малко, разбира се и доста в по-ограничени мащаби.
В тях работата на двете институции не зависи от политическото ръководство, а от професионалния състав. Там министърът има доста по-ограничени правомощия, не назначава главния секретар, а почти всичко трябва да съгласува с него.
В прокуратурата ни няма политическо ръководство “де юре” , но очевидно “де факто” това е фигурата на главния прокурор, който има такива правомощия, че даже може да се намесва в ДП, може да отменя всички актове на долу-стоящите прокурори и да сменя прокурорите по разследването. Той се назначава пак от политици, защото 2/3 от ВСС, които избират тримата големи (председателите на ВКС и ВАС, и главния прокурор) , се избират от политически фигури – от Президента и Парламента. Останалата 1/3 от колегиите в съдебната система. Но след като главата на съдебната система се избира 2/3 от политически лица, то отговорете ми тогава какви лица са тези, които са от квотата на колегиите? Еми … пак политическо-подкрепени лица или по-точно подкрепени конкретно от техните лобита, които са назначили тях.
За това съдебната система не работи!
Защото служи на настоящата политическа конюнктура, която се е настроила да граби.
В нормалните държави върха на съдебната система се избира от професионалните колегии с участието на всички съдии и всички прокурори, без абсолютни никакви квоти от други институции. Имат си саморегулиращ се орган и отделен контролен орган, който също се избира само от професионалните колегии.
Сега за да стане някой член на ВВС му се налага да виси пред вратите на хора от ГЕРБ или ДПС, да целува ръце и да се кълне във вярност.

Това е убийство за една съдебна система!

Така съдебната система НЕ е независима!

Това е направено умишлено още с Конституцията, защото по нашите географски ширини винаги и всякога управляващата върхушка се е стремяла да контролира съдебната система.
Когато задържаха ББ без прокурорско постановление от институцията на Гешев (имат право при неотложност и когато се пресича престъпление, извършителят е заварен на място и е посочен от лица и т.н.) и когато след това прокурор не сложи резолюция “одобрявам” върху заповедта за арест за 24 часа , претърсване и изземване
А сега същата прокуратура му иска имунитета, а “изчегъртващите” “май нямало да гласуват “ЗА”. Парадокс на парадоксите и параграф 22.
Всички, които познават ББ казват, че бил безгранично стиснат и за това през всичките тези години е ползвал , и прокуратурата, и медиите без да инвестира средства, като е подавал кокала на ДПС, а не са му осигурявали съдебен и медиен комфорт.
И сега се оказва сам, без протекция, в коалиция с хора, които го презират и в сериозна вражда с хората, които до сега го пазеха и му помагаха.
Така му се пада!
Прати ми убийци, но аз съм още тук за да си взема пуканки и да гледам как твоята алчност те е погубила.
Все пак това е един естествен процес. В една нормална държава нямаше да търпят такъв нито ден.
А ако само един-единствен от “изчегъртващите” от ПП-ДБ и ИТН гласуват против свалянето на имунитета на Борисов, просто ги заплюйте в лицето като ги видите и от мен!

ПЕТЪР НИЗАМОВ

Редакцията на “ЮСТИЦИЯ” се извинява за евентуално допуснати неточности. Засегнатите лица имат право на отговор.

Юстиция - журналистически разследвания, анализи, най-важното и най-новото, съдържание и новини от българия и света, фронтално, видео,

Последвайте ЮСТИЦИЯ в Google Новини

Най-интересните РАЗСЛЕДВАНИЯ слушайте в подкаста на ЮСТИЦИЯ в SpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Следвайте ни и в Инстаграм

ГЕРБ и ДПС , ГЕРБ и ДПС , ГЕРБ и ДПС , ГЕРБ и ДПС , ГЕРБ и ДПС , ГЕРБ и ДПС , ГЕРБ и ДПС , ГЕРБ и ДПС , ГЕРБ и ДПС , ГЕРБ и ДПС , ГЕРБ и ДПС , ГЕРБ и ДПС , ГЕРБ и ДПС , ГЕРБ и ДПС ,

************** НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР ПОД СТАТИЯТА **************

Юстиция - журналистически разследвания, анализи, най-важното и най-новото, съдържание и новини от българия и света, фронтално, видео,

Разгледайте нашия ОНЛАЙН МАГАЗИН като НАТИСНЕТЕ ТУК.

За внос от целия Свят на СТОКИ НА ЕДРО, свържете се с нашата АГЕНЦИЯ ЗА ВНОС НА СТОКИ (Buying Import Office IUSTITIA) като НАТИСНЕТЕ ТУК
Изберете нашите специалисти за висококачествени софтуерни услуги :
Можете да поръчате от ЮСТИЦИЯ онлайн изработка и поддръжка на уеб сайтове и онлайн магазини, DEV и ИТ (IT) поддръжка, SEO оптимизация за високо класиране в Google и дигитален маркетинг като НАТИСНЕТЕ ТУК

НИЕ МОЖЕМ ДА БЪДЕМ ВАШИЯТ ПАРТНЬОР ЗА ОНЛАЙН УСПЕХ

Вижте нашите треньори като НАТИСНЕТЕ ТУК. Изработване на персонални хранителни и тренировъчни режими, хранителни добавки, витамини и суплементи за добри резултати за професионални спортисти, както и за любителите на добра фигура и тонус.

Разгледайте обявите и офертите ЗА ПРОДАЖБА и ПОД НАЕМ на нашата АГЕНЦИЯ ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ.

При нас можеш и да РЕЗЕРВИРАШ ОНЛАЙН Хотели и Ваканционни жилища в България и чужбина

Редакцията на "ЮСТИЦИЯ" се извинява за евентуално допуснати неточности в разследванията на ЮСТИЦИЯ.БГ.

Засегнатите лица имат право на отговор.

Последвайте ЮСТИЦИЯ в Google Новини

Най-интересните РАЗСЛЕДВАНИЯ слушайте в подкаста на ЮСТИЦИЯ в SpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Следвайте ни и в Инстаграм

Профи

Петър Низамов : ГЕРБ винаги е било само "малкото братче" на ДПС

минуси

Петър Низамов : ГЕРБ винаги е било само "малкото братче" на ДПС

Отзиви
РЕЗЮМЕ

Петър Низамов : ГЕРБ винаги е било само "малкото братче" на ДПС

2 КОМЕНТАРИ

Коментирайте