Начало На фокус Местни избори 2023 г. “ОТИДЕ КИРО НА КИРИЯ” ИЛИ НА ОПАШКА ЗА СЪВЕТ ПРИ ЦИК ?

“ОТИДЕ КИРО НА КИРИЯ” ИЛИ НА ОПАШКА ЗА СЪВЕТ ПРИ ЦИК ?

47
0
Съгласно методическите указания на ЦИК разходите на членовете на секционните избирателни комисии са за сметка на партиите и коалициите
Съгласно методическите указания на ЦИК разходите на членовете на секционните избирателни комисии са за сметка на партиите и коалициите.

“ОТИДЕ КИРО НА КИРИЯ” ИЛИ – НА ОПАШКА ЗА СЪВЕТ В ЦИК?

Съгласно методическите указания на ЦИК по прилагане на Изборния кодекс за секционните избирателни комисии извън страната за изборите за народни представители на 2 АПРИЛ 2023 Г. ПРИ ГЛАСУВАНЕТО, приети с Решение № 1810-НС ОТ 22 МАРТ 2023 г. на ЦИК, разходите / с изключение на възнагражденията/ по заплащане на включените в секционните избирателни комисии членове – български граждан, предложени от партии и коалиции от България, които пътуват за Република Турция, са за сметка на съответните партии и коалиции.

Организаторите на пътуването им обаче обясняват, че “пътните, дневните и квартирните в добрата ни съседка са за сметка на всеки пътуващ лично, защото от “партиите били решили, че парите, които ЦИК плаща били много и по този начин, неплащайки партиите икономисват средства за рекламните си кампании?!

Редно ли е това и законно ли е? Питаме ЦИК !

Няма ли някаква мушенгия?!

Оказва се, че и в заплащането на ангажираните за изборите има двоен стандарт. Длъжни ли са по този повод представителите на партиите да стават спонсори на тези, която ги изпращат.

Хората вече пътуват без командировачни заповеди, без пътни, без дневни и без квартирни!

Ще си плаща всеки сам ?! Редно ли е ?

По този случай поискахме мнение и коментар на експерта Стефан Чолаков, който  е специалист по разкриване на далавери !

Предишната статия “От общинско предприятие Транспорт е присвоена огромна сума пари от паркинг “Гурко” в Бургас” ?
Следващата статия Замесен ли е синът на Аня Пенчева в поръчково мутренско нападение над семейство покрито от МВР прокуратура и медии ?

Коментирайте