Начало Наука Кой е най-добрият плъгин за галерия на WordPress? (Сравнение на производителността)

Кой е най-добрият плъгин за галерия на WordPress? (Сравнение на производителността)

0
Петър Низамов - новини, разследвания на политици, съдии и прокурори, правна помощ при отнети деца от социалните служби SEO оптимизация
Петър Низамов

Кой е най-добрият плъгин за галерия на WordPress? (Сравнение на производителността)

Търсите ли най-добрия плъгин за галерия на WordPress за вашия уебсайт?

Има толкова много налични добавки за фотогалерия на WordPress, но проблемът е, че повечето или ще забавят вашия уебсайт, или са много трудни за използване.

В тази статия ще сравним най-добрите приставки за галерия на WordPress въз основа на тяхната скорост, лекота на използване, гъвкавост и цялостни характеристики.

Кой е най-добрият плъгин за галерия на wordpress? (сравнено представяне)
Галерия на wordpress best gallery plugin for wordpress og галерия на wordpress търсите ли най-добрия плъгин за галерия на wordpress за вашия уебсайт?

Защо да използвате плъгин за галерия на WordPress?

Плъгинът за галерия на WordPress ви позволява да създавате напълно персонализирани галерии за вашия уебсайт на WordPress.

Има вградени функции на WordPress, които ви позволяват да създадете проста галерия с помощта на редактора на блокове на WordPress . Функциите обаче са ограничени и можете да създавате само много прости галерии с изображения.

Ако искате достъп до още повече функции като лайтбоксове, навигация на изображения, албуми и други, тогава ще трябва да използвате плъгин за галерия на WordPress.

Топ 5 На Софтуера, Който Трябва Да Използват Всички Организатори На Събития

Претендентите за най-добра добавка за галерия на WordPress

За целите на това сравнение избрахме най-добрите и най-високо оценени плъгини за галерия на WordPress. Следните добавки за галерия с изображения са най-широко използваните и препоръчвани от потребители и експерти.

В това сравнение ще разгледаме скоростта, лекотата на използване, функциите, съвместимостта и общата цена на всеки плъгин.

Като се има предвид това, нека да разгледаме как тези плъгини за галерия с изображения на WordPress се подреждат един срещу друг.

Как Да Създадете Свой Собствен Сървър У Дома За Уеб Хостинг

Скорост: Кой е най-бързият плъгин за галерия на WordPress?

Скоростта е един от най-важните фактори при избора на плъгин за фотогалерия на WordPress. Скоростта на уебсайта ви влияе както на вашия WordPress SEO , така и на потребителското изживяване на вашия уебсайт.

Ако използвате плъгин за галерия, за да покажете своя дизайн или фотографско портфолио , тогава просто не можете да си позволите да правите компромис със скоростта.

Проведохме тест за скорост за всеки от тези добавки, използвайки едни и същи изображения, без да променяме настройките по подразбиране.

Ето резултатите:

Приставка за галерияВреме за зареждане на страницатаЗаявкиРазмер на страницата
Галерия Envira340 ms21700 KB
NextGEN876ms35850 KB
Модула494ms16702 KB
FooGallery358ms27705 KB

Както можете да видите от резултатите по-горе, Envira Gallery излезе като най-бързо зареждащият плъгин за галерия с изображения на WordPress. FooGallery се нареди на второ място само с няколко милисекунди разлика и подобен размер на страницата.

Ако скоростта и производителността на уебсайта са основната ви грижа (което трябва да бъде), тогава Envira Gallery и FooGallery са страхотни опции.

15 най-добри WordPress разширения (плъгини) за продажба на услуги онлайн

Лесна употреба: Кой плъгин за плъзгач на WordPress има най-доброто потребителско изживяване?

Създаването на галерии с изображения не е толкова просто, колкото качването на изображение във вашите публикации и страници. Трябва също така да изберете оформления, да изберете колони, да добавите размери на миниатюри, да изберете анимации в лайтбокса и др.

Много начинаещи могат да намерят този процес за малко поразителен. Най-добрият плъгин за фотогалерия на WordPress ще предложи много функции, като същевременно е лесен за използване.

Ето как се подрежда всеки плъгин в това отношение:

Envira Gallery

Envira Gallery е много удобна за начинаещи и улеснява създаването на фото и видео галерии от вашата административна област на WordPress.

След като сте инсталирали и активирали приставката, можете да отидете в панела с опции на приставката, за да създадете бързо първата си галерия.

Нова галерия на envira
Галерия на wordpress new envira gallery галерия на wordpress търсите ли най-добрия плъгин за галерия на wordpress за вашия уебсайт?

След това можете да персонализирате как се показва галерията с менюто с настройки под секцията за качване.

Можете да активирате отложено зареждане , да зададете полета, размер на изображението, лайтбокс и др.

Настройки на envira gallery
Галерия на wordpress envira gallery settings галерия на wordpress търсите ли най-добрия плъгин за галерия на wordpress за вашия уебсайт?

Той също така идва с блок Gutenberg, който можете да използвате, за да добавяте галерии с изображения директно към вашите публикации и страници в WordPress .

След като добавите блока, можете да персонализирате настройките на галерията от вашата страница или редактор на публикации.

Блок галерия envira
Галерия на wordpress envira gallery block галерия на wordpress търсите ли най-добрия плъгин за галерия на wordpress за вашия уебсайт?

Индийско кашу, Кашу, Индийски фъстък – Внос на едро, Най-добри цени

NextGEN Gallery

NextGEN Gallery предлага малко по-различен интерфейс от другите плъгини за галерия, но все пак е лесен за начинаещи. Той включва полезен съветник за галерия, който да ви преведе през процеса на създаване на първата ви галерия.

Можете да използвате страницата по подразбиране „Добавяне на галерия / изображения“, за да качите изображения и да добавите нова галерия.

Добавете изображения от галерия в nextgen
Галерия на wordpress add gallery images галерия на wordpress търсите ли най-добрия плъгин за галерия на wordpress за вашия уебсайт?

Въпреки това, най-лесният начин да добавите нова галерия с изображения е да отворите страница или публикация, където искате да добавите галерия, и след това да изберете блока „NextGEN Gallery“.

Това отваря изскачащ прозорец, където можете да изберете шаблон за галерия, да качите вашите изображения и да персонализирате как изглежда вашата галерия.

Изскачащ прозорец на галерията nextgen
Галерия на wordpress nextgen gallery popup галерия на wordpress търсите ли най-добрия плъгин за галерия на wordpress за вашия уебсайт?

След като приключите с персонализирането на вашата галерия, тя автоматично ще се вгради във вашата страница или публикация.

Магазин ЮСТИЦИЯ – Онлайн Магазина на България

Modula

Modula използва подобен подход за създаване на нови галерии. Просто качете вашите файлове или ги изберете от медийната библиотека, за да създадете нова галерия.

Нова галерия на modula
Галерия на wordpress new modula gallery галерия на wordpress търсите ли най-добрия плъгин за галерия на wordpress за вашия уебсайт?

Под изображенията в галерията ви ще намерите настройките на галерията в организирани раздели.

Тук можете да промените стила на галерията, да добавите лайтбоксове за изображения, да добавите надписи, да активирате социално споделяне и др.

Настройки на галерията на modula
Галерия на wordpress modula gallery settings галерия на wordpress търсите ли най-добрия плъгин за галерия на wordpress за вашия уебсайт?

Можете да използвате включения блок Gutenberg или кратък код на галерия , за да вградите вашите галерии във вашите публикации и страници.

10 причини защо WordPress е най-добрата CMS за SEO оптимизация за Google | Система за управление на съдържанието

FooGallery

Подобно на другите добавки, FooGallery има подобен процес за създаване на галерия. Трябва да качите файловете или да ги изберете от вашата медийна библиотека.

Нова галерия на foogallery
Галерия на wordpress new foogallery галерия на wordpress търсите ли най-добрия плъгин за галерия на wordpress за вашия уебсайт?

След това можете да контролирате настройките на галерията си в секцията под изображенията в галерията.

Можете да контролирате външния вид, ефектите на лайтбокса, ефектите при задържане на мишката, надписите, EXIF ​​данните и др.

Настройки на foogallery
Галерия на wordpress foogallery settings галерия на wordpress търсите ли най-добрия плъгин за галерия на wordpress за вашия уебсайт?

Ако все още нямате страница с галерия, тогава можете просто да щракнете върху бутона „Създаване на страница с галерия“ и приставката автоматично ще създаде нова страница и ще добави вашата галерия към нея.

Като алтернатива можете да използвате включения кратък код и блок Gutenberg, за да вградите галерията си в публикация, страница или зона за джаджи.

Характеристики: Кой плъгин за галерия на WordPress предлага повече възможности за избор?

За да създадете красива фотогалерия, имате нужда от функционалност като лайтбоксове, изображения на цял екран, албуми, пагинация, навигация, ефекти, защита с парола, споделяне в социални медии и много други.

Искате плъгин, който има функциите, от които се нуждаете, но няма толкова много функции, че да забави вашия WordPress блог .

Нека да разгледаме как всеки от добавките се справя с баланса между функции и функционалност.

Какво представлява резултат от SEO оптимизация за Google за уебсайт ? Пълното ръководство

Галерия Envira

Envira Gallery е адаптивен плъгин за мобилни устройства, който ще ви помогне да създавате галерии, които изглеждат добре на всеки размер на екрана и устройство.

Предлага се с библиотека с шаблони, която можете да използвате за лесно създаване на красиви галерии. Освен това има настройки, които ви позволяват да избирате размери на миниатюри, оформления на галерията, анимации, ефекти и да добавяте мета тагове на изображения, за да подобрите организацията.

Освен вградените функции, които Envira има, има допълнителни функции, до които можете да получите достъп, като инсталирате добавки за добавки.

Пример за exif ​​данни от envira gallery
Галерия на wordpress envira gallery exif data галерия на wordpress търсите ли най-добрия плъгин за галерия на wordpress за вашия уебсайт?

Те ще ви дадат функции като социално споделяне на вашите изображения от галерия, видео галерии, слайдшоута, поддръжка на WooCommerce , защита с парола, воден знак , EXIF ​​данни, проверка на изображения, функция за мащабиране и много други.

Галерия NextGEN

NextGEN Gallery е по-усъвършенстван плъгин за галерия. Позволява ви лесно да създавате прости галерии с изображения и има функции, подходящи за професионални фотографи , графични дизайнери и визуални артисти.

Има множество стилове на галерия, от които да избирате, заедно с набор от опции за персонализиране, включително размери, преходи, стилове и др.

Освен функциите за изграждане на галерия, ще намерите цялостно решение за управление на галерия, което ви позволява групово качване на снимки, импортиране на метаданни, групиране на галерии в албуми, изтриване и сортиране на снимки и др.

Мениджър на галерия nextgen
Галерия на wordpress nextgen gallery manager галерия на wordpress търсите ли най-добрия плъгин за галерия на wordpress за вашия уебсайт?

Професионалната версия на приставката ви дава повече шаблони за галерии, лайтбоксове за изображения, поддръжка за електронна търговия, защита на изображения и възможност да продавате разпечатки директно от уебсайта си.

Модула

Modula е друг плъгин, създаден, за да ви помогне да създадете мобилни отзивчиви галерии. Предлага се със стандартни функции като изскачащи прозорци в лайтбокса, персонализирани оформления, ефекти при задържане на курсора на мишката , споделяне в социални мрежи и др.

Има уникална функция за персонализирана мрежа, която ви позволява да плъзгате и пускате вашите изображения, за да създадете своя собствена персонализирана мрежа за галерии. Това улеснява модифицирането и коригирането на размера и оформлението на вашите изображения в реално време.

Персонализирана мрежа на modula
Галерия на wordpress modula custom grid галерия на wordpress търсите ли най-добрия плъгин за галерия на wordpress за вашия уебсайт?

Ще намерите и някои уникални функции, които ви позволяват да добавяте бутон за изтегляне към вашите изображения, да разбърквате изображения при опресняване на страницата, да позволявате на потребителите да филтрират вашите галерии и много други.

FooGallery

FooGallery блести със способността си да ви помага да създавате зашеметяващи галерии с изображения възможно най-бързо. Предлага се с вградена библиотека с шаблони, която можете да използвате, за да формирате основата за вашите галерии.

Изберете шаблон на foogallery
Галерия на wordpress foogallery templates галерия на wordpress търсите ли най-добрия плъгин за галерия на wordpress за вашия уебсайт?

Плъгинът отговаря на мобилни устройства и поддържа отложено зареждане за по-бързи скорости на зареждане на уебсайта.

Той също така идва с функции за персонализиране, така че можете да контролирате размера на миниатюрата, да променяте границите, да добавяте икони за зареждане, ефекти при задържане на мишката и много други.

Освен това той се интегрира с популярни SEO плъгини като AIOSEO , така че можете да подобрите SEO на вашето изображение и да получите повече трафик от търсачките.

Съвместимост: Кой плъгин за галерия на WordPress е най-гъвкавият?

WordPress ви дава свободата да променяте теми , плъгини, да превключвате WordPress хостове и дори да преминавате към друга популярна алтернатива на WordPress .

Нека да разгледаме как всеки плъгин се справя с импортирането, експортирането и архивирането на вашите данни от фотогалерията.

Галерия Envira

Envira съхранява всички ваши фотогалерии като персонализирани типове публикации в базата данни на WordPress. Той съхранява вашите медийни файлове, като използва медийното местоположение на WordPress по подразбиране. Това означава, че ако направите резервно копие на вашия WordPress сайт , тогава ще имате архивирани всички данни от Envira Gallery.

Envira също ви позволява да импортирате/експортирате вашите индивидуални галерии с няколко кликвания. Това означава, че можете да преместите една галерия от един WordPress сайт в друг.

Импортиране и експортиране на envira gallery
Галерия на wordpress envira gallery галерия на wordpress търсите ли най-добрия плъгин за галерия на wordpress за вашия уебсайт?

Когато преместите своя WordPress сайт, Envira автоматично ще го открие и ще ви покаже опция за коригиране на миграцията. Тези функции правят Envira Gallery най-надеждната добавка за фотогалерия за WordPress.

Галерия NextGEN

NextGEN Gallery не се предлага с функция за импортиране/експортиране. Тъй като съхранява вашите данни в отделни таблици на базата данни, това означава, че ще трябва да конфигурирате вашия WordPress плъгин за архивиране , за да включва тези таблици.

NextGEN Gallery също съхранява вашите изображения в отделна папка. Ако искате да създадете резервно копие за тях, тогава ще трябва да изтеглите папката отделно на вашия компютър.

Модула

Подобно на Envira, Modula също използва персонализиран тип съдържание на WordPress, за да съхранява вашите фото галерии. Това означава, че можете да запазите своите фотогалерии с резервно копие на WordPress и да ги възстановите от резервно копие, когато възстановите сайта си в WordPress.

Modula обаче не ви позволява да импортирате/експортирате отделни галерии.

FooGallery

FooGallery също съхранява вашите галерии като персонализирани типове публикации в базата данни на WordPress. Ако направите резервно копие на вашия WordPress сайт, тогава ще имате и резервно копие на данните на FooGallery.

Ако просто искате да експортирате отделни галерии, тогава няма опция за това. Има обаче разширение, което ви позволява да импортирате други галерии.

Ценообразуване: Колко струва всеки плъгин за галерия на WordPress?

Цената е друг важен фактор при избора на най-добрия плъгин за галерия на WordPress за вашите нужди.

И четирите плъгина за галерия, подчертани по-горе, имат безплатни версии, които можете да използвате за създаване на прости галерии с изображения. За достъп до още повече функции ще трябва да платите за премиум версия.

Ето цената на лиценз за един сайт на най-евтиния план за всеки плъгин.

Приставка за галерияЛиценз за един сайт
Галерия Envira39,50 долара
NextGEN69,50 долара
Модула$31
FooGallery$33,99

За всеки плъгин цената ще се увеличи в зависимост от функциите, които изисквате.

И Envira Gallery, и FooGallery ще струват $99 за достъп до почти всички първокласни функции. Докато Modula има най-евтиния плъгин на $81 със сравними функции.

NextGEN има най-скъпия премиум план на $139,50. Това обаче включва разширени функции като вградена електронна търговия, интеграции на Stripe и PayPal , автоматизирано изпълнение на печат и др.

Кой е най-добрият плъгин за галерия на WordPress за вашия уебсайт на WordPress?

След като сравнихме тези плъгини, можем уверено да кажем, че Envira Gallery е най-добрият плъгин за плъзгачи на WordPress.

Той е много бърз, лесен за използване, може да бъде напълно персонализиран и има голяма библиотека с разширения за добавяне на почти всяка функция, от която се нуждаете.

Ако търсите по-усъвършенствани функции за управление на галерията и възможността да продавате снимки като професионалист, тогава NextGEN Gallery също може да бъде чудесен избор.

Modula е друга солидна опция, ако търсите лесен за използване плъгин за галерия с изображения с персонализиран създател на галерия с плъзгане и пускане.

Надяваме се, че тази статия ви е помогнала да изберете най-добрия плъгин за галерия на WordPress за вашия уебсайт. Може също да искате да видите нашето ръководство за това как да изберете най -добрия софтуер за уеб дизайн и нашия експертен избор на най-добрия софтуер за имейл маркетинг за малък бизнес.

************** НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР ПОД СТАТИЯТА **************

Юстиция - журналистически разследвания, анализи, най-важното и най-новото, съдържание и новини от българия и света, фронтално, видео,

Разгледайте нашия ОНЛАЙН МАГАЗИН като НАТИСНЕТЕ ТУК.

За внос от целия Свят на СТОКИ НА ЕДРО, свържете се с нашата АГЕНЦИЯ ЗА ВНОС НА СТОКИ (Buying Import Office IUSTITIA) като НАТИСНЕТЕ ТУК
Изберете нашите специалисти за висококачествени софтуерни услуги :
Можете да поръчате от ЮСТИЦИЯ онлайн изработка и поддръжка на уеб сайтове и онлайн магазини, DEV и ИТ (IT) поддръжка, SEO оптимизация за високо класиране в Google и дигитален маркетинг като НАТИСНЕТЕ ТУК

НИЕ МОЖЕМ ДА БЪДЕМ ВАШИЯТ ПАРТНЬОР ЗА ОНЛАЙН УСПЕХ

Вижте нашите треньори като НАТИСНЕТЕ ТУК. Изработване на персонални хранителни и тренировъчни режими, хранителни добавки, витамини и суплементи за добри резултати за професионални спортисти, както и за любителите на добра фигура и тонус.

Разгледайте обявите и офертите ЗА ПРОДАЖБА и ПОД НАЕМ на нашата АГЕНЦИЯ ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ.

При нас можеш и да РЕЗЕРВИРАШ ОНЛАЙН Хотели и Ваканционни жилища в България и чужбина

Редакцията на "ЮСТИЦИЯ" се извинява за евентуално допуснати неточности в разследванията на ЮСТИЦИЯ.БГ.

Засегнатите лица имат право на отговор.

Последвайте ЮСТИЦИЯ в Google Новини

Най-интересните РАЗСЛЕДВАНИЯ слушайте в подкаста на ЮСТИЦИЯ в SpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Следвайте ни и в Инстаграм

Профи

Кой е най-добрият плъгин за галерия на WordPress? (Сравнение на производителността)

минуси

Кой е най-добрият плъгин за галерия на WordPress? (Сравнение на производителността)

Отзиви
РЕЗЮМЕ

Кой е най-добрият плъгин за галерия на WordPress? (Сравнение на производителността)

Коментирайте